fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Case study - Beach Bar Δόλοπες

Συνεργάτης που υλοποίησε: AlonissosCom - Σκιάνης Δημήτρης

Η επιχείρηση

Στη πιο εξωτική παραλία της Αλοννήσου, σε ένα παραδεισένιο φυσικό και ήσυχο περιβάλλον, στο Λεφτό Γιαλό,  βρίσκεται ο πολυχώρος Δόλοπες. Από το 2000 αποτελεί πόλο έλξης  για τον επισκέπτη που επιθυμεί να αξιοποιήσει μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα απολαμβάνοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία διακοπών.

beachbardolopesΑρχικά μπορεί να κολυμπήσει στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας απολαμβάνοντας τον καφέ του από το  beach bar του χώρου, ύστερα να γευματίσει στο εστιατόριο υπό τη σκιά των δέντρων και τέλος να χαλαρώσει ακούγοντας ή διαβάζοντας ένα βιβλίο πλάι στη πισίνα πίνοντας κάποιο από τα signature cocktails του Δόλοπες. Το εστιατόριο του πολυχώρου που φημίζεται για τις γεύσεις υψηλών προδιαγραφών απαρτίζεται από έμπειρους chef με ιδιαίτερη αγάπη στην ελληνική κουζίνα και το φρέσκο ψάρι που ικανοποιούν απόλυτα ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Τα μοναδικά και πρωτότυπα πιάτα, τα ολόφρεσκα υλικά, το άψογο service και η φιλική υποδοχή σε συνδυασμό με την πεντακάθαρη αμμώδη παραλία καθιστούν το Δόλοπες έναν must καλοκαιρινό προορισμό.  

 

Οι ανάγκες & η λύση

pool dolopesΈνας τέτοιος πολυχώρος δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς για όσους επισκέπτονται την Αλόννησο. Επομένως η σωστή εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού πελατών άψογα και με ταχύτητα ήταν αναγκαία! Γι’ αυτόν τον λόγο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κύριος Καλογιάννης Κωνσταντίνος, προκειμένου, όχι μόνο να ανταποκριθεί στον ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών αλλά και να μπορέσει να προσφέρει μοναδική εμπειρία πελάτη  επέλεξε τις λύσεις PRISMA Win της Megasoft.

Συγκεκριμένα στο εστιατόριο εγκαταστάθηκε η εφαρμογη  PRISMA Win Restaurant – café που βελτίωσε την  οργάνωση του εστιατορίου, της κουζίνας, του προσωπικού και συνέβαλλε στον πλήρη έλεγχο των αναλώσεων των ειδών και του ταμείου. Με τη λύση της Megasoft  ο υπεύθυνος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή το πλάνο των ελεύθερων και των δεσμευμένων τραπεζιών, ποιες ομπρέλες/ξαπλώστρες είναι διαθέσιμες και να γνωρίζει την κατάσταση των παραγγελιών (εκκρεμείς, σε αναμονή, σε πληρωμή κοκ). Επιπλέον, η πλούσια σε αναφορές και στατιστικές πληροφορίες εφαρμογή παρέχει στον επιχειρηματία όλη την ενημέρωση που χρειάζεται για σημαντικά θέματα όπως ο τζίρος της επιχείρησης, η ταμειακή κατάσταση ανά βάρδια, οι κινήσεις των ειδών, η διαθεσιμότητα των πιάτων, οι προτιμήσεις των πελατών εξασφαλίζοντάς στην επιχείρησή του ανάπτυξη και κερδοφορία.

Για την ασύρματη παραγγελιοληψία από τα τραπέζια και τις ομπρέλες εγκαταστάθηκε η εφαρμογή PRISMA Win mobile που οργάνωσε σε σημαντικό βαθμό τη δουλειά των σερβιτόρων. Η εφαρμογή στη φορητή συσκευή του κάθε σερβιτόρου, παρέχει όλη την πληροφορία που χρειάζεται όπως το μενού, τις διαθεσιμότητες, την πορεία της κάθε παραγγελίας κ.ά. για να προσφέρει στους πελάτες γρήγορη και χωρίς λάθη εξυπηρέτηση. Έτσι, η παραγγελία φτάνει άμεσα στους εκτυπωτές που βρίσκονται στους χώρους παρασκευής- πόστα και ξεκινά η προετοιμασία της χωρίς καθυστερήσεις.

 

 Τα οφέλη

bar dolopesΗ υιοθέτηση των εφαρμογών PRISMA Win έφερε στο παραθαλάσσιο κέντρο αναψυχής  σημαντικά οφέλη όπως:

  • Ταχύτητα και απλοποίηση στη διαδικασία της παραγγελιοληψίας
  • Σωστές και ευανάγνωστες παραγγελίες χωρίς λάθη
  • Άψογη οργάνωση του προσωπικού και απόλυτο έλεγχο του ταμείου 
  • Αύξηση της αποδοτικότητας με ακόμα πιο αρμονική συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων
  • Πλούσια πληροφόρηση για τον επιχειρηματία μέσα από αναφορές που παρέχει η εφαρμογή
  • Αύξηση των κερδών και μείωση του κόστους λειτουργίας από την αυτοματοποίηση των διαδικασιών
  • Πιστοί και ευχαριστημένοι πελάτες που επιστρέφουν!

Την υλοποίηση του έργου, καθώς και όλη τη μηχανογραφική υποστήριξη του πολυχώρου πραγματοποίησε η εταιρεία πληροφορικής AlonissosCom - Σκιάνης Δημήτρης εξουσιοδοτημένος και πιστοποιημένος συνεργάτης της Megasoft.


Ευχαριστούμε τον πολυχώρο Δόλοπες για την εμπιστοσύνη του!

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι