fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Case study - Άρωμα καπνού

Συνεργάτης που υλοποίησε: Computer Works IKE - Γκότσης Γιώργος

Η αλυσίδα καπνοπωλείων Άρωμα καπνού στην Πάτρα υιοθέτησε τις λύσεις μηχανογράφησης PRISMA Win για την οργάνωση και των έλεγχο των καταστημάτων της

"Η ταυτόχρονη παρακολούθηση όλων των καταστημάτων και η σωστή παρακολούθηση των αποθεμάτων μας ήταν για εμάς απαραίτητη προϋπόθεση και κριτήριο για το πρόγραμμα που θα επιλέξουμε. Με το PRISMA Win συντονίζονται όλες οι λειτουργίες του κεντρικού και των υποκαταστημάτων και  ξέρουμε τι κινείται σε κάθε κατάστημα, τι τζίρο κάνει το κάθε ένα και τι παραγγελίες πρέπει να προγραμματίσουμε κάθε μέρα"
-Μπάστας Δημήτρης-


H επιχείρηση
aromakapnou

Το Άρωμα Καπνού συνδυάζει το παραδοσιακό και το σύγχρονο καπνοπωλείο, λειτουργεί από το 2004, με έδρα την Πάτρα και διαθέτει 4 καταστήματα με μια μεγάλη ποικιλία σε είδη καπνιστού, ηλεκτρονικά τσιγάρα και όχι μόνο. Στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο Humidor επικρατούν οι καλύτερες συνθήκες ωρίμανσης, από όπου ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει τα πούρα της αρεσκείας του, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία που περιλαμβάνει τα καλύτερα brands της αγοράς. Η ευρεία γκάμα καπνιστικών ειδών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πούρα, καπνό στριφτού και καπνό πίπας, τσιγάρα και επιλεγμένα είδη για καπνιστές, όπως τσιμπούκια, ταμπακιέρες, καπνοθήκες, πίπες τσιγάρου, αξεσουάρ πίπας, υγραντήρες,  ναργιλέ κ.ά. Για τους ατμιστές, το Άρωμα καπνού διαθέτει ηλεκτρονικά τσιγάρα με επιλογές που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη και γούστο, σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία NOBACCO, προσφέροντας μια πλούσια σειρά ατμιστικών υγρών διαφόρων γεύσεων και αρωμάτων, που φτιάχνονται σε συνεργασία με το τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστήμιου Πατρών.
Στη γωνιά δώρου μπορούμε να βρούμε οτιδήποτε έχει να κάνει με είδη χαρτοπαίγνιου, επιτραπέζια παιχνίδια, στυλό Sheaffer και πολλές άλλες επιλογές που προορίζονται είτε για προσωπική χρήση είτε για δώρο.

 

Οι ανάγκες και η λύση

 

aromakapnou3Με 4 καταστήματα σε Πάτρα και Ρίο και με μια τεράστια γκάμα καπνιστικών ειδών, η ανάγκη για οργάνωση της αποθήκης, των πωλήσεων και των λειτουργιών των καταστημάτων ήταν επιτακτική. Οι εφαρμογές PRISMA Win της Megasoft έδωσαν τη λύση στην ανάγκη για ολοκληρωμένη παρακολούθηση όλων των επιχειρησιακών διαδικασιών, τον συντονισμό των πωλήσεων και των παραγγελιών και τον έλεγχο του τζίρου και της κερδοφορίας και όλα αυτά απομακρυσμένα από ένα κεντρικό σημείο ή ακόμα και εν κινήσει!
Συγκεκριμένα, επιλέχθηκαν οι εφαρμογές PRISMA Win Maximum Εμπορική διαχείριση  (στα κεντρικά της αλυσίδας) και PRISMA Win Retail στα καταστήματα. Οι εφαρμογές για την παρακολούθηση των λιανικών πωλήσεων κάνουν τις καθημερινές συναλλαγές με τους πελάτες μια εύκολη και απλή διαδικασία που πραγματοποιείται γρήγορα και αλάνθαστα μέσω της χρήσης της οθόνης αφής και του barcode scanner.

Η επιχειρηματίας, Διονυσάτου Ερμιόνη, έχει πληροφόρηση ανά πάσα στιγμή για την κατάσταση των πωλήσεων κάθε καταστήματος, για το ύψος των αποθεμάτων, για τις επικείμενες ελλείψεις εμπορευμάτων σε κάθε κατάστημα, καθώς και για την ταμειακή κατάσταση ανά βάρδια και ανά κατάστημα. Ο τζίρος και η κερδοφορία παρακολουθούνται με βάση μια πληθώρα κριτηρίων, όπως ανά ημέρα και ώρα, ανά κατηγορία ειδών (π.χ. καπνικά είδη, ατμιστικά είδη, αναλώσιμα, είδη δώρων κ.ά). Η συνδυασμένη και έγκυρη γνώση που της προσφέρουν οι εφαρμογές PRISMA Win σχετικά με την πραγματική εικόνα της επιχείρησης, της επιτρέπει να σχεδιάσει τις επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις με σιγουριά και ασφάλεια.

Οι εφαρμογές για το Retail και για την Εμπορική Διαχείριση επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω file replication και ανταλλάσσουν πληροφορίες και δεδομένα σχετικά με τις παραλαβές των ειδών, τις ανανεώσεις ειδών και των τιμών τους, τις πωλήσεις και τις αγορές, τα αποθέματα της αποθήκης και τις παραγγελίες που πρέπει να γίνουν προς τους προμηθευτές, επιτρέποντας τη σφαιρική παρακολούθηση και τον έλεγχο της πορείας της αλυσίδας από ένα κεντρικό σημείο και αποστέλλουν τα report πωλήσεων και την κατάσταση του ταμείου στο mail του manager για να ενημερώνεται όπου κι αν βρίσκεται για την απόδοση της ημέρας.

Την υλοποίηση του έργου, καθώς και τη συνολική μηχανογραφική υποστήριξη της επιχείρησης, ανέλαβε η εταιρεία πληροφορικής Computer Works - Γκότσης Γεώργιος, εξουσιοδοτημένος και πιστοποιημένος συνεργάτης της Megasoft.

 

Τα οφέλη

 

aromakapnou2Η υιοθέτηση των εφαρμογών PRISMA Win δίνει στην αλυσίδα καπνοπωλείων Άρωμα καπνού  μια σειρά από οφέλη όπως:
• Γρήγορη και σωστή εξυπηρέτηση των πελατών στο ταμείο
• Ράφια πάντα γεμάτα με σωστή επάρκεια αποθεμάτων
• Άμεσο έλεγχο του ταμείου και του προσωπικού σε κάθε κατάστημα στο mail του επιχειρηματία ανά πάσα στιγμή
• Σωστές και on time παραγγελίες προς τους προμηθευτές
• Ξεκάθαρη εικόνα για τις προτιμήσεις των πελατών και τα best selling είδη.
• Παροχή άψογων υπηρεσιών στους πελάτες και συνεπώς αύξηση της ικανοποίησης και της πιστότητας των πελατών
• Σταθερά ανοδική & αναπτυξιακή πορεία της επιχείρησης

 

Ο πελάτης

200597 LOGO3  
 
 

Το Άρωμα Καπνού λειτουργεί από το 2004 έως και σήμερα, με έδρα την Πάτρα, και διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία σε είδη καπνιστού, ηλεκτρονικά τσιγάρα και όχι μόνο. Αριθμεί τέσσερα σημεία πώλησης, στην οδό Αγίου Ανδρέου 100 και Παντανάσσης, στην οδό Ακρωτηρίου 46, στην οδό Αγίου Ανδρέου 151 & Γούναρη στην Πάτρα, και στη Λ. Αθηνών 5Α στο Ρίο

 Περισσότερα...  
 
 

Ο συνεργάτης

computerworks  
 
 

Η Computer Works ιδρύθηκε το 2015 και από τις πρώτες μέρες λειτουργίας της ξεκίνησε μια συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία επιχειρησιακού λογισμικού Megasoft παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις μηχανογραφήσεις καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών της αξιόπιστα και υπεύθυνα.

Περισσότερα...   
 
Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι