fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Case study - Ποτοποιία - Αποσταγματοποιία Ανθεμούς

"Η δουλειά μας απαιτεί τρομερή λεπτομέρεια και οργάνωση όπως και πολύ αυστηρό τελωνειακό έλεγχο λόγω των Ε.Φ.Κ. που εμπεριέχουν τα αλκοολούχα προϊόντα. Έτσι, λοιπόν, με το πρόγραμμα PRISMA Win, έχουμε τον πλήρη έλεγχο τόσο της αποθήκης μας, όσο και των Ε.Φ.Κ. ανά προϊόν, ανά πελάτη, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η ευκολία χρήσης του προγράμματος καθώς και η άμεση υποστήριξη μας βοήθησε να έχουμε σημαντική ακρίβεια και ενημέρωση για τους Φόρους, αλλά τώρα έχουμε και την ελευθερία χρόνου για την καλύτερη λειτουργία της επιχείρησής μας."
-Χαλκιά Μαγδαληνή-

H επιχείρηση

02Σε έναν τόπο με μακρά παράδοση στην παρασκευή τσίπουρου, στη Μακεδονία, παράγεται ένα από τα πιο γνωστά, γευστικά και αρωματικά τσίπουρα της χώρας. Το Ελληνικό ποτό που η ιστορία του ξεκινάει από την εποχή του Ησίοδου, του Ιπποκράτη και του Αριστοτέλη, περνάει από το Άγιο όρος τον 14ο αιώνα όπου παράγεται από μοναχούς, φτάνει σήμερα να έχει κλέψει την καρδιά των Ελλήνων και να έχει τη δική του θέση στα τραπέζια από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα για να συνοδέψει εκλεκτούς μεζέδες και το κέφι της παρέας. Σε αυτά τα τραπέζια μια ετικέτα ξεχωρίζει, έχει αγαπηθεί πολύ και δεν είναι άλλη από την Ανθεμούς.
Το brand Ανθεμούς προέρχεται από τον πρώτο οικισμό που ίδρυσε ο Πεισίστρατος στον πλούσιο κάμπο του αρχαίου ποταμού “Ανθεμούντα” στην πύλη της Χαλκιδικής, εκεί που σήμερα είναι η Γαλάτιστα του Δήμου Πολυγύρου. Σε αυτόν τον γόνιμο τόπο της Χαλκιδικής που είναι πλούσιος σε βλάστηση και ζωή βρίσκονται οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Αποσταγματοποιίας-Ποτοποιίας Χαλκιά που εδώ και 30 χρόνια ασχολείται με την ποτοποιία και την απόσταξη. Εφαρμόζοντας την κληρονομιά της γνώσης και της εμπειρίας των μοναχών του Αγίου Όρους, συνεχίζουν με ευλάβεια μέχρι και σήμερα να διατηρούν την παράδοση, παράγοντας τα άριστα και ποιοτικά αποστάγματα Ανθεμούς. Στη γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνεται Τσίπουρο για όλα τα γούστα, με γλυκάνισο, χωρίς γλυκάνισο και παλαιωμένο, ούζο εξαιρετικής ποιότητας, μαλακό και γλυκόπιοτο, λικέρ σε διάφορες γεύσεις και αρώματα (Limoncello, Μαστίχα, Καρυδάκι, Ρόδι κ.ά.). Με σεβασμό στην παράδοση, τα προϊόντα της ποτοποιίας Ανθεμούς αποστάζονται σε παραδοσιακούς άμβυκες και παράγονται με μεράκι, φροντίδα και γνώση. Είναι εξαιρετικής ποιότητας με ισορροπημένα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά. Η εταιρεία, που διατηρεί την τοπική της ταυτότητα και επενδύει στον τόπο της, αξιοποιεί όλη τη σύγχρονη τεχνολογία και τεχνογνωσία στην παραγωγή τσίπουρου, ούζου, ηδύποτων και αλκοολούχων ποτών και ανταποκρίνεται πλήρως στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της νομοθεσίας και των καταναλωτών για τοπικά, ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα (διαθέτει πιστοποίηση ISO- HACCP). Εκτός από την παραγωγή και εμφιάλωση των δικών της προϊόντων Ανθεμούς, η εταιρία αναλαμβάνει την παραγωγή και εμφιάλωση για λογαριασμό οποιουδήποτε επιχειρηματία δραστηριοποιείται στον χώρο των ποτών και του κρασιού για οποιοδήποτε ποτό επιθυμεί με δική του ετικέτα και συνταγή και σύμφωνα, πάντα, με τις διαδικασίες που η νομοθεσία προβλέπει. Ο υψηλής αισθητικής χώρος του αποσταγματοποιείου είναι επισκέψιμος από τουριστικά γραφεία και σχολές που σχετίζονται με το αντικείμενο, διατίθεται για εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, ενώ από το πρατήριο λιανικής που διαθέτει, οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν τα μοναδικά προϊόντα Ανθεμούς.

 

Οι ανάγκες και η λύση

 

Η μεγάλη αγάπη της οικογένειας Χαλκιά για την τέχνη της απόσταξης έφερε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σε προϊόντα που αγαπήθηκαν από τους καταναλωτές και αύξησαν τα μεγέθη της επιχείρησης. Μαζί, όμως, με το μέγεθος της επιχείρησης αυξήθηκαν και οι ανάγκες για οργάνωση, έλεγχο, έγκαιρη και σωστή παρακολούθηση όλων των εργασιών. Προκειμένου να καλυφθούν τα σημεία πώλησης, στα οποία συνεχώς προστίθενται και νέα, αυξήθηκε η παραγωγή της ποτοποιίας και η εντατικοποίηση αυτή έκανε την επιχειρηματία, κα Χαλκιά, να αναζητήσει ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για να μπορέσει να παρακολουθήσει όλη την εμπορική του δραστηριότητα. Έτσι, επέλεξε τη λύση PRISMA Win της Megasoft. Πιο συγκεκριμένα, στην επιχείρηση “Ανθεμούς” εγκαταστάθηκε η εξειδικευμένη εφαρμογή μηχανογράφησης PRISMA Win Διαχείριση Κάβας που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες της αποσταγματοποιίας, της ποτοποιίας, της εμφιάλωσης, της κάβας και του πρατηρίου ποτών και διαχειρίζεται την εγγυοδοσία.

  

anthemous bottleΗ εξειδικευμένη εφαρμογή, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που ισχύει και εφαρμόζεται στα εγχώρια παραγόμενα ποτά και κρασί. Επιπλέον, καλύπτει τη φορολογική υποχρέωση των αποσταγματοποιών-ποτοποιών για υποβολή δήλωσης ΕΦΚ στο αρμόδιο τελωνείο και την καταβολή των αναλογούντων φορολογικών επιβαρύνσεων με την ολοκλήρωση της παραγωγής του προϊόντος τους. Μέσω της εφαρμογής υπολογίζονται αυτόματα τα κενά φιαλών και περιεχομένου, το άνυδρο οινόπνευμα, καθώς και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης οινοπνεύματος για κάθε είδος στα παραστατικά αγορών και πωλήσεων. Ο επιχειρηματίας με τη χρήση της εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί εύκολα και διεξοδικά όλο το εμπορικό κύκλωμα από τις παραγγελίες μέχρι και την τιμολόγηση, να διαχειρίζεται τους πελάτες χονδρικής και λιανικής, να ενημερώνεται για τις κινήσεις και τα οικονομικά τους στοιχεία με ελάχιστα κλικ και να ελέγχει το σύνολο των ταμειακών ροών. Όσον αφορά τη διαχείριση των ειδών, γίνεται με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο, με απεριόριστους κωδικούς ανά είδος, εναλλακτικούς κωδικούς, ενώ η εφαρμογή προειδοποιεί έγκαιρα για μείωση των αποθεμάτων, προτείνοντας, παράλληλα, στον επιχειρηματία την ποσότητα που πρέπει να παραχθεί προκειμένου να καλυφθούν οι παραγγελίες των πελατών χονδρικής στο ακέραιο.
Η εξειδικευμένη εμπορική εφαρμογή της Megasoft αποτελεί για τον επιχειρηματία ένα κέντρο ελέγχου συνολικά της επιχείρησης, αφού μπορεί να παρακολουθεί κάθε τομέα της με ευκολία και απλότητα και να έχει στη διάθεσή του κάθε στιγμή στατιστικά, εκτυπώσεις και αναφορές για καίρια θέματα όπως: ο τζίρος της επιχείρησης για συγκεκριμένες περιόδους, η σύγκριση περιόδων, το κέρδος ανά είδος, τα best selling προϊόντα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που συμβάλλουν καθοριστικά στη χάραξη επιτυχημένων επιχειρηματικών κινήσεων.
Το έργο υλοποίησε η εταιρεία Goliaras Support, εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της Megasοft, που ανέλαβε και όλη τη μηχανογραφική υποστήριξη της επιχείρησης.

 

 

Τα οφέλη

bottlesΗ ολοκληρωμένη λύση PRISMA Win Διαχείριση Κάβας της Megasoft έδωσε στο αποσταγματοποιείο - ποτοποιείο Ανθεμούς μια σειρά από οφέλη όπως:

-Έλεγχο και οργάνωση όλων των επιχειρησιακών διαδικασιών
-Σύννομη λειτουργία και συμμόρφωση με όλα όσα ορίζουν τα φορολογικά δρώμενα για τα αλκοολούχα ποτά
-Εύκολη και άψογη παρακολούθηση των παραγόμενων προϊόντων
-Σωστό προγραμματισμό της παραγωγής
-Πλούσια και αντικειμενική πληροφόρηση που δίνει στον επιχειρηματία τη δυνατότητα να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα προκειμένου να σχεδιάσει τα επόμενα επιχειρηματικά βήματα

 

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι