fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Άρθρο: Επιχειρηματικότητα: Νέο ξεκίνημα; Αυτά τα εργαλεία είναι απαραίτητα!

Ευτυχώς, η επιχειρηματικότητα δε σταματά ποτέ, όπως και οι ευκαιρίες στην αγορά ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Σήμερα, πολλοί νέοι επίδοξοι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να οικοδομήσουν κάτι δικό τους! Το τέλος της πανδημίας προβλέπεται να σηματοδοτήσει μία φάση ανάκαμψης, αφού η απελευθέρωση δυνάμεων μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα παρατεταμένων lock down και τεράστιας κόπωσης στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία, θα δημιουργήσει έντονη κινητικότητα και αναμένεται έκρηξη της ζήτησης στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι μετά από κρίσεις ακολουθούν περίοδοι ισχυρής ανάπτυξης. Kαι μπορεί ομολογουμένως η παρούσα ύφεση να είναι βαθιά, ωστόσο οι αλλαγές και οι εξελίξεις που πραγματοποιήθηκαν όλη αυτή την περίοδο για να εξυπηρετήσουν τις νέες ανάγκες των ανθρώπων, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων αφήνουν ένα περιθώριο αισιοδοξίας. Εκτός από τη δυναμική, την ενέργεια και τη θετική σκέψη ότι αυτή η χρονιά σταδιακά θα ξεκινήσει να βελτιώνεται και να γίνεται λιγότερο δύσκολη από την προηγούμενη, οι νέοι επιχειρηματίες που οραματίζονται ένα νέο ξεκίνημα είναι σημαντικό να αναλογιστούν ποια είναι τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να έχουν και τα επιχειρηματικά εργαλεία που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν για να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Λογισμικό

Οι σημερινές έκτακτες λύσεις θα είναι οι τυπικές διαδικασίες λειτουργίας των επιχειρήσεων αύριο. Η πανδημία λειτούργησε ως επιταχυντής εξελίξεων στην τεχνολογία με νέες λύσεις όπως: Τηλεργασία, τηλεκπαίδευση, web seminars, απομακρυσμένη διαχείριση, e-commerce να εφαρμόζονται γρήγορα στο σύνολο σχεδόν της κοινωνίας και των επιχειρήσεων. Ο εκσυγχρονισμός και ο ψηφιακός μετασχηματισμός απέδειξαν πόσο σημαντικά είναι για την επίτευξη της εξωστρέφειας και της βιώσιμης ανάπτυξης των επιχειρήσεων. Η καινοτομία και η τεχνολογία πάνε μαζί. Η αυτοματοποίηση που μπορούν να επιτύχουν σε όλους τους τομείς θα είναι το ζητούμενο και το επόμενο διάστημα. Δεν νοείται να ξεκινήσει σήμερα μια επιχείρηση χωρίς ένα αξιόπιστο πληροφοριακό σύστημα με λογισμικό κατάλληλο και εξειδικευμένο που θα μπορεί να υποστηρίξει όλες τις σημερινές σας ανάγκες και τάσεις, αλλά και όσες θα έρθουν. Επενδύστε στα κατάλληλα εργαλεία συνεργασίας για τα μέλη της ομάδας σας για να διασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή ετοιμότητα και ασφάλεια.
Συστήματα ERP, CRM, Cloud computing, EDI, Mobility, απομακρυσμένη πρόσβαση και διαχείριση, business intelligence, ΙοΤ, πλατφόρμες διασύνδεσης με πελάτες και προμηθευτές, e-commerce, social media, website, e-order είναι μερικά μόνο εργαλεία ψηφιακού μετασχηματισμού που χρησιμοποιούν οι επιτυχημένες επιχειρήσεις. Τα οφέλη από την εφαρμογή και τη χρήση της τεχνολογίας σε κάθε πτυχή της επιχείρησης είναι προφανή και πολλαπλά: Ταχύτητα & διαφάνεια στις διαδικασίες, περιορισμός του λειτουργικού κόστους, καλύτερη διαχείριση αποθεμάτων, αυτοματοποίηση στη συλλογή και στη συσχέτιση των δεδομένων, ακριβέστεροι και αδιαμφισβήτητοι υπολογισμοί αποτελεσμάτων, εφικτές και ακριβείς προβλέψεις, καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη κ.ά. Φυσικά, η άμεση προσαρμογή σε όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την τήρηση των φορολογικών υποχρεώσεων της επιχείρησης είναι δεδομένη. Οι επιχειρηματίες οφείλουν να είναι προνοητικοί για να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε κρίση ή αβεβαιότητα. Αν είστε νέος επιχειρηματίας οφείλετε να προετοιμαστείτε και να προετοιμάσετε την ομάδα σας για εργασία και συνεργασία με το πιο σύγχρονο λογισμικό.

Ιστοσελίδα

Ένα από τα εργαλεία που αναδείχτηκε ιδιαίτερα αυτό το διάστημα είναι το εταιρικό site. To site ήταν πάντα απαραίτητο στοιχείο της επιχείρησης για την προβολή της στο διαδίκτυο, πόσο μάλλον τώρα που αποτέλεσε για πολλές και το αποκλειστικό εργαλείο πώλησης των προϊόντων τους. Έτσι, μαζί με την έναρξη της επιχείρησης ή του φυσικού καταστήματος σκόπιμο θα ήταν να βγει στον αέρα το εταιρικό site ή το e-shop. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε την ευκαιρία στους πελάτες σας να σας βρουν εύκολα ακόμα και από την άνεση του σπιτιού τους, να μάθουν περισσότερα για τη δραστηριότητά σας, τα προϊόντα σας, καθώς και να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Ευέλικτο επιχειρηματικό σχέδιο

Μόνον εάν γνωρίζετε με βεβαιότητα πού θέλετε να πάτε θα δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες για να φτάσετε στον προορισμό σας. Το επιχειρηματικό πλάνο πρέπει να έχει σημαντική θέση στην καθημερινότητά σας, αφού θα σας βοηθήσει να τεκμηριώσετε με ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά τους στόχους που έχετε θέσει. Αν λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών ο χρονικός ορίζοντας του σχεδίου είναι αβέβαιος, σκεφτείτε να καταρτίσετε ένα πιο απλό και ευέλικτο πρόγραμμα εκκίνησης.
Οι ασφαλείς προβλέψεις είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο σήμερα εν μέσω πανδημίας, επομένως καλό θα ήταν να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό και πιο προσαρμοσμένο στο σήμερα και στις ιδιαίτερες συνθήκες. Το σχέδιό σας θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει:

μια εκτενή περιγραφή για την επιχείρηση, τη δραστηριότητά της και τις αξίες της. Ποια πλεονεκτήματα και ποια αξία θα δώσει η επιχείρησή σας στην αγορά δράσης, ποιες ανάγκες θα καλύψει και ποια είναι τα οφέλη που θα προσφέρει με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στους πελάτες; Πώς θα διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό με επιτυχία;


τους ανθρώπους της επιχείρησης. Σε αυτή την ενότητα αναλύστε την ηγεσία της εταιρείας και καθορίστε τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες τους στο ξεκίνημα.


τη στρατηγική σας. Ποιοι θα είναι οι τρόποι πώλησης των προϊόντων σας (άμεσα, μέσω δικτύου πωλητών, μέσω διαδικτύου); Ορίστε την εμπορική σας πολιτική (τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, πολιτική προσφορών, ποσοστά μεταπωλητών κ.ά.) και τους στόχους σας (έσοδα ανά προϊόν κ.τ.λ.) Εάν βρίσκεστε ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας καθορίστε το πότε θα είναι η επιχείρησή σας έτοιμη να ξεκινήσει.


την αγορά στόχο σας. Ποιοι είναι οι πελάτες σας; Ποια είναι τα δημογραφικά τους στοιχεία; Πώς έχετε σκοπό να τους προσεγγίσετε, να τους κερδίσετε και να τους διατηρήσετε;


τα οικονομικά σας σχέδια. Πολλά επιχειρηματικά σχέδια δημιουργούνται για να προσελκύσουν επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν κεφάλαια στην εταιρεία. Σε αυτό το σημείο έχετε την ευκαιρία να καταθέσετε τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό ταμειακών ροών, τον προϋπολογισμό δαπανών, την πρόβλεψη των πωλήσεων και άλλα σημαντικά οικονομικά στοιχεία.

Φυσικά, μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα λειτουργίας θα είστε σε θέση να καταρτίσετε ένα πιο ολοκληρωμένο και παραδοσιακό επιχειρηματικό σχέδιο και να προχωρήσετε σε μια πιο λεπτομερή και αναλυτική μορφή. Σε κάθε περίπτωση όποιο επιχειρηματικό σχέδιο και αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να το αναθεωρήσετε ή να το τροποποιήσετε για να το προσαρμόσετε στις δεδομένες συνθήκες. Φροντίστε, όμως, να διατηρήσετε την απλότητα και την ευελιξία του, ώστε να αποτελεί πάντα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για την επιχείρησή σας.

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Βραδιά διασκέδασης για την ομάδα της Megasoft

Η Megasoft έκοψε τη Βασιλόπιτά της σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα

International Women's Day

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι