fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Case study - Ioannou Optical House

Συνεργάτης που υλοποίησε: CA SOLUTIONS - Αντωνίου Χρήστος

"Οι εφαρμογές PRISMA Win μας βοήθησαν στην οργανωση των παραγγελιών και των πωλήσεων και στη συνολική εξυπηρέτηση που παρέχουμε στους πελάτες μας, αφού με ένα κουμπί βλέπουμε ό,τι χρειαζόμαστε για τους πελάτες και τα οικονομικά τους στοιχεία"

-Ιωάννου Πάμπος-

 

H επιχείρηση

ioannou optical house1Με μακρά πορεία που ξεκινάει το 1983 στην αγορά της Λεμεσού η επιχείρηση Ioannou Optical House βρίσκεται σταθερά πρώτη στην επιλογή των πελατών της, αφού συνδυάζει την υψηλή ποιότητα οπτικών και την άψογη εξυπηρέτηση! Με κύριο μέλημα να προσφέρει την ιδανική και ασφαλή λύση για καλή όραση πάντα συνδυασμένη με το κατάλληλο εξατομικευμένο στυλ για κάθε πελάτη, το Ioannou Optical House αποτελεί σημείο αναφοράς των  «ενημερωμένων» καταναλωτών που θέλουν και άριστη ποιότητα φακών και υψηλή αισθητική και την τελευταία λέξη της μόδας στα γυαλιά που επιλέγουν!

Το κατάστημα διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία σε επώνυμα γυαλιά οράσεως και ηλίου που καλύπτουν κάθε απαίτηση, κάθε φύλο και κάθε ηλικία. Με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού, ο πελάτης μπορεί να βρει ακριβώς αυτό που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου του, αλλά και στις ιδιαίτερες ανάγκες των ματιών του. Η προστασία των ματιών εξασφαλίζεται από τους τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας φακούς που ο κύριος Ιωάννου φροντίζει να παρέχει, μένοντας πάντα ενημερωμένος για τις τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο των οπτικών.

 

 

Οι ανάγκες και η λύση

 

ioannou optical house2Στο κατάστημα οπτικών Ioannou Optical House εγκαταστάθηκε η εμπορική εφαρμογή PRISMA Win Maximum της Megasoft για να διαχειριστεί και να οργανώσει τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό σε κωδικούς γυαλιών από διαφορετικούς προμηθευτές και τους αντίστοιχους τιμοκαταλόγους τους. Η εφαρμογή παρακολουθεί διεξοδικά όλο το εμπορικό κύκλωμα από την παραγγελία μέχρι και την πώληση κάθε είδους. Η εποχικότητα που διακρίνει τον κλάδο των οπτικών, που απαραίτητα ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις της μόδας και του στυλ, έχει σαν αποτέλεσμα τη συχνή αλλαγή (ανά σεζόν) των κωδικών της αποθήκης. Αυτό προϋποθέτει μια εύχρηστη και ευέλικτη διαχείριση αποθήκης στην οποία με ελάχιστα κλικ ο χρήστης μπορεί να καταχωρήσει ένα νέο είδος με όλα του τα στοιχεία (προμηθευτή, κωδικό, Barcode, τιμοκατάλογο κτλ). Η διαδικασία αυτή, με την εφαρμογή PRISMA Win ολοκληρώνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα για κάθε είδος. Στο τέλος κάθε σεζόν, ο επιχειρηματίας έχει στη διάθεσή του έναν αριθμό στατιστικών αναφορών που του υποδεικνύουν ποια είδη προτίμησαν περισσότερο οι πελάτες του, βοηθώντας τον, έτσι, να προγραμματίσει σωστά τις επόμενες παραγγελίες του.

Παράλληλα, η ανάγκη για απογραφή των ειδών εύκολα και με ακρίβεια καλύφθηκε με τη SaaS λύση PRISMA Win Live Παραγγελίες – Εισπράξεις - Απογραφές, η οποία εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τη φορητή απογραφή από τα ράφια και την αποθήκη και τη real time ενημέρωση της εμπορικής διαχείρισης για τα αποθέματα. Πιο συγκεκριμένα, η απογραφή, πλέον, γίνεται με τη βοήθεια φορητής συσκευής και εξασφαλίζει τη σωστή καταγραφή του στοκ, γλιτώνοντας ταυτόχρονα πολύτιμο χρόνο στον χρήστη ενημερώνοντας με έναν απλό συγχρονισμό των συσκευών την εμπορική διαχείριση. Με το PRISMA Win Live Viewer ο επιχειρηματίας μπορεί να δει ανά πάσα στιγμή, όπου κι αν βρίσκεται από το κινητό του τα υπόλοιπα των ειδών του με τα πλήρη στοιχεία τους, την τιμή τους καθώς και τη φωτογραφία του είδους.

Την υλοποίηση του έργου, καθώς και τη συνολική μηχανογραφική υποστήριξη της επιχείρησης, ανέλαβε η εταιρεία πληροφορικής CA SOLUTIONS - Αντωνίου Χρήστος, εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Megasoft στη Λεμεσό.

 

Τα οφέλη

 

ioannou optical house3Η οργάνωση και ο έλεγχος της επιχείρησης ήταν πρωταρχικής σημασίας για τον επιχειρηματία Ιωάννου Πάμπο. Με τις εφαρμογές PRISMA Win  είδε μια σειρά από οφέλη όπως:
• Αυτοματοποίηση όλων των διαδικασιών και των καθημερινών λειτουργιών
• Πλήρη έλεγχο και διαφάνεια στις ταμειακές ροές της επιχείρησης (εισπράξεις-πληρωμές)
• Διεξοδική παρακολούθηση του stock
• Πλούσιο reporting για τις πωλήσεις και τα best selling είδη
•  Εύκολη και χωρίς λάθη απογραφή των ειδών για σωστή εικόνα αποθήκης ανά πάσα στιγμή
• Σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις μέσα από την πλούσια και αδιαμφησβήτητη πληροφόρηση που του προσφέρει η εφαρμογή

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι