fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Case study - Halaris Group

Η πορεία της εταιρείας Χάλαρης είναι η απόδειξη ότι η αγάπη και το πάθος ενός ανθρώπου για την τέχνη του μπορεί να φτάσει μια μικρή τοπική επιχείρηση να εξελιχθεί σε έναν όμιλο επιχειρήσεων πρότυπο στρατηγικής, υπευθυνότητας και ανάπτυξης.

Για τους Τηνιακούς, αλλά και για όσους έχουν επισκεφθεί την Τήνο, το όνομα Χάλαρης δε χρειάζεται συστάσεις. Χρόνια τώρα, παράγει και προσφέρει κυκλαδίτικα γλυκά με απόλυτο σεβασμό στη παράδοση κερδίζοντας τον θαυμασμό και την αγάπη της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

Ο ιδρυτής, Λεωνίδας Χάλαρης,  αγάπησε τη ζαχαροπλαστική τέχνη από τότε που, παιδί ακόμα, εργαζόταν σε ένα συνοικιακό αρτοζαχαροπλαστείο της Τήνου συνεισφέροντας, έτσι, στα οικονομικά της οικογένειας. Το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα ήταν η ίδρυση ενός μικρού εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής το 1974, στο οποίο και εφάρμοσε όλα όσα είχε μάθει για τη ζαχαροπλαστική.

Το μεράκι του και η ποιότητα των εδεσμάτων που παρασκεύαζε τον έκανε γνωστό στη μικρή κοινωνία που δραστηριοποιούνταν. Οι πελάτες του πάμπολλες φορές ξεκινούσαν ακόμα και από την άλλη άκρη της Τήνου για να αγοράσουν ένα κουτί γλυκά και να γευτούν "τις νοστιμιές του Χάλαρη". Το μικρό εργαστήριο, πλέον, δε χωρούσε το ταλέντο και τη δημιουργικότητά του και σύντομα η επιχείρηση μετεγκαταστάθηκε σε μεγαλύτερο κατάστημα. Η μαζική παραγωγή δεν άργησε να έρθει και η εισχώρηση στο ευρύ εμπόριο των ειδών ζαχαροπλαστικής ήταν ένα φυσικό επακόλουθο και άλλη μια επιτυχημένη κίνηση για την επιχείρηση Χάλαρης! Η παραγωγή των παραδοσιακών προϊόντων ξεκινά με την παραγωγή του γνωστού τηνιακού αμυγδαλωτού.

Με τη συμβολή των δύο παιδιών της οικογένειας Χάλαρη η επιχείρηση συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία. Γίνεται Α.Ε. το 2002, ενώ επεκτείνεται σε νέο ιδιόκτητο χώρο 1300 τ.μ., στον οποίο και επενδύει εξοπλίζοντάς τον με τον πιο σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό πλήρως εναρμονισμένο με όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων (εκπόνηση και τήρηση των απαιτήσεων του συστήματος HACCP).

Ο Λεωνίδας Χάλαρης, ως αρχιζαχαροπλάστης της εταιρείας, διαθέτει αρκετές σημαντικές βραβεύσεις και είναι πιστοποιημένος από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, όπως και ο γιος του Ευάγγελος Χάλαρης, που κλήρονόμησε το ταλέντο του πατέρα του και βαδίζει και εκείνος στα δημιουργικά του χνάρια.

Σήμερα, τα παραδοσιακά γλυκά του Χάλαρη, εκτός φυσικά από την Τήνο, θα τα βρει κανείς σε όλα τα γύρω νησιά, αλλά και σε πολλά σημεία σε όλη την Ελλάδα. Με 3 καταστήματα λιανικής, έναν πολυχώρο τέχνης και γεύσης που δεν είναι άλλος από το HALARIS Art & Coffee, (φιλοξενούνται μουσικά δρώμενα, εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και στεγάζεται δανειστική βιβλιοθήκη) και το εστιατόριο Τηνίων Γεύσεις στην καρδιά της Τήνου με παραδοσιακές νοστιμιές του νησιού, η εταιρεία Χάλαρης ΑΕ προσφέρει αξία και ανάπτυξη στον τόπο της, πάντα με σεβασμό και αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα της ποιότητας της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Οι ανάγκες
Η λύση
Τα οφέλη
 • Προγραμματισμός παραγωγής με πλήρη έλεγχο των πρώτων υλών για άμεση κάλυψη των αναγκών των καταστημάτων λιανικής και των παραγγελιών χονδρικής που πρέπει να εκτελούνται στην ώρα τους και στο ακέραιο
 • Παρακολούθηση των πωλήσεων κάθε καταστήματος
 • Οργάνωση της παραγγελιοληψίας στους 2 χώρους εστίασης
 • Έλεγχος, οργάνωση και συντονισμός του πολυάριθμου προσωπικού που απασχολείται στα καταστήματα λιανικής και εστίασης
 • Συγκέντρωση όλης της πληροφορίας για την πορεία όλων των καταστημάτων σε ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα
 • PRISMA Win Maximum Εμπορική Διαχείριση: Η εμπορική εφαρμογή εγκαταστάθηκε στο κεντρικό εργαστήριο για να παρακολουθεί όλο το εμπορικό κύκλωμα των παραγγελιών και των πωλήσεων χονδρικής, ενώ ελέγχει τα αποθέματα των πρώτων υλών με ακρίβεια για την απρόσκοπτή ροή της παραγωγικής διαδικασίας.

 • PRISMA Win Restaurant – café και PRISMA Win Mobile (4pda): Η ολοκληρωμένη λύση παραγγελιοληψίας εγκαταστάθηκε στα 2 καταστήματα εστίασης, στο Τηνίων Γεύσεις και στον πολυχώρο Halaris Art & Coffee για να καλύψει τις ανάγκες για γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών, και έλεγχο των αναλώσεων της κουζίνας. Η εφαρμογή παρακολουθεί τα τραπέζια, τις αίθουσες και τους ορόφους οργανώνοντας τη δουλειά των σερβιτόρων και όλων των πόστων.

 • Άψογη οργάνωση της παραγωγής που εξασφάλισε ιδανική επάρκεια τελικού προϊόντος
 • Άρτια διεκπεραίωση των παραγγελιών χονδρικής και ισχυροποίηση των συνεργασιών
 • Εύκολος έλεγχος του ταμείου συνολικά ανά κατάστημα, αλλά και ανά βάρδια
 • Σωστός συντονισμός του προσωπικού σε όλες τις εργασίες τόσο στο παρασκευαστήριο όσο και στα καταστήματα
 • Εύκολη εξαγωγή reports με πληροφορίες για τα best selling προϊόντα, τους πελάτες χονδρικής με τον υψηλότερο τζίρο, το πιο κερδοφόρο κατάστημα και άλλες εξίσου κρίσιμες για να υποστηρίξουν τον decision maker στη λήψη ιδανικών αποφάσεων
 • Πλούσια στατιστικά για κάθε δραστηριότητα κάθε τομέα της επιχείρησης που δείχνουν ξεκάθαρα τη θέση της εταιρίας κάθε στιγμή.
 • Υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση των πελατών στα καταστήματα, στο εστιατόριο και στον πολυχώρο

Συνεργάτης που υλοποίησε

κομβος πληροφορικη
Κυκλάδες

Μηχανογράφηση επιχειρήσεων, εγκατάσταση ολοκηρωμένων συστημάτων σε κάθετες αγορές, σύγχρονα ταμειακά συστήματα, μεγάλες εγκαταστάσεις ασυρμάτων & ενσύρματων δικτύων υπολογιστών είναι μερικές από τις δραστηριότητες της κόμβος πληροφορική. Υποστηρίζει σημαντικές επιχειρήσεις της Τήνου, της Μυκόνου και της Σύρου με εξειδίκευση  τις ολοκληρωμένες λύσεις μηχανογράφησης στον κλάδο της εστίασης και του retail

e-komvos.gr

Gallery

Μάθετε τι μπορούν να κάνουν οι εφαρμογές PRISMA Win για τη δική σας επιχείρηση

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι