fbpx

Case study - Mr Jo

"Σε ένα εστιατόριο με πολλή κίνηση όλη την ημέρα, χρειάζεται αυτοματοποίηση σε όσο το δυνατόν περισσότερες διαδικασίες που θα εξοικονομήσουν χρόνο και θα δώσουν οργάνωση στην κουζίνα και στο προσωπικό. Με τις εφαρμογές PRISMA Win η παραγγελιοληψία γίνεται πολύ εύκολα και χωρίς λάθη και η επικοινωνία μεταξύ σερβιτόρων και κουζίνας είναι άμεση"
-Ασλάνη Αθανασία-

 

H επιχείρηση

mrjo1Εκεί όπου οι πολυεθνικές γεύσεις συναντούν τον θαλασσινό αέρα και το ελληνικό στοιχείο παντρεύεται με το παγκόσμιο, εκεί θα βρούμε τη multi culti κουζίνα του Mr. Jo. Με καταγωγή από το Ισραήλ και εμπειρία στην υψηλή κουζίνα του Χίλτον, αλλά και με έφεση στην ιταλική γαστρονομία, ο Mr. Jo, αφού θήτευσε σε πολλά pastry shops και πέρασε από την Τουρκία όπου επέβλεψε το άνοιγμα νέων καταστημάτων εστίασης ως supervisor, γνώρισε τη Χίο, όπου και αποφάσισε να εγκατασταθεί και να αφήσει το δικό του στίγμα στην κουζίνα του νησιού. Γοητευμένος από το ίδιο το νησί και από τους ανθρώπους του, ο Mr. Jo ξεκίνησε το νέο του εγχείρημα τον Φεβρουάριο, δημιουργώντας έναν εμπνευσμένο και μοντέρνο χώρο στην παραλία σερβίροντας πιάτα με γεύσεις από όλον τον κόσμο που ταξιδεύουν τους πελάτες του σε εξωτικούς προορισμούς μέσα από μια πανδαισία αρωμάτων και χρωμάτων που διεγείρουν τις αισθήσεις.

 

mrjo2Μότο του το Good, Cheap and Fast! Επιδίωξή του οι πελάτες  να απολαμβάνουν πεντανόστιμο και ποιοτικό φαγητό, γρήγορα σε λογικές και προσιτές τιμές είτε επισκέπτονται το εστιατόριο, είτε το παραγγέλνουν στον χώρο τους! Με industrial pop διακόσμηση, ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου είναι χαρούμενος, ζεστός και πολύχρωμος, προδιαθέτοντας τον επισκέπτη για μια ανάλογα ποικιλόμορφη γευστική εμπειρία, με πιάτα από τον Λίβανο, την Ινδία, το Μεξικό και φυσικά τη Μεσόγειο. "Αγαπώ τη δουλειά μου και μου αρέσει να βλέπω τους ανθρώπους χαρούμενους, τρώγοντας το φαγητό μου!..." δηλώνει ο ίδιος και επιβεβαιώνεται, αφού στους λίγους μήνες λειτουργίας του έχει μυήσει Χιώτες και τουρίστες στη multi ethnic κουζίνα ανοίγοντάς τους νέους γευστικούς ορίζοντες. Το Mr. Jo συγκαταλέγεται ήδη στις πρώτες επιλογές των κατοίκων και όπως όλα δείχνουν, έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην γαστρονομική παλέτα του νησιού.

 

Οι ανάγκες και η λύση

70058414 461391131373780 3659316517058641920 oΈνα τόσο φρέσκο εστιατόριο γνωρίζει καλά τη σημασία της οργάνωσης και του ελέγχου που προσφέρει η μηχανογράφηση. Έτσι, ο ιδιοκτήτης και chef του Mr. Jo, επέλεξε τις λύσεις PRISMA Win για χώρους εστίασης, για την αυτοματοποίηση όλης της ροής εργασίας, από τη λήψη της παραγγελίας από τους σερβιτόρους και την αποστολή της στην κουζίνα έως το σερβίρισμα και την τιμολόγησή της ή τη διανομή και την είσπραξή της. Η εφαρμογή PRISMA Win restaurant-café που εγκαταστάθηκε στην επιχείρηση, δίνει όλη την πληροφορία στον επιχειρηματία σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις παραγγελίες των πελατών, τη διαθεσιμότητα των τραπεζιών, τη διαχείριση των κρατήσεων και εξυπηρετεί όλες τις κατηγορίες εστίασης όπως Dine in - Delivery - Take away, μέσω διαφορετικών καταλόγων για κάθε κατηγορία. Για την ασύρματη παραγγελιοληψία από τα τραπέζια επιλέχθηκε η εφαρμογή PRISMA Win Mobile που καθιστά τη λήψη της παραγγελίας από τους πελάτες μια απλή και ταχύτατη διαδικασία. Ο σερβιτόρος έχει όλη την πληροφορία για τη διαθεσιμότητα των πιάτων στην φορητή του συσκευή, ενώ καταχωρεί και αποστέλλει την παραγγελία στην κουζίνα μέσα σε δευτερόλεπτα και το σημαντικότερο... χωρίς λάθη! Γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποια τραπέζια έχουν σερβιριστεί, ποια πρέπει να εισπραχθούν και αν υπολοίπονται και άλλα πιάτα προς σερβίρισμα. Η κουζίνα ειδοποιεί τον σερβιτόρο μέσω μηνυμάτων για το ποια πιάτα είναι έτοιμα, ώστε να μην υπάρχουν καθόλου αναμονές και να φτάνουν στο τραπέζι στη σωστή θερμοκρασία και με τη σωστή σειρά.
Στις περιπτώσεις διανομής κατ' οίκον, η εφαρμογή ανταποκρίνεται αυτόματα στις κλήσεις των πελατών, μέσω της αναγνώρισης στην οθόνη τους εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο από την καταχώρηση των στοιχείων του πελάτη. Όλες οι τηλεφωνικές παραγγελίες απεικονίζονται στον χάρτη, ώστε οι διανομείς να μπορούν εύκολα να σχεδιάσουν τη διαδρομή τους με τον βέλτιστο τρόπο για γρήγορη παράδοση στον πελάτη. Στο τέλος της ημέρας ο τσεκαδόρος γνωρίζει ακριβώς πόσα χρήματα πρέπει να εισπράξει από κάθε διανομέα για τις παραδόσεις που έχει κάνει.

mrjo3Σε πραγματικό χρόνο η εφαρμογή δίνει ακριβή εικόνα για τα οικονομικά στοιχεία του εστιατορίου, τις πληρωμές, τις εισπράξεις, τον τζίρο ανά βάρδια ή ανά ημέρα και πλήθος άλλων στατιστικών αναφορών πωλήσεων που απεικονίζουν την πραγματική θέση της επιχείρησης και διαμορφώνουν τις μελλοντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για την περεταίρω ανάπτυξή της, όπως αλλαγές στο μενού, ενίσχυση συγκεκριμένων ημερών και ωρών με περισσότερο προσωπικό λόγω αυξημένης κίνησης, επιλογή προμηθευτών, δημιουργία προωθητικών κινήσεων όπως happy hour ή combo προσφορές κ.ά.

Το έργο υλοποίησε η εταιρεία πληροφορικής Maxitech - Δρόσης Ευθύμιος, εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της Megasοft, που ανέλαβε και όλη τη μηχανογραφική και τεχνολογική υποστήριξη της επιχείρησης.

 

Τα οφέλη

mrjo4Η ολοκληρωμένη λύση PRISMA Win για την  εστίαση, έδωσε στο εστιατόριο Mr. Jo  μια σειρά από σημαντικά οφέλη όπως:

-Οργάνωση του καταστήματος
-Συντονισμό του προσωπικού σε όλα τα πόστα (σερβιτόροι-μάγειρες-ταμείο-διανομείς)
-Υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης με γρήγορη παραγγελιοληψία (τηλεφωνική και στη σάλα) με εξάλειψη των λαθών
-Έγκαιρο εφοδιασμό της κουζίνας, ώστε να υπάρχει πάντα διαθεσιμότητα σε όλα τα top selling πιάτα
-Έλεγχο ταμείου ανά πάσα στιγμή, ακόμα και απομακρυσμένα
-Πλούσια reports για εις βάθος γνώση της πορείας της επιχείρησης και των δυνατών της σημείων
-Αύξηση στη συνολική ικανοποίηση των πελατών

 

O πελάτης

 

mrjo logo

Ο Mr Jo γεννήθηκε στο Ισραήλ. Τελειώνοντας το σχολείο άρχισε να δουλέυει στο Χίλτον του Τελ Αβίβ και αφού εργάστηκε και σε άλλα έξι pastry shops, άνοιξε τον δικό του χώρο στο Ισραήλ. Τον τελευταίο χρόνο αποφάσισε να κάνει το πρώτο του επαγγελματικό βήμα στη Χίο, μιας και του άρεσε πολύ σαν τόπος καθώς και οι άνθρωποι του νησιού.

περισσότερα...

 

Ο Συνεργάτης

 

logo maxitech

Η MAXiTECH συστάθηκε τον Μάρτιο του 2007 με κύριο αντικείμενο την επισκευή και την πώληση Η/Υ και μηχανογραφικού εξοπλισμού. Ως συνεργάτης της Megasoft προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις μηχανογράφησης για εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και συστήματα POS και εστίασης κρατώντας πάντα προσωπική επαφή με τους πελάτες της.

περισσότερα...

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι