fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Case study - Δροσουλίτες

Το ρακάδικο Δροσουλίτες στη Ρόδο επέλεξε PRISMA Win

Συνεργάτης που υλοποίησε: Γκούμας Δημήτρης - Easytech

 H επιχείρηση

drosoulites1Το πρώτο πράγμα που σου τραβάει το μάτι και σε καλεί κοντά του είναι η υπέροχη ανθισμένη αυλή του ιστορικού κτιρίου που χτίστηκε το 1910 και η αίσθηση ότι σε περιμένει μια παρέα να καθίσεις μαζί της σαν να συναντάς παλιούς φίλους. Το ρακάδικο Δροσουλίτες τιμά και ακολουθεί την κρητική παράδοση και την παντρεύει αρμονικά με τη ροδίτικη κουζίνα δημιουργώντας ένα γευστικό αποτέλεσμα που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Το μενού του ακολουθεί στο μεγαλύτερο μέρος του τις νόρμες της κρητικής παραδοσιακής διατροφής. Τα υλικά του (απάκι, χοχλιοί, λουκάνικα, τυριά, παξιμάδια, βότανα, ελαιόλαδο...), προέρχονται από το χωριό του ιδιοκτήτη, τον Ζαρό του νομού Ηρακλείου, αλλά και τη Ρόδο, ενώ τα κρασιά και η ρακή είναι βιολογικής καλλιέργειας. Τα πιάτα ετοιμάζονται σύμφωνα με τις παραδοσιακές κρητικές και ροδίτικες συνταγές μεταφέροντας στους επισκέπτες όλη την ουσία της μεσογειακής διατροφής.

Ο χώρος του εστιατορίου είναι ιδιαίτερα φιλικός προς τις οικογένειες αφού διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά όπου μπορούν να παίξουν με ασφάλεια υπό την επίβλεψη παιδαγωγών, κάνοντας, έτσι, την επίσκεψη στους Δροσουλίτες απολαυστική τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους!

 

Οι ανάγκες και η λύση

drosoulites3Πέρα από την προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα για ένα εξαίρετο αποτέλεσμα στο πιάτο, το ρακάδικο Δροσουλίτες ξεχωρίζει για το άψογο και πολύ φιλικό του service, αφού κατορθώνει να δημιουργήσει μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα και μια αίσθηση οικειότητας που ενώνει όλους τους θαμώνες του μαγαζιού. Στο τέλος της βραδιάς έχουν γίνει όλοι μια παρέα...Από την πρώτη επίσκεψη στους Δροσουλίτες γίνεται σαφές πως η φιλοσοφία τόσο του ιδιοκτήτη όσο και του προσωπικού είναι άκρως πελατοκεντρική και αποσκοπούν στο να αφήσουν κάθε φορά τις καλύτερες εντυπώσεις στους πελάτες τους. Σερβίρουν και εξυπηρετούν τα τραπέζια με χαμόγελο και χιούμορ. Την οργάνωση της κουζίνας και την εσωτερική επικοινωνία των διαφορετικών πόστων του μεζεδοπωλείου την έχουν αναλάβει οι εφαρμογές μηχανογράφησης για την εστίαση PRISMA Win της Megasoft, συντονίζοντας σαν καλοκουρδισμένο ρολόι όλες τις άκρως απαιτητικές λειτουργίες ενός χώρου εστίασης, αφήνοντας πολύτιμο χρόνο στο προσωπικό να ασχοληθεί και να φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο τους πελάτες.

 

drosoulites4Συγκεκριμένα, στο εστιατόριο εγκαταστάθηκε η εφαρμογή PRISMA Win Restaurant-cafe για την αυτοματοποίηση των λειτουργιών και τη διαχείριση του προσωπικού σε όλα τα πόστα, προκειμένου να λαμβάνονται και να παραδίδονται οι παραγγελίες αποτελεσματικά και γρήγορα. Για την αδιάκοπη ασύρματη παραγγελιοληψία επιλέχθηκαν οι εφαρμογές PRISMA Win Mobile που εγκαταστάθηκαν στα android pda όλων των σερβιτόρων εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη λήψη και διαβίβαση των παραγγελιών από τα τραπέζια στους αντίστοιχους εκτυπωτές σε κάθε πόστο παρασκευής (κουζίνα, bar, σαλάτες, μπουφές κτλ). Η ολοκληρωμένη λύση διαχειρίζεται πολλαπλούς χώρους (εσωτερικό χώρο & αυλή), απεικονίζοντας στην οθόνη όλα τα τραπέζια σύμφωνα με την πραγματική διάταξη του καταστήματος, καθώς και την κατάστασή τους (δεσμευμένο, ελεύθερο, εξυπηρετείται, αναμένει το σερβίρισμα ή την πληρωμή κτλ). Με αυτόν τον τρόπο ο τσεκαδόρος έχει συνολική εικόνα του εστιατορίου κάθε στιγμή και γνωρίζει τον συνολικό τζίρο κάθε αίθουσας ή κάθε τραπεζιού,

Η εφαρμογή για την Εστίαση, κάνει τη διαχείριση του προσωπικού μια εύκολη υπόθεση προσφέροντας πληθώρα στατιστικών αναφορών πωλήσεων και απόδοσης του προσωπικού, βοηθώντας, έτσι, στη σωστή διαμόρφωση των βαρδιών και των πόστων. Οι αναφορές πωλήσεων δίνουν σαφή και ξεκάθαρη εικόνα για τα best selling πιάτα, καθώς και για τις ημέρες και τις ώρες της εβδομάδας που σημειώνεται η μεγαλύτερη κίνηση, ώστε η κουζίνα να είναι επαρκώς εφοδιασμένη με όλα τα απαραίτητα υλικά και όλα τα πόστα να είναι επανδρωμένα με τον σωστό αριθμό προσωπικού. Ο προγραμματισμός και η λήψη των αποφάσεων από τον ιδιοκτήτη γίνεται με ασφάλεια και χωρίς ρίσκο, καθώς ακολουθεί με ασφάλεια τα αδιάψευστα στοιχεία που του δίνει η εφαρμογή

Το έργο υλοποίησε η εταιρεία πληροφορικής Easytech - Γκούμας Δημήτρης, εξουσιοδοτημένος και πιστοποιημένος συνεργάτης της Megasοft, που ανέλαβε και όλη τη μηχανογραφική και τεχνολογική υποστήριξη της επιχείρησης.

 

drosoulites5Τα οφέλη

Η ολοκληρωμένη λύση PRISMA Win για την εστίαση, εκτόξευσε την απήχηση που είχε το ρακάδικο Δροσουλίτες με μια σειρά από οφέλη όπως:

-Αδιάλειπτη λειτουργία του καταστήματος με άψογη επικοινωνία του προσωπικού
-Ταχύτητα στην παραγγελιοληψία
-Συντονισμό όλων των βαρδιών και όλων των πόστων
-Υψηλή ποιότητα εξυπηρέτησης πελατών
-Έλεγχο ταμείου ανά βάρδια
-Άμεση γνώση για την οικονομική θέση της επιχείρησης μέσα από τις πλούσιες αναφορές πωλήσεων
-Ακόμη πιο ενθουσιασμένοι πελάτες που επιστρέφουν

 

 

 

Ο πελάτης

drosouliteslogo

 

Ο Συνεργάτης

easytechlogo

Παραδοσιακός κρητικός ρακοκαφενές στο κέντρο της Ρόδου, εγκαταστημένος σε ένα εμβληματικό ιστορικό αρχοντικό. Από το 2015 φέρνει την κρητική παράδοση στην κουζίνα της Ρόδου και δημιουργεί μια πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων με πρωτότυπους μεζέδες του και γνήσια κρητική τσικουδιά.

Περισσότερα...

 

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο προσφέρουμε λύσεις μηχανογράφησης για κάθε είδος επιχείρησης. Από μια ταμειακή μηχανή έως μια πλήρη μηχανοργάνωση τελευταίας τεχνολογίας (Hardware -Software). Διαθέτουμε δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη. 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα..

Περισσότερα...

 

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι