Τα Νέα της Megasoft

Σημαντική Ενημέρωση για ΦΗΜ & ΕΑΦΔΣΣ (ΠΟΛ. 1166 & ΠΟΛ.1167)

Είναι επιτακτική, πλέον, η ανάγκη αναβάθμισης του driver του φορολογικού μηχανισμού ή η αναβάθμιση του ΕΑΦΔΣΣ. Στην περίπτωση μη αναβαθμισμένου λογισμικού του φορολογικού μηχανισμού τα στοιχεία (παραστατικά) που εκδίδονται δεν πληρούν τις διατάξεις, γεγονός που αποτελεί φορολογική παράβαση!

 

 

Συνοπτικά, οι νέες ΠΟΛ 1166 & 1167 που θα ισχύουν από 01.11.2018 ορίζουν:

...την αναβάθμιση των λογισμικών υποστήριξης των ΕΑΦΔΣΣ και αναφέρουν τις νέες απαιτήσεις και προδιαγραφές.
Παράλληλα, δίνουν διευκρινίσεις για τα αρχεία _e.txt που παράγουν όλοι οι ΕΑΦΔΣΣ.
Ειδικότερα, για την έκδοση παραστατικού Ειδικό Ακυρωτικό Στοιχείο (κωδικός 215) είναι απαραίτητη η ενσωμάτωση της πληροφορίας για το αρχικό παραστατικό που ακυρώνεται:
-κωδικός είδους αρχικού παραστατικού
-αριθμός αρχικού παραστατικού
-σειρά αρχικού παραστατικού
Εναλλακτικά, η ενσωμάτωση της πληροφορίας για το αρχικό παραστατικό που ακυρώνεται γίνεται και ως ακολούθως: μέσα στο πεδίο σειρά του Ειδικού Ακυρωτικού Στοιχείου, μετά τη σειρά, ακολουθεί: Αριθμός Μητρώου ΦΗΜ του αρχικού παραστατικού, Αύξων αριθμός προοδευτικών σημάνσεων του αρχικού παραστατικού.
Στην περίπτωση όπου υπάρχει παρακράτηση φόρουθα περιλαμβάνεται το ποσό παρακράτησης ως επιπλέον πληροφορία στο αρχείο _e.txt.
Επίσης, ορίζεται ότι το ρολόι του Φ.Η.Μ. πρέπει να εμφανίζει την πραγματική ώρα. Προκειμένου να ικανοποιείται αυτή η προδιαγραφή (σε διαφορετική περίπτωση προκύπτει φορολογική παράβαση) ορίζονται 2 εναλλακτικοί τρόποι. Είτε μέσω συγχρονισμού του ΦΗΜ με το ρολόι του server της ΑΑΔΕ, είτε με την τακτική παρακολούθηση και επιτόπια ρύθμιση του ρολογιού του Φ.Η.Μ. με ευθύνη του κατόχου του.
Τέλος, όταν χρησιμοποιείται ΕΑΦΔΣΣ σε διακίνηση ή παραλαβή υγρών καυσίμων στο αρχείο _e.txt απαιτείται επιπλέον η πληροφορία για το είδος του καυσίμου και την πωληθείσα καταμετρηθείσα ποσότητα.

 


1166.png

ΠΟΛ. 1166 /10-08-2018: 

Τεχνικές προδιαγραφές πρωτοκόλλου επικοινωνίας και κρυπτογράφησης για τη διαβίβαση δεδομένων στο πληροφοριακό σύστημα των ΦΗΜ. 

ΠΟΛ. 1166

 

1167.png

ΠΟΛ. 1167 /24-08-2018:

Προδιαγραφές αναβάθμισης – ρύθμισης των λογισμικών υποστήριξης ΕΑΦΔΣΣ και των αντιστοίχων λογισμικών έκδοσης παραστατικών που λειτουργούν σε πρατήρια υγρών καυσίμων, με πληροφορίες για το είδος και την ποσότητα του καυσίμου.

ΠΟΛ. 1167

 • Διαβάστε επίσης

  icons8 data protection filled 50Πληθαίνουν τα κρούσματα επικίνδυνων ιών και στην Ελλάδα με το κακόβουλο λογισμικό να έχει εξελιχθεί και να ποικίλει από εκείνο που μπορεί να μπλοκάρει την έναρξη του υπολογιστή μέχρι και εκείνο που μπορεί να κρυπτογραφήσει αρχεία ή να ζητήσει κάποιο χρηματικό ποσό για να επιτρέψει στον χρήστη την πρόσβαση στα αρχεία του.
  περισσότερα...

  icons8 mobile order filled 50Συνδέστε την εμπορική σας εφαρμογή PRISMA Win με το e-shop σας για άμεση και αμφίδρομη ενημέρωση των παραγγελιών, των τιμοκαταλόγων, της διαθεσιμότητας των ειδών, των πελατών κ.ά.
  περισσότερα...

  icons8 innovation filled 50To Business Intelligence του αύριο, στην επιχείρησή σας σήμερα! Ένα ευφυές σύστημα υποστήριξης επιχειρηματικού σχεδιασμού που θα αποτελέσει καθοριστικό εργαλείο για την πορεία κάθε σύγχρονης επιχείρησης!
  περισσότερα...

  icons8 rack of lamb filled 50 2Απόλυτα προσαρμοσμένες στο Ν.4492/2017 και στις νέες υποχρεώσεις των κρεοπωλείων οι εφαρμογές PRISMA Win για υποχρεωτική η επισήμανση προέλευσης στο κρέας 
  περισσότερα...

  icons8 downloading updates filled 50Αναβαθμίσεις εφαρμογών: διατηρήστε τις εφαρμογές σας ενημερωμένες και ανακαλύψτε όλες τις νέες δυνατότητες και διαχειρίσεις που έχουν προστεθεί
  περισσότερα...

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι