fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Case study - Attica Fuels

Συνεργάτης που υλοποίησε: Lisys

"Η εφαρμογή PRISMA WIN καλύπτει τις ανάγκες της εταιρείας μας και μας βοηθάει στην καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης μας τόσο σε πρακτικό όσο και σε υποστηρικτικό επίπεδο."
-Παυλίδης Θεόδωρος-

Η επιχείρηση

atticafuels1Η εταιρία ATTICA FUELS Α.Ε. δραστηριοποιείται στον χώρο του καυσίμου εδώ και πολλές δεκαετίες και αποτελεί την πρώτη επιλογή εκατοντάδων οδηγών ημερησίως που κινούνται επί της λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου για ανεφοδιασμό του οχήματός τους, πάντα με άριστης ποιότητας και υψηλής απόδοσης καύσιμα. Το πρατήριο Attica Fuels αποτελεί επίσημο συνεργάτη της EKO και διαθέτει όλους τους τύπους καυσίμων, υγραέριο κίνησης, καθώς και μια μεγάλη γκάμα επώνυμων λιπαντικών (ΕΚΟ & Castrol) για κάθε τύπο αυτοκινήτου. Το πρατήριο λειτουργεί με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας διαθέτοντας τον πιο σύγχρονο και αξιόπιστο εξοπλισμό και ένα υπερσύγχρονο σύστημα εισροών-εκροών και μηχανογράφησης που διασφαλίζει την απόλυτη ορθότητα και ακρίβεια στην έκδοση των παραστατικών των καυσίμων. Για τη φροντίδα των οχημάτων το πρατήριο διαθέτει αυτόματο πλυντήριο με υποδομή τελευταίας τεχνολογίας, ενώ οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν μέσα από μία ευρεία γκάμα προϊόντων καθαρισμού και αξεσουάρ, τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα προϊόντα της αγοράς για την προστασία και την περιποίηση των οχημάτων τους. Το πρατήριο Υγρών Καυσίμων ATTICA FUELS Α.Ε. είναι ο σταθμός που τα έχει όλα! Σε μία στάση ο επισκέπτης μπορεί να γεμίσει το ντεπόζιτο του οχήματός του με καύσιμο, να αλλάξει μπαταρία, λάδια αλλά και λάστιχα στο βουλκανιζατέρ Attica Tyres, να φρεσκάρει το όχημά του με έναν εσωτερικό και εξωτερικό καθαρισμό και όλα αυτά γίνονται ενώ εκείνος απολαμβάνει τον καφέ του ή ένα snack στο café-market του πρατηρίου. Επιπλέον, το πρατήριο διαθέτει θέσεις αυτοεξυπηρέτησης για καθαρισμό αυτοκινήτων, προσφέρει yachting services και διανέμει πετρέλαιο θέρμανσης υψηλής ποιότητας για τις κρύες μέρες του χειμώνα. 

 

Οι ανάγκες & οι λύσεις

fuelsΤο πρατήριο ATTICA FUELS βρίσκεται επί της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου (15-17) σε έναν δρόμο με έντονη κυκλοφορία, επομένως ο αριθμός των οχημάτων που εξυπηρετεί καθημερινά είναι ιδιαίτερα μεγάλος και με πολλές παρεχόμενες υπηρεσίες για τα οχήματα και τους οδηγούς.
Η οργάνωση και διαχείριση της καθημερινότητας της επιχείρησης με γρήγορο και αυτοματοποιημένο τρόπο ήταν αναγκαία και έτσι ο ιδιοκτήτης κος Παυλίδης Θεόδωρος επέλεξε ένα ολοκληρωμένο σύστημα μηχανογράφησης, απόλυτα εξειδικευμένο για να καλύψει τις ιδιαιτερότητες που έχουν τα πρατήρια καυσίμων και ως προς την έκδοση των παραστατικών που αφορούν τα καύσιμα και ως προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Στο πρατήριο εγκαταστάθηκε η εμπορική εφαρμογή PRISMA Win Υγρά καύσιμα της Megasoft που είναι ειδικά σχεδιασμένη να παρακολουθεί πλήρως τις δραστηριότητες των πρατηρίων υγρών καυσίμων.
Η εφαρμογή εξασφαλίζει στην επιχείρηση που εμπορεύεται πετρέλαιο θέρμανσης, σύννομη λειτουργία και συμμόρφωση με τις διαδικασίες του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Παράλληλα, καλύπτει πλήρως τις υποχρεώσεις τους για την έκδοση παραστατικών πώλησης με τη χρήση Φ.Η.Μ. (ΠΟΛ 1218/2018) και μάλιστα με αυτοματοποίηση και ευκολία στην έκδοση τιμολογίου σε αντικατάσταση της απόδειξης λιανικής πώλησης που εκδίδεται από το σύστημα εισροών–εκροών. Η εφαρμογή της Megasoft, που συνεργάζεται αρμονικά με όλες τις επώνυμες και αξιόπιστες κονσόλες και ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης δεξαμενών της αγοράς, συνεργάζεται και με το σύστημα εισροών - εκροών της εταιρίας Ατρεύς που διαθέτει το πρατήριο ATTICA FUELS και δίνει ολοκληρωμένη λύση στη διαχείριση των καυσίμων. Η εφαρμογή, μεταξύ άλλων, παρακολουθεί όλο το εμπορικό κύκλωμα της επιχείρησης (πελάτες, προμηθευτές, αποθήκη, παραγγελίες, πωλήσεις, αγορές κ.τ.λ.), ενώ προσφέρει δυνατότητα διαχείρισης των δεξαμενών με υπολογισμό υπολοίπου καυσίμων, δυνατότητα διαχείρισης των αντλιών και διεξοδική παρακολούθηση των βαρδιών με έλεγχο μετρητών & εκτύπωση ταμείου κατά κατηγορία είδους και τρόπο πληρωμής.
Για τη διαχείριση της μικρής αγοράς επιλέχθηκε η POS εφαρμογή PRISMA Win Retail για την εντατική λιανική που είναι ειδικά σχεδιασμένη για χρήση σε οθόνη αφής και εξασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο του ταμείου και την επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των πελατών.
Παράλληλα, η ανάγκη για τη λογιστική και χρηματοοικονομική παρακολούθηση της επιχείρησης καλύφθηκε πλήρως με τη λογιστική εφαρμογή PRISMA Win Γενική Λογιστική που συνδέεται αρμονικά με την εμπορική εφαρμογή και δίνει άμεση, σωστή και αξιόπιστη πληροφόρηση.

Οι εφαρμογές της Megasoft συνέβαλλαν ουσιαστικά στην οργάνωση και τον έλεγχο της επιχείρησης, βελτίωσαν αισθητά τους χρόνους εξυπηρέτησης των πελατών και έδωσαν στον επιχειρηματία μέσα από τις αναφορές και τις εκτυπώσεις που διαθέτουν, σημαντικά συμπεράσματα για την πορεία της επιχείρησης, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει άψογες υπηρεσίες στους πελάτες του και να αποτελεί πάντα την πρώτη τους επιλογή.

Το έργο υλοποίησε η εταιρεία Lisys πληροφορική, εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της Megasοft, που ανέλαβε και όλη τη μηχανογραφική υποστήριξη της επιχείρησης.

 

Τα οφέλη

Η ολοκληρωμένη λύση PRISMA Win  έδωσε μια σειρά από σημαντικά οφέλη στην επιχείρηση ATTICA FUELS Α.Ε. όπως: 

-Εκσυγχρονισμό της επιχείρησης με νέες τεχνολογίες
-Εξασφάλιση της νομιμότητας και της συμμόρφωσης με όλα όσα ορίζουν τα φορολογικά δρώμενα για τα καύσιμα και όλα όσα έρχονται
-Κεντρική εποπτεία και παρακολούθηση των καθημερινών εργασιών από όλους τους τομείς της επιχείρησης
-Μείωση κόστους λειτουργίας
-Πληροφορία σε πραγματικό χρόνο
-Απλοποίηση των διαδικασιών
-Εξαγωγή λεπτομερών στοιχείων & στατιστικών
-Επιτάχυνση στην κατάκτηση των εταιρικών στόχων, μέσα από την πλούσια και αδιαμφισβήτητη πληροφόρηση που προσφέρει η εφαρμογή στον επιχειρηματία.
-Αύξηση στην ταχύτητα εξυπηρέτησης του πελάτη και κατ' επέκτασιν αύξηση στα οχήματα που εξυπηρετούνται

 

Ο πελάτης

fuel logo1

 

Ο ιδανικός Συνεργάτης για το καύσιμό σας. Η εταιρεία Attica Fuels A.E. δραστηριοποιείται στον χώρο του καυσίμου και παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες με ευθύνη και συνέπεια στον τελικό καταναλωτή. Ικανοποιεί τις ανάγκες και προτεραιότητες των πελατών της μέσω της ποϊότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

Περισσότερα...

 

O συνεργάτης

Lisys lowres

Η Lisys παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις μηχανογράφησης και υποστήριξης στις επιχειρήσεις με την επιλογή της κατάλληλης εφαρμογής ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη και με την προμήθεια του πιο σύγχρονου και αξιόπιστου εξοπλισμού (hardware). Στελεχωμένη από ανθρώπους με πολυετή εμπειρία στον χώρο ...

Περισσότερα...

 

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι