fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Case Study - Καφετέρια Ξενία

Συνεργάτης που υλοποίησε: Sidus - Καράτζαλης Παναγιώτης

"Οι εφαρμογές μας έχουν διευκολύνει αρκετά στον τρόπο με τον οποίο οι σερβιτόροι στέλνουν τις παραγγελίες τους ταχύτερα. Γνωρίζουμε ακριβώς τον λογαριασμό κάθε παρέας αναλυτικά ανά είδος και μπορούμε να βλέπουμε κάθε στιγμή τη διαθεσιμότητα των τραπεζιών, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση. Μας βοήθησαν αρκετά στο να έχουμε απόλυτο έλεγχο του συνολικού τζίρου, αλλά και κάθε σερβιτόρου ξεχωριστά..Τέλος, με τις εφαρμογές PRISMA Win μπορούμε να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή τη διαθεσιμότητα της κουζίνας, ώστε να προγραμματίζουμε ανάλογα τις παραγγελίες μας."
-Οικογένεια Καλλιαντάση-

 

xenias 1

 

Η επιχείρηση

Σε μια πανέμορφη και καταπράσινη περιοχή της Λιβαδειάς, στην Κρύα δεσπόζει ο πολυχώρος XENIA, που έχει χαράξει μια ανεξίτηλη ιστορία στις μνήμες των κατοίκων και αποτελεί το στολίδι της περιοχής. Με 4 θεματικές γωνιές, εμπνευσμένες από τις 4 εποχές, χαρακτηρίζεται σαφώς από την ιδιαίτερη διακόσμησή του και το προσεγμένο του design. Στον εσωτερικό του χώρο τα χρώματα του ξύλου που κυριαρχούν, σε συνδυασμό με την επιβλητική παρουσία του τζακιού, δημιουργούν ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, που αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για πολλούς επισκέπτες, τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Αλλά και για τους «καλοκαιρινούς» επισκέπτες τα τραπεζάκια στον κήπο προσφέρουν ασύλληπτη θέα σε μια όαση πρασίνου με καταρράχτες και γεφύρια που μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν με τη συνοδεία δροσερών cocktails. Η εκλεπτυσμένη και glamour ατμόσφαιρα καθώς και η μεγάλη γκάμα προτάσεων που παρέχει το XENIA, τον καθιστούν μια must επιλογή.

 

xenias2

Οι ανάγκες & η λύση

Έχοντας ως βασικούς στόχους την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών, την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και τη γενικότερη οργάνωση της, η οικογένεια Καλλιαντάση αποφάσισε να υιοθετήσει ένα αξιόπιστο και εξειδικευμένο πληροφοριακό σύστημα, επιλέγοντας τις λύσεις PRISMA Win της Megasoft.

Πιο συγκεκριμένα, στον πολυχώρο XENIA επιλέχθηκε η λύση PRISMA Win Restaurant-cafe η οποία διευκολύνει σε σημαντικό βαθμό τον επιχειρηματία, καθώς σε μια οθόνη έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ποια τραπέζια είναι ελεύθερα και ποια όχι, χωρίς να δημιουργούνται αναμονές και οργανώνοντας, παράλληλα, με τον καλύτερο τρόπο το προσωπικό του. Επιπλέον, έχει τον απόλυτο έλεγχο του ταμείου, των αναλώσιμων ειδών και της κουζίνας. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρει η εφαρμογή και είναι κρίσιμο για τον επιχειρηματία, είναι το πλούσιο reporting σχετικά με τις κινήσεις των ειδών, το κέρδος ανά είδος, την παραγωγικότητα του προσωπικού, την ταμειακή κατάσταση ανά βάρδια, τον τζίρο και άλλες χρήσιμες πληροφορίες από κάθε πόστο και κάθε τομέα της επιχείρησης του, που συμβάλουν καθοριστικά στην επιτυχημένη διαχείριση και εξέλιξή της.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τραπεζιών επιλέχθηκε η λύση ασύρματης παραγγελιοληψίας της Megasoft, PRISMA Win Mobile (3 PDA). Έτσι, απλουστεύεται και επιταχύνεται η διαδικασία της παραγγελιοληψίας, καθώς με ένα κλικ οι παραγγελίες στέλνονται αμέσως στους αντίστοιχους εκτυπωτές, οι σερβιτόροι γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τη διαθεσιμότητα των ειδών και στον πελάτη σερβίρεται ακριβώς αυτό που επιθυμεί στον ελάχιστο χρόνο.

 

Την υλοποίηση του έργου, καθώς και όλη τη μηχανογραφική υποστήριξη της καφετέριας XENIA ανέλαβε η εταιρεία πληροφορικής Sidus - Καράτζαλης Παναγιώτης, εξουσιοδοτημένος και πιστοποιημένος συνεργάτης της Megasoft.

 

xenias4

Τα οφέλη

Η εγκατάσταση της εφαρμογής PRISMA Win στην καφετέρια XENIA έφερε άμεσα οφέλη όπως:
 • Εκτόξευση στην ταχύτητα της παραγγελιοληψίας
 • Σαφείς παραγγελίες, χωρίς λάθη
 • Πλήρη έλεγχο του ταμείου ανά πάσα στιγμή

 • Καλύτερη οργάνωση της επιχείρησης και του προσωπικού
 • Αύξηση των εσόδων και εξάλειψη των διαφυγόντων κερδών 
 • Πλήρη εικόνα για την πορεία της επιχείρησης
 • Πιστούς και ευχαριστημένους πελάτες που σίγουρα θα επιστρέψουν!

  

Ο πελάτης

 

Ο συνεργάτης

xenia5

Στην Κρύα, σε μια καταπράσινη περιοχή της Λιβαδειάς δεσπόζει η καφετέρια Ξενίας. Η ιδιαίτερη διακόσμησή της και το προσεγμένο της design δημιουργούν ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον αποτελώντας ιδανικό καταφύγιο για πολλούς επισκέπτες, τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

 

 

sidus

 

 Η Sidus είναι μια εταιρία που παρέχει υπηρεσίες και προϊόντα για τη μηχανογράφηση των επιχειρήσεων. Ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Megasoft, κορυφαίας εταιρίας παραγωγής λογισμικού, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις μηχανογράφησης με τις εφαρμογές PRISMA Win.

 

 

 

 

 

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι