fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Case study - Fotis Home

Συνεργάτης που υλοποίησε: Comit - Τασσός Μάριος

Τα τεχνικά πολυκαταστήματα FOTIS Home στην Άρτα επέλεξαν για τη μηχανογράφησή τους τις εφαρμογές PRISMA Win

 

H επιχείρηση

fotis-home-interiorΉταν το 1972 όταν ο κύριος Φώτης Παύλος ίδρυσε τη μικρή οικογενειακή του επιχείρηση με αντικείμενο την παραγωγή ασβεστοπολτού και εμπορίας δομικών υλικών στην Άρτα. Η αγάπη του για τη δουλειά του και οι σωστές επιχειρηματικές του επιλογές, σε συνδυασμό με τη συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων και των καινοτομιών στην οικοδομική δραστηριότητα, σήμερα, 47 χρόνια μετά έχουν μετατρέψει τη μικρή αυτή επιχείρηση σε κορυφαία εταιρία δόμησης και χρωμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας.

Με ένα πολυκατάστημα στους Αγίους Αναργύρους και άλλο ένα στον κόμβο Ευζώνου, με νέες σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους και σύγχρονη βιοτεχνία ασβεστοπολτού, η επιχείρηση FOTIS HOME δίνει λύσεις σε κάθε τομέα και κάθε στάδιο του σπιτιού όπως χρώματα, υδραυλικά, φωτισμός, είδη υγιεινής, πλακάκια, θέρμανση, εργαλεία, ξηρά δόμηση κ.ά.

Όραμα της FOTIS Home είναι η καθιέρωση ως η μεγαλύτερη εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα στους τομείς της δόμησης, συντήρησης, ανακαίνισης και οικιακού εξοπλισμού, προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας με στόχο τη βελτίωση της ζωής των πελατών της. Η επιχείρηση, σταθερή στην πελατοκεντρική της φιλοσοφία παρέχει εξειδικευμένα, αξιόπιστα και πρωτοπορικά προϊόντα και με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες εξυπηρέτησης και υποστήριξης από μία άψογα καταρτισμένη ομάδα ανθρώπινου δυναμικού.

 

Οι ανάγκες και η λύση


fotis home 2Στο κατάστημα λιανικής επιλέχθηκαν οι λύσεις PRISMA Win Retail που εγκαταστάθηκαν σε 3 ταμεία για την ταχύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των πελατών. Η ευκολία που παρέχει η οθόνη αφής και ο αναγνώστης barcode στην επιλογή των ειδών εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα στην εξυπηρέτηση του πελάτη, η έκδοση των αποδείξεων λιανικής γίνεται χωρίς λάθη, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και το απόθεμα στην αποθήκη για real time εικόνα του στοκ. Οι ρόλοι χειριστών και τα επίπεδα πρόσβασης, εξασφαλίζουν στον επιχειρηματία ότι μόνο οι κατάλληλοι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες εργασίες και δεδομένα που ο ίδιος επιθυμεί.Με 2 πολυκαταστήματα που προσφέρουν τα πάντα για το σπίτι και την οικοδομή, με χιλιάδες κωδικούς ειδών και με ένα μεγάλο πελατολόγιο χονδρικής και λιανικής, η οργάνωση και ο έλεγχος της επιχείρησης ήταν κρίσιμης σημασίας για τον επιχειρηματία Σταύρο Φώτη. Οι λύσεις μηχανογράφησης PRISMA Win της Megasoft έδωσαν τη λύση στην ολοκληρωμένη παρακολούθηση του συνόλου των εργασιών που πραγματοποιεί η επιχείρηση, τόσο στο χονδρικό όσο και στο λιανικό εμπόριο. Η εφαρμογή PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση που εγκαταστάθηκε και στα 2 πολυκαταστήματα διαχειρίζεται όλο το εμπορικό κύκλωμα που σχετίζεται με τους πελάτες χονδρικής, τους προμηθευτές, τις παραγγελίες και τα επίπεδα όπου κινείται το στοκ στην αποθήκη, καθώς και με την τιμολόγηση των ειδών.
Οι ιδιαίτερες εμπορικές συμφωνίες με τους πελάτες παρακολουθούνται με το module Ειδικές Συμφωνίες που επιτρέπει στον επιχειρηματία να ορίζει ειδικές τιμές ή εκπτώσεις για τους συναλλασσόμενους που επιθυμεί ανεξάρτητα από τους fix τιμοκαταλόγους, ανάλογα με τον όγκο των πωλήσεων, τον τρόπο πληρωμής, τη συχνότητα των αγορών κ.ά.
Η αποθήκη των χιλιάδων κωδικών διαχειρίζεται άψογα με το module Αντίστοιχα είδη & εφαρμογές που επιτρέπει την παρακολούθηση απεριόριστων κωδικών ανά είδος και για διαφορετικές εφαρμογές. Για παράδειγμα, παρακολουθούνται οι κωδικοί barcode, εργοστασίου, προμηθευτών, αντικατάστασης κ.ά. για ένα μόνο είδος που μπορεί να έχει εφαρμογή σε διαφορετικά προϊόντα.

Παράλληλα, η ανάγκη για τη λογιστική και χρηματοοικονομική παρακολούθηση της επιχείρησης καλύφθηκε πλήρως με την εφαρμογή PRISMA Win Γενική Λογιστική που συνδέεται αρμονικά με την εμπορική εφαρμογή και δίνει άμεση, σωστή και αξιόπιστη πληροφόρηση, κάνοντας τη δουλειά του λογιστηρίου απλούστερη.

Την υλοποίηση του έργου, καθώς και τη συνολική μηχανογραφική υποστήριξη της επιχείρησης, ανέλαβε η εταιρεία πληροφορικής ComIt - Τασσός Μάριος, πιστοποιημένος συνεργάτης της Megasoft

 

Τα οφέλη

Untitled design 2Η υιοθέτηση των εφαρμογών PRISMA Win δίνει στα πολυκαταστήματα FOTIS Home  μια σειρά από οφέλη όπως:
• Γρήγορη και άψογη εξυπηρέτηση των πελατών στο ταμείο
• Διεξοδική παρακολούθηση του στοκ
• Σωστές και on time παραγγελίες προς τους προμηθευτές
• Ράφια πάντα γεμάτα με σωστή επάρκεια αποθεμάτων
• Άμεσο έλεγχο του ταμείου και του προσωπικού σε κάθε κατάστημα με αποστολή σχετικών αναφορών μέσω e-mail στον επιχειρηματία
• Παρακολούθηση των βαρδιών του προσωπικού και αδιαμφισβήτητη πληροφόρηση για τον τζίρο ανά βάρδια
• Πλούσιο reporting για τις πωλήσεις κάθε καταστήματος, τα κέρδη ανά είδος και ανά πελάτη, τα best selling προϊόντα και όλες εκείνες τις αναφορές που χρειάζεται ο επιχειρηματίας για να λάβει σωστές στρατηγικές αποφάσεις για την επιχείρησή του
• Πλήρη αξιοποίηση των πόρων της επιχείρησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που συμβάλλει καταλυτικά στη συνεχή ανοδική & αναπτυξιακή πορεία της επιχείρησης και στη σταθερή διεύρυνση του πελατολογίου.

 

Ο Πελάτης

 

Ο Συνεργάτης

fotis-home-logo   logocomit

Η εταιρεία FOTISHOME δραστηριοποιείται στους τομείς της δόμησης, συντήρησης και ανακαίνισης κτιριακών εγκαταστάσεων και εξωτερικών χώρων καθώς και στον τομέα οικιακού εξοπλισμού. Με πάνω από σαράντα (40) χρόνια εμπειρίας, κατέχουμε μία από τις πρώτες θέσεις στο χώρο, εκπροσωπώντας μία πρωτοποριακή και πελατοκεντρική επιχείρηση και προσφέρουμε λύσεις με γνώμονα την ποιότητα και την εξυπηρέτηση του πελάτη.

Περισσότερα...

 

Η ComIT υποστηρίζει και υλοποιεί εγκαταστάσεις μηχανοργάνωσης επιχειρήσεων μέσα από τη συνεργασία της με τη Megasoft. Διαθέτει άρτια εκπαιδευμένους τεχνικούς για τη μηχανοργάνωση των επιχειρήσεων. Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από υπηρεσίες ίντερνετ και την κατάλληλη υποστήριξη και συμβουλές για την πλήρη αξιοποίηση της διαδικτυακής παρουσίας και προβολής των πελατών της. 

Περισσότερα....

 

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι