fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Case study - ΕΞΠΡΕΣ ΤΗΝΟΥ - ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΦΟΙ

Η εταιρία εθνικών μεταφορών ΕΞΠΡΕΣ ΤΗΝΟΥ - ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΦΟΙ επέλεξε για την μηχανογράφησή της την εξειδικευμένη εφαρμογή PRISMA Win Εθνικές Μεταφορές της Megasoft

"Η εταιρεία μας προσπαθεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής, όσον αφορά την καλύτερη διαχείριση των οχημάτων μας και τη διανομή και παράδοση των εμπορευμάτων στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, έχοντας την πολύτιμη βοήθεια της Megasoft εδώ και αρκετά χρόνια και την άμεση ανταπόκρισή της σε κάθε μας πρόβλημα"
-Παπαναστασίου Γιώργος-

 

Η επιχείρηση

express tinou2Η ιστορία της οικογένειας Παπαναστασίου με τις μεταφορές ξεκινάει από πολύ παλιά, περίπου το 1950. Τότε ήταν που ο πρώτος ιδρυτής ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο αυτό με τα λιγοστά μέσα που υπήρχαν και με τα εμπορεύματα που παραγγέλνονταν για το νησί της Τήνου να μεταφέρονται στην αρχή με κάρα, μετά με φορτηγά της εποχής, να φορτώνονται σε καΐκια ή ποστάλια, από το λιμάνι του Πειραιά και να φθάνουν μετά από αντίξοες συνθήκες στην προβλήτα του λιμανιού της Τήνου. Το 1967 ο Παπαναστασίου Σπύρος αποκτά το πρώτο φορτηγό ένα 323 MERCEDES 7,5 τόνων και η ιστορία της μεταφοράς για την οικογένεια Παπαναστασίου αρχίζει να εξελίσσεται με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς.

Σήμερα η εταιρία ΕΞΠΡΕΣ ΤΗΝΟΥ - ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΦΟΙ βρίσκεται στην κορυφή των Εθνικών Μεταφορών και γενικότερα της παροχής υπηρεσιών διακίνησης, χάρη στη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της και πάντα με αξιοπιστία, ασφάλεια και ταχύτητα! Με στόλο που περιλαμβάνει 8 ιδιόκτητα φορτηγά, 7 ψυγεία, 4 περονοφόρα οχήματα, 1 όχημα ειδικών μεταφορών και 5 μικρά οχήματα διανομής, η εταιρία εξπρές Τήνου είναι η ιδανική επιλογή για να δώσει λύση σε κάθε μεταφορική ανάγκη με προορισμό την Τήνο! Η εταιρία αναλαμβάνει οδικές μεταφορές, ψυγειομεταφορές, μετακομίσεις – συσκευασίες, αποθηκεύσεις, διεκπεραίωση εκτελωνισμών, προσωρινή εναπόθεση εμπορευμάτων, ειδικές μεταφορές (οχημάτων – βαρέων μηχανημάτων), ενώ συνεργάζεται με διεθνείς μεταφορικές για αποστολές και παραλαβές εμπορευμάτων σε όλον τον κόσμο. Η ΕΞΠΡΕΣ ΤΗΝΟΥ, επιπλέον, διαθέτει σύστημα διαχείρισης στόλου μέσω τηλεματικής για την ασφάλεια των εμπορευμάτων και για την ενημέρωση των πελατών όσον αφορά την παράδοσή τους.

 

Οι ανάγκες & οι λύσεις

express tinou3Η σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών, η ταχύτητα στην καταχώρηση και στην έκδοση ενός μεγάλου αριθμού φορτωτικών και η άψογη παρακολούθηση όλων των σταδίων της μεταφοράς σε πραγματικό χρόνο, ήταν οι βασικές ανάγκες που οδήγησαν τους επιχειρηματίες να στραφούν στην υιοθέτηση ενός ενιαίου και εξειδικευμένου μηχανογραφικού συστήματος. Έτσι, στην επιχείρηση εγκαταστάθηκε η εξειδικευμένη εφαρμογή PRISMA Win Εθνικές μεταφορές σε multi user και συνδέθηκαν τα γραφεία της εταιρίας σε Τήνο και Αθήνα με online μεταξύ τους επικοινωνία. Η εφαρμογή συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτάχυνση της καταχώρησης στοιχείων, φορτωτικών και αντικαταβολών, ενώ με τις αυτοποιημένες διαδικασίες εκμηδενίστηκε η πιθανότητα χειριστικού λάθους κατά την καταχώρηση. Μέσω της εφαρμογής παρακολουθούνται διεξοδικά όλες οι καθημερινές αποστολές με πλήρη εικόνα για κάθε στάδιο και έτσι η διαδικασία ενημέρωσης των πελατών για τις φορτωτικές και τις αντικαταβολές τους γίνεται με εγκυρότητα και ασφάλεια. Ό,τι πληροφορία χρειάζεται ο χειριστής για να εξυπηρετήσει τον πελάτη του άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο έρχεται στην οθόνη του γρήγορα, ξεκάθαρα και με ελάχιστα κλικ!

Η διεύρυνση του στόλου με έναν μεγάλο αριθμό οχημάτων έκανε επιτακτική την ανάγκη για καλύτερη διαχείριση και παρακολούθηση όλων των δαπανών που αφορούν τη συντήρηση και τα service των οχημάτων και γενικότερα όλων των εξόδων του στόλου και των οδηγών. Ο επιχειρηματίας μπορεί μέσα από την εφαρμογή να έχει σαφή εικόνα για την αξία των φορτωτικών που έχουν κοπεί για συγκεκριμένο όχημα, καθώς και για τις δαπάνες που έχουν γίνει για το όχημα αυτό (το κόστος του service του, η αξία των ασφαλίστρων, των διοδίων, των καυσίμων και οποιασδήποτε άλλης δαπάνης το αφορά) και παρέχει ξεκάθαρη εικόνα για το αν το ισοζύγιο εσόδων - εξόδων είναι θετικό ή αρνητικό.

Επιπλέον, στο λογιστήριο της εταιρείας εγκαταστάθηκε η εφαρμογή PRISMA Win Γενική Λογιστική για τη λογιστική παρακολούθηση ολόκληρης της εταιρείας και τη διασφάλιση της σύννομης λειτουργίας. Με την επιλογή της εξειδικευμένης λύσης PRISMA Win καλύφθηκε απόλυτα η ανάγκη για έλεγχο και συντονισμό όλων των λειτουργιών της μεταφορικής εταιρίας σε Αθήνα και Τήνο. Tο αξιόπιστο και ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα της Megasoft συνέβαλλε στη σωστή οργάνωση των λειτουργιών κάθε τμήματος και στα δύο γραφεία, στη σωστή και άμεση μεταξύ τους επικοινωνία, ενώ αποτελεί, πλέον, ένα ισχυρό και με τις μέγιστες δυνατότητες κέντρο ελέγχου και διαχείρισης για τον επιχειρηματία που χρειάζεται να αντλεί κάθε στιγμή σημαντικές πληροφορίες για την πορεία της εταιρείας του.

 

Τα οφέλη

Η ολοκληρωμένη λύση PRISMA Win  έδωσε μια σειρά από σημαντικά οφέλη στην επιχείρηση ΕΞΠΡΕΣ ΤΗΝΟΥ - ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΦΟΙ όπως: 


-Εκμηδένιση των αποστάσεων μεταξύ των δύο γραφείων Τήνου και Αθήνας με άψογη και on time επικοινωνία και συνεργασία
-Οργάνωση και έλεγχο συνολικά της επιχείρησης που εξασφαλίζει υψηλότερη απόδοση και παραγωγικότητα των εργαζομένων
-Ολοκληρωμένη διαχείριση και έλεγχο όλων των αποστολών στους προορισμούς που εξυπηρετεί η μεταφορική, με δυνατότητα κεντρικής εποπτείας και παρακολούθησης όλων των καθημερινών εργασιών και των σταδίων μεταφοράς
-Αύξηση στην ταχύτητα εξυπηρέτησης του πελάτη και κατ' επέκτασιν αύξηση της ικανοποίησής του
-Εξάληψη λαθών κατά την καταχώρηση φορτωτικών και αντικαταβολών
-Εξοικονόμηση χρόνου με τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες
-Άψογη εμφάνιση των παραστατικών που εκδίδονται για τους πελάτες
-Πλήρη διαχείριση και παρακολούθηση εξόδων στόλου και οδηγών
-Επιτάχυνση στην κατάκτηση των εταιρικών στόχων, μέσα από την πλούσια και αδιαμφισβήτητη πληροφόρηση που προσφέρει η εφαρμογή στον επιχειρηματία.

Ο πελάτης

 

Logo

Η ιστορία της εταιρίας μας αρχίζει πολλά χρόνια πριν. Ο πρώτος ιδρυτής αυτής, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο της μεταφοράς περίπου το 1950 και λέγονταν μπάρμπα Βαγγέλης ο “ταχυδρόμος”. Τότε η μεταφορά είχε άλλη μορφή από σήμερα, γιατί τα μέσα ήταν λιγοστά. Τα εμπορεύματα που παραγγέλνονταν από την Αθήνα για το νησί μεταφέρονταν στην αρχή με κάρα, μετά με φορτηγά της εποχής φορτώνονταν σε καΐκια ή ποστάλια, από το λιμάνι του Πειραιά και έφθαναν μετά από αντίξοες συνθήκες να ξεφορτώνονται στην προβλήτα του λιμανιού της Τήνου. Το πρώτο απόκτημα φορτηγό έρχεται στις αρχές του 1967 από τον Παπαναστασίου Σπύρο και ήταν ένα 323 MERCEDES 7,5 τόνων. Η ιστορία της μεταφοράς μετά από εκεί αρχίζει να εξελίσσεται μέχρι σήμερα.

Περισσότερα...

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι