fbpx

Ενημερωμένη έκδοση του οδηγού των φορολογικών μηχανισμών

Με αφορμή την ΠΟΛ 1195/2018 (αντικαθιστά την ΠΟΛ.1167/2018) που ορίζει τις προδιαγραφές αναβάθμισης - ρύθμισης των λογισμικών υποστήριξης Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. και των αντίστοιχων λογισμικών έκδοσης παραστατικών, την ΠΟΛ.1166/2018 η οποία συνεχίζει να παραμένει σε ισχύ αλλά και πρόσφατων περιστατικών φορολογικών ελέγχων που έγιναν σε πελάτες, θα πρέπει για μία ακόμα φορά να σας υπενθυμίσουμε και να σας επιστήσουμε την προσοχή σχετικά με την υποχρέωση αναβάθμισης των ΕΑΦΔΣΣ καθώς και του λογισμικού τους!

Η ΠΟΛ 1195/2018 ορίζει και παρέχει, μεταξύ άλλων, διευκρινίσεις για τα αρχεία e.txt. που παράγουν οι Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. και συγκεκριμένα για την ενσωμάτωση πληροφοριών που αφορούν το ειδικό ακυρωτικό στοιχείο και την παρακράτηση φόρου, δίνει διευκρινίσεις για τον συγχρονισμό ώρας Φ.Η.Μ. και τη ρύθμιση παραμέτρων και είναι ήδη σε ισχύ από τη δημοσίευσή της.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις ΠΟΛ 1220 και 1221 του 2012 κάθε ΕΑΦΔΣΣ είναι υποχρεωτικό να παράγει αρχείο e.txt με συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές.

Υπενθυμίζουμε ότι οι φορολογικοί μηχανισμοί με παλαιού τύπου λογισμικό διατηρούσαν τρία αρχεία για την καταγραφή των εκδιδόμενων παραστατικών:
- το a.txt (περιείχε τα στοιχεία του παραστατικού),
- το b.txt (περιείχε την σήμανση του παραστατικού) και
- το c.txt (περιείχε τα στοιχεία του ημερήσιου Ζ).
Το νέο λογισμικό των ΕΑΦΔΣΣ και σύμφωνα με την απόφαση ΠΟΛ. 1221 / ΦΕΚ 3513 δημιουργεί ακόμη τρία αρχεία:
- το e.txt (το οποίο θα περιέχει τα προς διαβίβαση και φορολογικό έλεγχο στοιχεία του παραστατικού),
- το d.txt (το οποίο θα περιέχει ξεχωριστή σήμανση για κάθε αρχείο e.txt) και
- το s.txt (που αποτελεί το ημερήσιο αρχείο με τα συγκεντρωτικά στοιχεία των παραστατικών που εκδόθηκαν μέσα στη ημέρα από την επιχείρηση).


Είναι μεγίστης σημασίας να έχετε αντικαταστήσει τον φορολογικό σας μηχανισμό στην περίπτωση που οι προδιαγραφές του δεν είναι σύμφωνες με τις ΠΟΛ.1220 & 1221 και δε δύναται να αναβαθμιστεί, με νέο που καλύπτει τις απαιτήσεις των ΠΟΛ. Επίσης, θα πρέπει να αναβαθμίσετε τον φορολογικό σας μηχανισμό στην περίπτωση που οι προδιαγραφές του είναι σύμφωνες με τις ΠΟΛ.1220 & 1221, ώστε να συμφωνεί με τις νέες διατάξεις που ορίζουν οι πρόσφατες ΠΟΛ 1166 & 1195.


Διαθέσιμη η ενημερωμένη έκδοση του οδηγού των φορολογικών μηχανισμών

Είναι στη διάθεσή σας η νέα ενημερωμένη έκδοση 4.7.0 του οδηγού των φορολογικών μηχανισμών Algobox NET & RBS 101NET ,οι οποίοι θα πρέπει να είναι απαραίτητα ενημερωμένοι με τις ποιο τελευταίες εκδόσεις των Firmware τους. Προσοχή! Ο οδηγός δεν υποστηρίζει τα προηγούμενα μοντέλα των ΦΗΜ ενώ συμπεριλαμβάνει και τις πιο πρόσφατες φορολογικές αλλαγές, όπως:

 • Στο Ειδικό Ακυρωτικό Στοιχείο (κωδικός 215) είναι απαραίτητη η ενσωμάτωση της πληροφορίας για το αρχικό παραστατικό που ακυρώνεται.
 • Στην περίπτωση όπου υπάρχει παρακράτηση φόρου, θα περιλαμβάνεται το ποσό παρακράτησης ως επιπλέον πληροφορία στο πεδίο κωδικός είδους παραστατικού.
 • Για τη διασφάλιση της αυθεντικότητας της προέλευσης και της ακεραιότητας του περιεχομένου των παραστατικών πώλησης, διακίνησης ή παραλαβής υγρών καυσίμων, το αρχείο e.txt κάθε εκδιδόμενου παραστατικού, περιέχει και πληροφορίες για το είδος του καυσίμου και την πωληθείσα - καταμετρηθείσα ποσότητα.

forologikoi mhxanismoi

Οι εφαρμογές PRISMA Win συνεργάζονται με τους φορολογικούς μηχανισμούς Algobox NET & RBS 101NET και με ενημερωμένους οδηγούς με όλα όσα ορίζει η φορολογική νομοθεσία. Οι κατασκευαστές ΕΑΦΔΣΣ με τους οποίους συνεργαζόμαστε δεν θα αναβαθμίζουν το Firmware σε μοντέλα φορολογικών μηχανισμών που κυκλοφόρησαν πριν το 2014. 

Η Megasoft, που παρακολουθεί πάντα στενά όλες τις φορολογικές εξελίξεις, προσαρμόζει ανάλογα τις εφαρμογές της, ώστε να είναι πάντα σύννομες και να διασφαλίζουν την εκτέλεση όλων των διαχειρίσεων και λειτουργιών τους χωρίς κανένα περιθώριο για λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε φορολογική παράβαση. Για τους λόγους αυτούς και για την προστασία των πελατών μας οι εφαρμογές PRISMA Win δεν δίνουν τη δυνατότητα συνεργασίας με φορολογικούς μηχανισμούς που δε θα είναι σύννομοι και που θα επιβαρύνουν με πρόστιμα τους πελάτες μας.

Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεστε σε συμβόλαιο συντήρησης, ώστε να μπορέσετε να αναβαθμίσετε την εφαρμογή σας που υποστηρίζει μόνο το νέο καθεστώς. 

 • Διαβάστε επίσης

  RESTAURANT SOFTWARE

  Άρθρο: Κάντε τη διαφορά στο επιχειρείν στον κλάδο της Εστίασης. Η σημασία της μηχανογράφησης στην Εστίαση: γιατί είναι απαραίτητη.

  περισσότερα...

  code 2 48

  Είσαι προγραμματιστής και θέλεις να δουλέψεις πάνω στα τελευταία τεχνολογικά εργαλεία;
  Αν γνωρίζεις Visual Studio, C#, διαθέτεις πτυχίο ανώτερης ή ανώτατης σχολής και αναζητάς να ξεκινήσεις ή να συνεχίσεις την καριέρα σου σε μια κορυφαία εταιρεία πληροφορικής, στείλε μας το βιογραφικό σου....

  περισσότερα...

  quotesΑφήνουμε τους πελάτες μας να μιλάνε για εμάς! 
  Διαβάστε τις ιστορίες των πελατών μας και μάθετε πώς άλλαξαν τον τρόπο που λειτουργούν την επιχείρησή τους με τις εφαρμογές PRISMA Win.

  Περισσότερα...

  BUSINESSINTELLIGENCETo Business Intelligence του αύριο, στην επιχείρησή σας σήμερα! Ένα ευφυές σύστημα υποστήριξης επιχειρηματικού σχεδιασμού που θα αποτελέσει καθοριστικό εργαλείο για την πορεία κάθε σύγχρονης επιχείρησης!
  περισσότερα...

  updatesΑναβαθμίσεις εφαρμογών: διατηρήστε τις εφαρμογές σας ενημερωμένες και ανακαλύψτε όλες τις νέες δυνατότητες και διαχειρίσεις που έχουν προστεθεί
  περισσότερα...

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι