Case study - Bridge Coffee Roasters

Συνεργάτης που υλοποίησε: Exabit  

Βασική φιλοσοφία της «Bridge Coffee Roasters» είναι η δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων συνεργασίας. Η Exabit, ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Megasoft, έχει αποδείξει ότι μπορεί να υλοποιήσει οποιοδήποτε καινοτόμο project της ανατεθεί, να προσαρμοστεί και να εξυπηρετήσει εξειδικευμένες ανάγκες."- Οικογένεια Βλαχάκη-

Η επιχείρηση

nikaia2

 Με moto το "Magic is everywhere", κατάφερε να μας μεταδώσει τη μαγεία με κάθε φλιτζάνι εκλεκτού καφέ και ροφήματος που μας προσφέρει. Ξεκινώντας το 2011 με το πρώτο street café στη Δραπετσώνα στον Πειραιά και επενδύοντας εξ΄αρχής αποκλειστικά στην ανώτερη ποιότητα του καφέ και στις πιο σύγχρονες μεθόδους εκχύλισης, κέρδισε γρήγορα την προτίμηση και την αφοσίωση των φανατικών του καφέ και κατοχύρωσε τη θέση του στα προάστια του Πειραιά, επεκτείνοντας, έτσι, το δίκτυο καταστημάτων του και σε άλλες περιοχές. Η επέκταση πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο του franchise και αυτή τη στιγμή η αλυσίδα αριθμεί 6 καταστήματα σε Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Κοκκινιά, Πειραιά, Κορυδαλλό και Μοσχάτο. Όλα τα καταστήματα χαρακτηρίζονται από βιομηχανικό ντεκόρ με έμφαση στα φυσικά υλικά όπως το σίδερο και το ξύλο και συνθέτουν μια “μαγική” Industrial ατμόσφαιρα που ακολουθεί τις τελευταίες αισθητικές τάσεις στον κλάδο της καφεστίασης.

Η εταιρεία διαθέτει μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα, εξοπλισμένη με καρβουδιστήρι νέας τεχνολογίας, εργαστήριο ελέγχου ποιότητας και συσκευαστήριο που εγγυάται μόνο υψηλής ποιότητας καφέ τόσο στους τελικούς πελάτες του, όσο και στους franchisors. Η διαβεβαίωση ότι οι πελάτες του Bridge Coffee Roasters απολαμβάνουν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία καφέ, έρχεται από τον συνδυασμό 3 παραγόντων: άριστης ποιότητας πρώτες ύλες, τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός εκχύλισης και άριστα εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι baristi από το εκπαιδευτικό κέντρο που διατηρεί η εταιρεία και από τον συνιδιοκτήτη της κύριο Φώτη Βλαχάκη, που είναι AST (Authorised SCA Trainer) από την Speciality Coffee Association.
Οι προσεκτικές επιχειρηματικές κινήσεις της οικογένειας Βλαχάκη, το μεράκι και η αγάπη τους για τον ποιοτικό καφέ, η πλούσια γκάμα μονοποικιλιακών καφέδων από την Κολομβία, την Αιθιοπία, την Ρουάντα, το Ελ Σαλβαδόρ κλπ, έχουν κατατάξει το Bridge Coffee Roasters στις πρώτες θέσεις των specialty café της Αθήνας.


Οι ανάγκες 

bridgecafe lowresΜε 1 παραγωγική μονάδα, 6 καταστήματα café και ένα εκπαιδευτικό κέντρο, η σωστή οργάνωση και διαχείριση όλων των επιμέρους τμημάτων ήταν ένα στοίχημα για τους επιχειρηματίες. Το στοίχημα αυτό κερδήθηκε με την επιλογή των εφαρμογών PRISMA Win της Megasoft.
Πιο συγκεκριμένα, οι ανάγκες ήταν:
• γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών στο κατάστημα
• εύκολη λήψη τηλεφωνικών παραγγελιών από ένα κεντρικό σημείο και διαμοιρασμός τους στο αντίστοιχο κατάστημα ανά περιοχή κλήσης
• άμεση εκτέλεση των παραγγελιών και παρακολούθηση του delivery
• παρακολούθηση των καθημερινών πωλήσεων ανά κατάστημα
• οργάνωση των χονδρικών πωλήσεων και όλου του εμπορικού κυκλώματος (πελάτες χονδρικής, παραγωγή, στοκ αποθήκης, τιμολόγηση, στατιστικά στοιχεία-αναφορές)
• σωστή πληροφόρηση για τις ανάγκες σε προμήθειες των επιμέρους καταστημάτων-franchisors, ώστε να προγραμματιστεί αντίστοιχα η παραγωγή
• σύναψη ξεχωριστών εμπορικών συμφωνιών με κάθε πελάτη χονδρικής (διαφορετικές τιμές-εκπτώσεις κτλ)
• πλήρης λογιστική παρακολούθηση και τήρηση εσόδων-εξόδων από το εσωτερικό λογιστήριο που διατηρεί η εταιρεία.

 Η λύση

bridge eswteriko lowresΣτην εταιρία Bridge Coffee Roasters για τη συνολική μηχανογραφική κάλυψη των κεντρικών γραφείων, της παραγωγικής μονάδας και των επιμέρους καταστημάτων εγκαταστάθηκε:
- Η POS εφαρμογή PRISMA Win Delivery-Take away για τις λιανικές πωλήσεις και την παρακολούθηση των διανομών και στα 6 καταστήματα.
- H διαχείριση PRISMA Win Call Center που εξυπηρετεί την κεντρική τηλεφωνική παραγγελιοληψία όλων των καταστημάτων. Οι τηλεφωνικές κλήσεις για παραγγελία απαντώνται σε ένα κεντρικό σημείο και αποστέλλονται βάσει των στοιχείων διεύθυνσης του πελάτη αυτόματα στο αντίστοιχο υποκατάστημα της επιχείρησης που εξυπηρετεί την περιοχή του πελάτη.
- Η εφαρμογή PRISMA Win Εμπορική διαχείριση για την παρακολούθηση των χονδρικών πωλήσεων, και τον συνολικό έλεγχο της επιχείρησης και της εμπορικής της δραστηριότητας (πελάτες χονδρικής, προμηθευτές, αποθήκη, στατιστικά κ.τ.λ.). Για την κάλυψη των ιδιαίτερων εμπορικών πολιτικών με κάθε πελάτη χονδρικής επιλέχθηκε το Module PRISMA Win Ειδικές συμφωνίες που επιτρέπει τον ορισμό ειδικών τιμών και εκπτώσεων κατά περίπτωση, ανεξάρτητα από τους σταθερούς τιμοκαταλόγους


Τα οφέλη

  • Eξοικονόμηση χρόνου στην τηλεφωνική παραγγελιοληψία
  • Σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση του πελάτη στο κατάστημα αλλά και στο delivery
  • Ενιαία λύση και κεντρική διαχείριση όλων των τμημάτων και όλων των καταστημάτων (λιανικής & χονδρικής)
  • Πλήρης έλεγχος του ταμείου των καταστημάτων
  • Εξάλειψη λαθών κατά την έκδοση αποδείξεων, την καταχώρηση παραστατικών και παραγγελιών
  • Προγραμματισμός της παραγωγής με ακρίβεια, ώστε τα franchise stores να προμηθεύονται στην ώρα τους την ποσότητα που χρειάζονται και οι πελάτες χονδρικής να λαμβάνουν άμεσα την παραγγελθείσα ποσότητα 
  • Πλήρης διαύγεια και σαφής εικόνα για την πορεία της επιχείρησης μέσα από έναν μεγάλο αριθμό στατιστικών αναφορών που βοηθούν στη λήψη σωστών επιχειρηματικών αποφάσεων

 

Ο πελάτης

Bridge logo aspro mauro 1 e1485091019546 

Τα Bridge προσφέρουν εμπειρία καφέ, διαθέτοντας μεγάλη ποικιλία από μονοποικιλιακούς καφέδες από την Κολομβία, την Αιθιοπία, την Ρουάντα, το Ελ Σαλβαδόρ κ.λ.π., αλλά και διάφορα χαρμάνια από εκλεκτές single origin ποικιλίες, τόσο για όλα τα γνωστά ροφήματα καφέ, espresso και capuccino, όπως και Flat White ή καφέδες φίλτρου Chemex, Aeropress, V60 και Syphon (για τους πιο μυημένους Cold Brew).

Περισσότερα...

 

Ο συνεργάτης

 exabit new copy lowres1

 

Μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις μηχανογράφησης και υποστήριξης στις επιχειρήσεις. Οι λύσεις αυτές περιλαμβάνουν την επιλογή της κατάλληλης εφαρμογής και την προμήθεια του πιο σύγχρονου και αξιόπιστου εξοπλισμού. Με τις λύσεις που παρέχει ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Megasoft με τις εφαρμογές PRISMA Win καλύπτει συνολικά τις μηχανογραφικές ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Περισσότερα...
Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι