fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου στο BnB Daily

- Πώς έκλεισε το 2021; Πώς βλέπετε μέχρι τώρα τη χρονιά και ποιες είναι οι προβλέψεις σας;

Το 2021, παρά το δύσκολο κλίμα που έφερε και στη χώρα μας η κρίση υγείας, εμείς συνεχίσαμε την αναπτυξιακή μας πορεία και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τη Megasoft. Κατακτήσαμε τους στόχους που είχαμε θέσει και αυξήσαμε σημαντικά την εγκατεστημένη μας βάση, φτάνοντας αισίως τις 22.831 εγκατεστημένες εφαρμογές. Η κρίση στην Ουκρανία και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή έφεραν δυσμενείς επιπτώσεις για όλον τον κόσμο, επομένως δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη η Ελλάδα, αλλά και η Κύπρος, στην οποία επίσης δραστηριοποιούμαστε. Τα αποτελέσματα το πρώτο τετράμηνο δεν ήταν τόσο υψηλά όσο θα θέλαμε. Στην Ελλάδα, όμως, της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης από το 2009, έχουμε μάθει να αντιστεκόμαστε, να παλεύουμε και να τα καταφέρνουμε. Όχι χωρίς κόπο, αλλά με πολύ δουλειά και προσήλωση στους στόχους μας.

 Ένας σημαντικός κλάδος που καλύπτουμε με τις λύσεις μας είναι της εστίασης. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από επίσημους φορείς του κλάδου, αλλά και από τους πελάτες μας είναι θετικά και προμηνύουν μία πολύ καλή τουριστική σεζόν. Ήδη υπάρχει μεγάλη ζήτηση για νέες εγκαταστάσεις. Οι επιχειρήσεις έχουν αντιληφθεί, πλέον, ότι η τεχνολογία είναι βασικό προαπαιτούμενο για τη λειτουργία τους και έχει τη δύναμη να τις κάνει πιο ανταγωνιστικές και κερδοφόρες. Πιστεύουμε ότι οι προβλέψεις θα επαληθευτούν και ότι η φετινή τουριστική χρονιά θα κινηθεί καλύτερα από πέρυσι. Οι ρυθμοί ανάπτυξης για τη χώρα αναμένονται υψηλοί, κάτι το οποίο μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι και το 2022 θα είναι μια χρονιά με θετικό πρόσημο για τη Megasoft.

 

- Ετοιμάζετε κάποια νέα προϊόντα για το 2022;


Υπό την έννοια επέκτασής μας σε άλλους κλάδους, όχι. Δεν είναι κάτι που μας ενδιαφέρει ή είναι στα άμεσα σχέδια μας. Με τις εφαρμογές PRISMA Win καλύπτουμε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις, πάσης φύσεως, εισαγωγικές, εξαγωγικές, εταιρείες χονδρικής πώλησης, ηλεκτρονικού εμπορίου, βιοτεχνίες, επιχειρήσεις και οργανισμούς παροχής υπηρεσιών, ανεξαρτήτου μεγέθους και κλάδου δραστηριότητας. Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει έναν μεγάλο αριθμό κάθετων αγορών. Εστιάσαμε σε κλάδους με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ακούσαμε τις πραγματικές ανάγκες τους και δώσαμε λύσεις. Σήμερα, διαθέτουμε στο portfolio μας 68 εφαρμογές λογισμικού που έχουν δημιουργηθεί με τα πιο σύγχρονα εργαλεία. Τα προϊόντα μας σχεδιάζονται και παράγονται από την ομάδα ανάπτυξης λογισμικού, η οποία αποτελείται από στελέχη με μεγάλη εμπειρία και βαθιά γνώση. Η γκάμα μας περιλαμβάνει εξειδικευμένες λύσεις για τον κλάδο του Auto Moto, τις μεταφορικές εταιρίες, τον χώρο της ένδυσης και υπόδησης, τα βιβλιοπωλεία, τα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα σαλόνια ομορφιάς, τις κάβες, τους χώρους εστίασης, τις επιχειρήσεις εντατικής λιανικής κ.ά..

Επιπλέον, αναπτύσσουμε module και εργαλεία προκειμένου να δώσουμε μια ολοκληρωμένη λύση μηχανογράφησης στις αγορές που απευθυνόμαστε. Το λογισμικό έχει έναν κύκλο ζωής. Ακολουθεί φάσεις που ξεκινούν από την ιδέα, περνούν στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη, στον έλεγχο, στη λειτουργία, στην αναβάθμιση, στη συντήρηση, μέχρι και στην απόσυρσή του, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, για να έρθει το νέο. Καταλαβαίνετε ότι είμαστε πάρα πολύ απασχολημένοι με το να παρακολουθούμε τις υπάρχουσες λύσεις μας και την εξέλιξή τους. Χρειάζεται να παρεμβαίνουμε σε αλλαγές και αναδομήσεις των προϊόντων μας τακτικά. Αυτά, βέβαια, γίνονται πάντα σε συνάρτηση με τις ανάγκες των πελατών μας, τις αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία και τις εξελίξεις στην αγορά, στην κοινωνία, στη χώρα και σε όλο τον κόσμο. Όλες αυτές οι αλλαγές που συμβαίνουν, ακόμα και αν οφείλονται στην οικονομική κρίση, ή στην κρίση υγείας ή σε γεωπολιτικές μεταβολές, επηρεάζουν δραματικά την αγορά και τις επιχειρήσεις. Οι απαιτήσεις μετασχηματίζονται, οι προτεραιότητες αναταξινομούνται. Εκεί εστιάζουμε και δημιουργούμε νέα εργαλεία και δυνατότητες που θα καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται γρήγορα, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, που στο επιχειρείν μεταφράζεται σε χρήμα. Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, να παρακολουθούμε τις αγορές που καλύπτουμε και να κάνουμε το καλύτερο για να προσφέρουμε λύσεις ανάπτυξης στους πελάτες μας.

 

- Έχετε στα σχέδιά σας κάποια άλλη επένδυση;


Φέτος κλείνουμε 30 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζουμε με την απόκτηση ενός νέου σύγχρονου κτιρίου. Το ύψος της επένδυσης έφτασε το 1.500.000€. Το νέο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 1.300 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται παραπλεύρως των γραφείων μας επί της Λεωφόρου Κηφισού 174, στο Αιγάλεω. Το κτίριο, αρχικά, θα χρησιμοποιηθεί για επενδυτικούς σκοπούς, ενώ στο μέλλον θα καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της εταιρίας μας.

Οι πιο σημαντικές επενδύσεις μας, όμως, αφορούν τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες μας, τους πελάτες μας και τις λύσεις μας. Αυτές δε σταματούν ποτέ! Ένα από τα πιο σημαντικά που είχαμε να κάνουμε σε αυτή τη μακρά μας πορεία ήταν και είναι η υποστήριξη! Δεν ήμασταν ποτέ απρόσωποι. Η άμεση επικοινωνία με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας ήταν και είναι η προτεραιότητά μας. Τα τελευταία δύο χρόνια, ομολογουμένως, μας δυσκόλεψαν αρκετά. Η κρίση υγείας που έφερε τηλεργασία και έθετε τακτικά το προσωπικό μας σε καραντίνα, σε συνδυασμό με την έναρξη λειτουργίας του myDATA, μας έκαναν να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας σωστά και άμεσα.

Δεν αδρανήσαμε, ούτε αιφνιδιαστήκαμε! Το ανθρώπινο δυναμικό μας έχει πολύ καλά αντανακλαστικά, όρεξη, πάθος και αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Το απέδειξε περίτρανα, όλο το απαιτητικό διάστημα που προηγήθηκε. Παράλληλα, η εταιρία φρόντισε και ενίσχυσε το τμήμα υποστήριξης με νέους συνεργάτες. Βελτιώσαμε και επαναπροσδιορίσαμε τις διαδικασίες υποστήριξης με ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια και συνεχή αξιολόγηση. Στόχος μας, να είμαστε δίπλα σε κάθε πελάτη ακόμα πιο άμεσα, δείχνοντάς του τρόπους για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των εφαρμογών του στο 100%.

Το ανθρώπινο δυναμικό της Megasoft ισχυροποιείται και ενδυναμώνεται στο σύνολό του, αφού ενισχύσαμε σημαντικά με προσωπικό και σύγχρονα εργαλεία όλα τα τμήματα και τους τομείς μας. Καινοτομίες, νέες δυνατότητες και πρωτοποριακές διαχειρίσεις ήρθαν για να προσφέρουν ακόμα περισσότερη ευκολία και απλότητα σε κάθε επιχείρηση που μας εμπιστεύεται.  Ένας ακόμα πολύ σημαντικός τομέας για εμάς, είναι το κανάλι μας. Το άρτια καταρτισμένο δίκτυο συνεργατών μας, που συνεχώς διευρύνεται και αριθμεί περισσότερους από 300 σε Ελλάδα και Κύπρο. Νοιαζόμαστε γι’ αυτούς και το έχουμε αποδείξει έμπρακτα και ουσιαστικά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια των μεγάλων αλλαγών. Αρκετοί συνεργάτες μας αιφνιδιάστηκαν από τη συνεχή ύφεση. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα, δημιουργήσαμε νέα εργαλεία και κίνητρα. Με τον τρόπο αυτόν, καταφέραμε να κρατήσουμε το δίκτυό μας ενεργό. Παράλληλα, βελτιώνουμε συνεχώς τα προϊόντα μας με νέες έξυπνες δυνατότητες και εύχρηστες διαχειρίσεις που προσθέτουν αξία και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των συνεργατών. Τους δίνουμε το πλεονέκτημα να απευθυνθούν σε πολλές αγορές και να διευρύνουν το πελατολόγιό τους.

Επιπλέον, η εκπαίδευση και η πιστοποίησή τους δε σταματούν ποτέ. Κύριο μέλημά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι είναι άρτια εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι για να προσφέρουν σωστή λύση και αποτελεσματική υποστήριξη στις επιχειρήσεις. Η εις βάθος γνώση των εφαρμογών ελέγχεται και πιστοποιείται από εμάς 2 φορές τον χρόνο με την παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης. Η προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στο δίκτυό μας είναι μία! Όρεξη για δημιουργία! Αναζητάμε ανθρώπους που θέλουν να μάθουν και να εξελιχθούν, πατώντας πάνω σε γερές βάσεις. Θέλουμε ανθρώπους ανοιχτόμυαλους και είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε σε μια win win συνεργασία.

 

- Ποια τα μελλοντικά σχέδια/στόχοι;


Από την αρχή της λειτουργίας μας μείναμε προσηλωμένοι και σταθεροί στους στόχους μας που δεν ήταν άλλοι από την προσφορά πρωτοποριακών, καινοτόμων προϊόντων και άψογων υπηρεσιών υποστήριξης στις επιχειρήσεις που μας εμπιστεύονται. Έτσι θα συνεχίσουμε! Να δημιουργούμε προϊόντα στην αιχμή της τεχνολογίας και προσιτά σε όλες τις επιχειρήσεις. Γιατί οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό ….χθες και να μη χάσουν το τρένο της ανάπτυξης. Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες επενδυτικές κινήσεις τις οποίες θα μου επιτρέψετε να μην αποκαλύψω ακόμα και που θα ξεπεράσουν κατά πολύ την τελευταία μας επένδυση. Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην υποστήριξη και να βελτιώνουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας. Τα θετικά αποτελέσματα προέρχονται από μία συλλογική και συνεχή προσπάθεια. Ξέρουμε να αναγνωρίζουμε έγκαιρα τα εμπόδια, να μετουσιώνουμε τα προβλήματα σε ευκαιρίες, να κατανοούμε τα διδάγματα και να συνεχίζουμε δυναμικά. Φιλοδοξία μας είναι να εξακολουθούμε να δείχνουμε τον δρόμο της ανάπτυξης για χιλιάδες επιχειρήσεις που μας επιλέγουν και μας εμπιστεύονται! Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την εξωστρέφειά μας και να την υποστηρίζουμε με πρωτοποριακές ενέργειες digital marketing.  Εξετάζουμε και προγραμματίζουμε και άλλες πράξεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που βασίζονται στην ενσυναίσθησή μας απέναντι στον πλανήτη που μας φιλοξενεί και τους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται. Κυρίως, όμως, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να εστιάζουμε στους ανθρώπους μας, που δίνουν το στίγμα τους, το πάθος τους, την ενέργειά τους και την αγάπη τους σε αυτό που κάνουμε. Δε συμμετέχουμε σε βραβεύσεις, δεν επιδιώκουμε διακρίσεις, δε μας αφορά το φαίνεσθαι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι άνθρωποί μας να νιώθουν ασφάλεια σε ένα κλίμα αξιοκρατίας που τους ενθαρρύνει να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους και να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους στο 100%. Η Megasoft είναι ένας ζωντανός οργανισμός με πολύ αξιόλογους ανθρώπους, που έχουν αναπτυγμένο το αίσθημα της συλλογικότητας και της πρωτοβουλίας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα! Με την ώθηση που μας δίνει η 30ετής επιτυχημένη μας πορεία, αφοσίωση στην πελατοκεντρική μας φιλοσοφία και αισιοδοξία, θα συνεχίσουμε να παράγουμε προϊόντα με αξία για την ανάπτυξη των πελατών μας.

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι