fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Case study - Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης

Συνεργάτης που υλοποίησε: Anysma - Καλησπεράκης Σπύρος

"Στα Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης επενδύουμε συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και επιλέγουμε τους πιο αξιόπιστους συνεργάτες για τη βελτιστοποίηση της επιχείρησής μας. Επιλέξαμε τις λύσεις PRISMA Win της Megasoft γιατί ανταποκρίνονται σε αυτά τα υψηλά στανταρντ που έχουμε θέσει"

-Μανωλιτσάκης Αντώνης-

 

Η επιχείρηση 

manolitsakis 1Σε μια έκταση 60.000 τ.μ., στους πρόποδες του Ψηλορείτη βρίσκονται τα Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης. Πρόκειται για την 1η και πιο αναπτυσσόμενη φάρμα παραγωγής αυγών και κρέατος στην Κρήτη που, από το 2003 εφάρμοσε τη βιολογική και εκτατική μορφή εκτροφής. Διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής, με 4.500 τ.μ. στεγασμένων χώρων εκτροφής, αποθήκευσης, συσκευασίας και ένα σύγχρονο ωοσκοπικό κέντρο.

Η ιστορία των Αγροκτημάτων Κρήτης Μανωλιτσάκη ξεκινά το 1995 από τον κύριο Μανωλιτσάκη Αντώνη και την αγάπη του για τη βιολογική καλλιέργεια και τη βιολογική εκτροφή ζώων. Αρχικά ως βιοκαλλιεργητής σε αμπέλια και ελιές, επέκτεινε το πάθος του και στη βιολογική πτηνοτροφία, μεταφέροντας σε όλους τους ανθρώπους της εταιρείας του τα δικά του ιδανικά και αρχές για σεβασμό στο περιβάλλον και καλή υγεία των ζώων που εκτρέφουν. Από τη διατροφή των ζώων έως την κτηνιατρική τους αγωγή και από τον ενσταυλισμό ως τη διαχείριση λυμάτων, τηρούνται αυστηρές προδιαγραφές, φροντίζοντας το περιβάλλον διαβίωσης να είναι απόλυτα φυσικό.
Τα υψηλά στάνταρ που εφαρμόζονται έχουν ως αποτέλεσμα άριστης ποιότητας και γεύσης προϊόντα. Έτσι, τα Φρέσκα Αυγά Βιολογικής Γεωργίας & το Νωπό Κοτόπουλο Βιολογικής Γεωργίας αξιολογήθηκαν για τα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά τους και βραβεύτηκαν με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2018 (Superior Taste Award 2018) δύο χρυσών αστεριών από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας «iTQi».

 

manolitsakis2Από το 2009 παράγουν και διανέμουν στην Κρήτη το πρώτο βιολογικό κοτόπουλο. Από το 2012, παράλληλα με την παραγωγή βιολογικών αυγών, ξεκίνησε η παραγωγή αυγών αχυρώνα από κότες που ζουν ελεύθερα σε παραδοσιακούς αχυρώνες, αλλά και η παραγωγή αυγών ελευθέρας βοσκής από κότες που έχουν ελευθερία κίνησης σε χώρο με βλάστηση, όπως παλιά! Η γκάμα των παραγόμενων προϊόντων της φάρμας περιλαμβάνει επίσης αλλαντικά, κρεατοσκευάσματα, αλλά και κρασί, ελιές και λάδι βιολογικής καλλιέργειας. Ο σκοπός της εταιρείας είναι να φέρνει καθημερινά στο οικογενειακό τραπέζι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η κρητική ύπαιθρος και οι συνεχείς έλεγχοι ποιότητας το διασφαλίζουν

 

Οι ανάγκες και η λύση

manolitsakis3Με μια παραγωγική μονάδα στο Πετροχώρι Αμαρίου, κεντρικά γραφεία στο Ρέθυμνο, υποκατάστημα χονδρικής στην Αθήνα, κρεοπωλείο στην καρδιά του Ρεθύμνου και έναν μεγάλο αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού, η ανάγκη για οργάνωση και συντονισμό όλων των λειτουργιών ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική για την εταιρεία. Προκειμένου να οργανωθούν σωστά οι εργασίες και οι ρόλοι σε κάθε τμήμα της, απαιτούνταν ένα αξιόπιστο και ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, εύχρηστο και απλό για τον χειριστή, αλλά ισχυρό και με τις μέγιστες δυνατότητες για τον επιχειρηματία που χρειάζεται να αντλεί κάθε στιγμή σημαντικές πληροφορίες για την πορεία της εταιρείας. Με γνώμονα τα ανωτέρω, επιλέχθηκαν οι λύσεις PRISMA Win της Megasoft.

Στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας εγκαταστάθηκε η εμπορική εφαρμογή PRISMA Win Maximum για 6 χειριστές, η οποία συμπεριλαμβάνει επιπλέον τα module Ειδικές Συμφωνίες και Αντίστοιχα Είδη & Εφαρμογές. H εφαρμογή διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία όλων των εμπορικών διαδικασιών, παρακολουθώντας τες βήμα βήμα από τη λήψη μιας παραγγελίας έως την τελική της εκτέλεση και την τιμολόγησή της. Η διαχείριση των πελατών χονδρικής (καταστήματα και super market σε όλη την Ελλάδα) γίνεται με εύκολο τρόπο, παρέχοντας ταυτόχρονα λεπτομερή πληροφόρηση στον επιχειρηματία για τα οικονομικά τους στοιχεία, αλλά και για τις εμπορικές συμφωνίες που έχουν γίνει με τον καθέναν ξεχωριστά. Τα αποθέματα των παραγόμενων προϊόντων, αλλά και των αναγκαίων πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στην εκτροφή των ζώων παρακολουθούνται διεξοδικά, ενώ τα είδη με πολλαπλούς κωδικούς (παραγωγής, ζυγιζόμενου, barcode κτλ), μπορούν να αντιστοιχηθούν με άλλους λειτουργώντας ως εναλλακτικοί. Το υποκατάστημα της Αθήνας, μέσα από την online σύνδεση με τα κεντρικά γραφεία του Ρεθύμνου, λαμβάνει οποιαδήποτε αλλαγή σε πραγματικό χρόνο και εκτελεί τις εμπορικές του λειτουργίες με ταυτόχρονη ενημέρωση του κεντρικού. Στο λογιστήριο της εταιρείας χρησιμοποιείται η εφαρμογή PRISMA Win Γενική Λογιστική για τη λογιστική παρακολούθηση ολόκληρης της εταιρείας και τη διασφάλιση της σύννομης λειτουργίας.

Στο κρεοπωλείο του Ρεθύμνου εγκαταστάθηκε η POS εφαρμογή PRISMA Win Retail για την εντατική λιανική. Η εφαρμογή που είναι ειδικά σχεδιασμένη για χρήση σε οθόνη αφής, συνδέθηκε άμεσα με τα ζυγιστικά του καταστήματος και συνέβαλε στην επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των πελατών. Παράλληλα, οι αναφορές και οι καινοτόμες διαχειρίσεις της εξασφάλισαν τον απόλυτο έλεγχο του ταμείου και της αποθήκης. Η εφαρμογή είναι απόλυτα εξειδικευμένη για το κρεοπωλείο, αφού καλύπτει όλα όσα ορίζει ο ν. 4492/2017 για την αναγραφή του είδους του κρέατος, της χώρας καταγωγής ή εκτροφής και την υποχρέωση έκδοσης μηνιαίας εκτύπωσης δελτίου αναφοράς «Ζ».

 

Φορητή Τιμολόγηση

manolitsakis4Σε μία επιχείρηση τέτοιου μεγέθους το Mobility είναι απαραίτητο στοιχείο σήμερα, αφού προσφέρει την επιχειρηματική ευελιξία που χρειάζεται ο Manager και αποτελεί καθοριστικό κριτήριο ανάπτυξης. Η ανάγκη για πρόσβαση στους πόρους και στις λειτουργίες της επιχείρησης μέσω φορητών συσκευών κάθε στιγμή καλύφθηκε με τη SaaS λύση PRISMA Win Live Φορητή Τιμολόγηση. Μέσα από το smartphone ο πωλητής και ο διανομέας μπορεί να δει ανά πάσα στιγμή, όπου κι αν βρίσκεται τα υπόλοιπα των ειδών με τα πλήρη στοιχεία τους, την τιμή τους καθώς και τη φωτογραφία του είδους, να καταχωρήσει μια παραγγελία στον χώρο του πελάτη, να πραγματοποιήσει είσπραξη μετρητών ή επιταγών, να εκδώσει τιμολόγιο ή απόδειξη είσπραξης και να τα εκτυπώσει σε φορητό εκτυπωτή. Η εμπορική διαχείριση ενημερώνεται online για όλες αυτές τις κινήσεις, οι συνάδελφοι που βρίσκονται στο γραφείο έχουν real time εικόνα και έτσι δρομολογούν χωρίς καθυστέρηση κρίσιμες εργασίες που απαιτούν αμεσότητα όπως οι παραγγελίες προς παράδοση στον πελάτη. Η εφαρμογή περιλαμβάνει δυνατότητες απογραφής, παραγγελιοληψίας και εισπράξεων με ταυτόχρονη, πάντα, ενημέρωση της εμπορικής διαχείρισης.

Την υλοποίηση του έργου, καθώς και τη συνολική μηχανογραφική υποστήριξη της επιχείρησης, ανέλαβε η εταιρεία πληροφορικής Anysma στο Ρέθυμνο που είναι, εξουσιοδοτημένος και πιστοποιημένος συνεργάτης της Megasoft.

 

Τα οφέλη

 

manolitsakis5Η ολοκληρωμένη λύση PRISMA Win που χρησιμοποιείται από τα Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης ΑΕ έδωσε μια σειρά από σημαντικά οφέλη στην επιχείρηση όπως:
• Πλήρη οργάνωση όλων των τμημάτων και συντονισμό των λειτουργιών τους
• Εκμηδένιση των αποστάσεων και κάλυψη πανελλαδικής εμβέλειας με την αρμονική συνεργασία των εφαρμογών, με την απομακρυσμένη σύνδεση του υποκαταστήματος με το κεντρικό και με τις λύσεις mobility.
• Διεξοδική παρακολούθηση των αποθεμάτων για σωστό προγραμματισμό της παραγωγής.
• Πλούσιο reporting για τις πωλήσεις (χονδρικής και λιανικής)
• Οργάνωση και έλεγχο συνολικά της επιχείρησης που εξασφαλίζει υψηλότερη απόδοση και παραγωγικότητα των εργαζομένων και σταθερά υψηλή θέση στην εμπιστοσύνη και στην προτίμηση των πελατών
• Επιτάχυνση στην κατάκτηση των εταιρικών στόχων, μέσα από την πλούσια και αδιαμφισβήτητη πληροφόρηση που προσφέρει η εφαρμογή στον επιχειρηματία.

 

Ο πελάτης

logoagrokthmatakrhths


Με αφοσίωση στην ορθή πρακτική διαβίωσης των ζώων και στη διατήρηση του φυσικού τοπίου. Είμαστε προσηλωμένοι στις αξίες της επιχείρησης και «δένουμε» αρμονικά τις παραδοσιακές αρχές εκτροφής με την σύγχρονη τεχνολογία παραγωγής τροφίμων η οποία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας

Περισσότερα...
 

Ο συνεργάτης

anysma logo

 

Ο Σπύρος E. Καλησπεράκης ίδρυσε το 2000 το ANYSMA με στόχο την παροχή υπηρεσιών σε ειδικευμένους τομείς των Ηλεκτρομηχανολογικών έργων και έργων Τεχνολογίας και Πληροφορικής. Μέσα από τη συνεργασία της με τη Megasoft, κορυφαία εταιρεία παραγωγής λογισμικού, παρέχει στις επιχειρήσεις τις προηγμένες λύσεις μηχανογράφησης PRISMA Win

Περισσότερα...

 

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι