fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Case study - ESIOT

Συνεργάτης που υλοποίησε: κομβος πληροφορικη - Παρασκευάς Ελευθέριος

"Ασφάλεια, προνοητικότητα και εξοικονόμηση χρόνου ειναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά που παρέχει το PRISMA Win στην εταιρεία μας. Η ευκολία στη χρήση του, το κάνει ιδιαίτερα φιλικό"
-Σιώτη Ειρήνη-


H επιχείρηση

 

esiot1Η ιδέα για τα ĒSIOT™ γεννήθηκε το 2014, όταν η Ειρήνη Σιώτη, έχοντας αποφοιτήσει από τη σχολή μόδας Βελουδάκη και διακριθεί στον πανελλήνιο διαγωνισμό νέων σχεδιαστών της FEA αποφασίζει να σχεδιάσει το πρώτο δικό της σανδάλι. Οι επιρροές της ελληνικές, νησιώτικες, θαλασσινές, μιας και μεγάλωσε στην Τήνο μέσα στον Αιγαιοπελαγίτικο αέρα, τα καταγάλανα νερά και την κυκλαδίτικη μοναδική αισθητική. Η έμπνευση και το ταλέντο της σε συνδυασμό με τις σπουδές της και την εμπειρία της δίπλα στον σχεδιαστή Δημήτρη Πέτρου, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σανδαλιού με μοναδικό χαρακτήρα που συνδυάζει 3 διαφορετικά υποδήματα: το σανδάλι Gladiator, τα Creepers και τις Espadrilles. H ιδέα ήταν πρωτοποριακή και αποτέλεσε το πρώτο σανδάλι με αυτά τα χαρακτηριστικά στην ελληνική αγορά. Ο καινοτόμος σχεδιασμός τους, η υψηλή ποιότητα των υλικών κατασκευής και η “Made in Greece” προέλευσή ήταν το τρίπτυχο της επιτυχίας και αυτό που έκανε το brand ĒSIOT™ επιτυχημένο σηματοδοτώντας παράλληλα την αρχή μιας δημιουργικής και ανοδικής πορείας.

esiot2

Φέτος τα ESIOT παρουσίασαν την 6η συλλογή τους, εμπλουτισμένη με νέα εντυπωσιακά σανδάλια διατηρώντας όμως κάποια από τα αρχικά της σχέδια που λατρεύτηκαν από τις γυναίκες και την καθιέρωσαν. Κάθε νέα καλοκαιρινή σεζόν και ένα νησί. Τα ονόματα των σανδαλιών κάθε χρόνο είναι εμπνευσμένα από τις ελληνικές ομορφιές...εξού και τα ονόματά τους : Αμοργός, Λιμνιώνας, Βλιχάδα Μικρονήσι, Μυλοπόταμος κ.ο.κ. Πέρα από τη minimal αισθητική τους, τα ESIOT είναι σχεδιασμένα για να υποστηρίζουν τις all day καλοκαιρινές εμφανίσεις με άνεση σε κάθε βήμα. Η κατασκευή τους γίνεται με 100% γνήσια δέρματα και τις καλύτερες σόλες Vibram, από εξειδικευμένους Έλληνες τεχνίτες. Έχουν αγαπηθεί από γυναίκες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ τα επιλέγουν πολλές Ελληνίδες celebrities. Τα μοναδικά σανδάλια της Ειρήνης Σιώτη ταξιδεύουν στην Ιαπωνία, στην Κορέα, στην Αυστραλία, στη Φλόριντα, στη Γερμανία, στην Ισπανία και στην Κύπρο, μεταφέροντας σε όλον τον κόσμο κυκλαδίτικο αέρα, μυρωδιά θάλασσας και Ελλάδα!

 

Οι ανάγκες και η λύση

 

esiot3Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στην Τήνο, ενώ τα σανδάλια της μπορεί κανείς να τα βρει και στο showroom που διατηρεί η Ειρήνη Σιώτη στο Κολωνάκι στην οδό Βουκουρεστίου, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος www.esiot.gr και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με την εξάπλωση του brand οι ανάγκες για έλεγχο και αυτοματοποίηση των πωλήσεων αυξήθηκαν κι έτσι επιλέχθηκε η μηχανογραφική λύση PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση. Μέσα από την ολοκληρωμένη λύση της Megasoft η επιχείρηση ĒSIOT™ παρακολουθεί το σύνολο των εμπορικών της λειτουργιών και τις συναλλαγές της με τους πελάτες της (χονδρικής και λιανικής), τους προμηθευτές της, ενώ διαχειρίζεται άψογα την αποθήκη τόσο σε επίπεδο τελικού προϊόντος όσο και σε επίπεδο πρώτων υλών.
Η τιμολόγηση των προϊόντων γίνεται με ασφάλεια, με τα ελάχιστα κλικ και τα τιμολόγια μπορούν να σταλούν αυτόματα με ηλεκτρονική μορφή στον πελάτη εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις.
Ο προγραμματισμός της παραγωγής γίνεται με ακρίβεια μέσα από τη λεπτομερή παρακολούθηση των αποθεμάτων και την παρακολούθηση της κίνησης των κωδικών μέσα στον χρόνο. Έτσι, η πρόβλεψη για το πόσα σανδάλια πρέπει να παραχθούν για να εξυπηρετηθούν οι παραγγελίες των πελατών γίνεται με απόλυτη ακρίβεια χωρίς να παρουσιάζονται ελλείψεις στα προϊόντα, αλλά και χωρίς να υπάρχουν πλεονάζοντα είδη στην αποθήκη. Μέσα από τις αναφορές και τις εκτυπώσεις που προσφέρει η εφαρμογή, βγαίνουν σημαντικά συμπεράσματα όπως οι best seller κωδικοί ή οι πελάτες με τον υψηλότερο τζίρο, ώστε να προσαρμόζεται κατάλληλα η εμπορική πολιτική της επιχείρησης και να επιτυγχάνονται πάντα τα πιο συμφέροντα εμπορικά deal.

Το έργο υλοποίησε η εταιρεία κομβος πληροφορικη - Παρασκευάς Ελευθέριος & ΣΙΑ ΟΕ, εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της Megasοft στην Τήνο, που ανέλαβε και όλη τη μηχανογραφική υποστήριξη της επιχείρησης.

 

Τα οφέλη

 

esiot5Η ολοκληρωμένη λύση PRISMA Win της Megasoft έδωσε στην επιχείρηση ĒSIOT™ μια σειρά από σημαντικά οφέλη όπως:
 • εξοικονόμηση χρόνου με την αυτοματοποίηση των διαδικασιών και άρα περισσότερος χρόνος για δημιουργία!
• σωστό προγραμματισμό της παραγωγής μέσα από τον αναλυτικό έλεγχο των αποθεμάτων
• σύννομη λειτουργία χωρίς λάθη που μπορεί να κοστίσουν στην επιχείρηση
• έλεγχο και οργάνωση της επιχείρησης μέσα από μία βάση συνεχούς πληροφόρησης για κάθε συναλλαγή
• πλούσιο reporting για τις πωλήσεις (χονδρικής και λιανικής) για μεγαλύτερη σιγουριά στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων

 

 

 

 

Ο πελάτης

Esiot Logo white

 
Η Ειρήνη Σιώτη, σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια της μπουτίκ ESIOT οδηγούμενη από την αγάπη της για τη μόδα  αποφοίτησε από τη σχολή μόδας Βελουδάκης και κέρδισε στον διαγωνισμό νέων Ελλήνων σχεδιαστών της  Fur Excellence in Athens, γεγονός που της χάρισε μια υποτροφία στο Studio Nafa στο Τορόντο του Καναδά. Σήμερα σχεδιάζει τα δικά της σανδάλια υπό το brand ESIOT, τις οποίες διαθέτει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε επιλεγμένα καταστήματα.

Περισσότερα...

 

Ο συνεργάτης

LOGO light blue mono komvos

Μηχανογράφηση επιχειρήσεων, εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων σε κάθετες αγορές, σύγχρονα ταμειακά συστήματα, μεγάλες εγκαταστάσεις ασύρματων & ενσύρματων δικτύων υπολογιστών είναι μερικές από τις δραστηριότητες της κομβος πληροφορικη. Υποστηρίζει σημαντικές επιχειρήσεις της Τήνου, της Μυκόνου και της Σύρου με εξειδίκευση τις ολοκληρωμένες λύσεις μηχανογράφησης στον κλάδο της εστίασης.

Περισσότερα...

 

 

 

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι