fbpx

Case study - κρεοπωλείο "ο Μπόρας"

"Η εφαρμογή PRISMA Win που εγκαταστήσαμε  σε συνεργασία με την εταιρεία κομβος πληροφορικη, αποτελεί έναν πολύ καλό οδηγό πάνω στον οποίον στηρίζουμε τον προγραμματισμό μας προς τους προμηθευτές μας, κάνουμε πρόβλεψη των παραγγελιών που θα χρειαστούμε ανάλογα με την κάθε σεζόν που διανύουμε και παίρνουμε λεπτομερή στατιστικά πωλήσεων που μας βοηθούν στη λήψη  σωστών αποφάσεων"
-Κελαδίτης Ιωάννης

 

borasΗ επιχείρηση 

Το κρεοπωλείο «Ο Μπόρας» ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1960 στην οδό Ευαγγελιστρίας, στην καρδιά της Τήνου και μέχρι σήμερα φημίζεται για την ποιότητα των προϊόντων του και την άψογη εξυπηρέτηση προς τους πελάτες του. Διατηρώντας εδώ και κοντά 60 χρόνια τη δική του οικογενειακή φάρμα προσφέρει στους καταναλωτές κρέατα εξαιρετικής ποιότητας δικής του παραγωγής, αλλά και εκλεκτά ντόπια κρέατα άλλων κτηνοτρόφων του νησιού. Η αγάπη για τις παραδοσιακές τηνιακές γεύσεις δε σταματά στο κρέας, καθώς στο delicatessen τμήμα του καταστήματος, ο επισκέπτης θα συναντήσει  τοπικά προϊόντα από τον Αγροτικό συνεταιρισμό Τήνου, όπως κοπανιστή, γραβιέρα, βωλάκι, τυρί Τήνου, κάπαρη, μέλι, αγκινάρα και κρίταμο από διαλεγμένους παραγωγούς. Σφραγίδα του καταστήματος αποτελούν τα χειροποίητα χοιρινά και μοσχαρίσια λουκάνικα, αλλά και η λούζα, ένα τοπικός εκλεκτός μεζές που συνοδεύει τέλεια σαλάτες, τσίπουρο και κρασί. Η δέσμευση για την παροχή του ποιοτικότερου κρέατος στην καλύτερη τιμή έχουν κάνει το κρεοπωλείο «ο Μπόρας», σημείο αναφοράς στους κατοίκους του νησιού όταν πρόκειται για το καθημερινό τους τραπέζι.

Η λύση στις ανάγκες

Η εποχικότητα που χαρακτηρίζει τη δουλειά σε ένα έντονα τουριστικό νησί όπως η Τήνος, δημιουργεί ιδιαίτερες απαιτήσεις στους επιχειρηματίες για σωστό προγραμματισμό των παραγγελιών και των αποθεμάτων που θα έχουν διαθέσιμα κάθε στιγμή. Το πλήθος των πελατών που καλείται η επιχείρηση να εξυπηρετήσει διαφέρει σημαντικά από σεζόν σε σεζόν, όπως διαφέρει και ο όγκος των παραγγελιών που δέχεται από τους πελάτες χονδρικής ακόμα και από όσους συνεργάζεται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Η εφαρμογή PRISMA Win Retail της Megasoft, ήρθε να καλύψει την ανάγκη αυτή, προσφέροντας πλούσια σε πληροφορίες στατιστικά σχετικά με τις πωλήσεις των προηγούμενων περιόδων ανά είδος και ανά προμηθευτή επιτρέποντας στον κύριο Κελαδίτη, ιδιοκτήτη του κρεοπωλείου, την πρόβλεψη των παραγγελιών που πρέπει να κάνει κάθε φορά. Υπήρχε, επίσης, η ανάγκη για παρακολούθηση της ζήτησης των κρεάτων δικής του παραγωγής σε σύγκριση με τα υπόλοιπα προϊόντα του, αλλά και η παρακολούθηση της καρτέλας των πελατών χονδρικής (εστιατόρια, ψητοπωλεία κτλ.) και ο έλεγχος των υπολοίπων τους. Τέλος, η επιχείρηση έπρεπε να λειτουργεί σύννομα και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ν. 4492/2017 που προβλέπει την υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης, του είδους και του βάρους, της αξίας και της τιμής μονάδας του κρέατος στα παραστατικά λιανικής και την έκδοση και τήρηση μηνιαίου δελτίου αναφοράς «Ζ».

 

Τα οφέλη

Με την υιοθέτηση της POS εφαρμογής, το κρεοπωλείο «ο Μπόρας», πέτυχε:

 • Σύννομη λειτουργία ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις του ν.4492/2017
 • Εύκολο προγραμματισμό των παραγγελιών ανάλογα με την περίοδο
 • Διευκόλυνση των λιανικών πωλήσεων μέσω της οθόνης αφής και του barcode scanner, εξυπηρετώντας περισσότερους πελάτες σε λιγότερο χρόνο
 • Οικονομικό έλεγχο της επιχείρησης
 • Σφαιρική και ακριβή πληροφόρηση για τις πωλήσεις και τον τζίρο του καταστήματος
 • Έλεγχο ταμείου
 • Πραγματική εικόνα των προτιμήσεων των πελατών
 • Σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις μέσα από τα πλούσια στατιστικά στοιχεία για την κίνηση των ειδών
 • Αναβάθμιση της εικόνας του καταστήματος μέσα από τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό
 • Απόλυτα ευχαριστημένους και πιστούς πελάτες!

 

Ο συνεργάτης

 

LOGO 2019 light bluegkri komvos

Μηχανογράφηση επιχειρήσεων, εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων σε κάθετες αγορές, σύγχρονα ταμειακά συστήματα, μεγάλες εγκαταστάσεις ασύρματων & ενσύρματων δικτύων υπολογιστών είναι μερικές από τις δραστηριότητες της κομβος πληροφορικη. Υποστηρίζει σημαντικές επιχειρήσεις της Τήνου, της Μυκόνου και της Σύρου με εξειδίκευση τις ολοκληρωμένες λύσεις μηχανογράφησης στον κλάδο της εστίασης και του retail.

Περισσότερα...

 

 

 • Διαβάστε επίσης

  pngfuel.com 4

  Επιχειρηματικότητα εν μέσω πανδημίας με δράση ως το αντίδοτο της αδράνειας!
  Σε τέτοιες περιόδους αβεβαιότητας οι επιχειρήσεις που επιβιώνουν και σημειώνουν τις ελάχιστες απώλειες είναι εκείνες που έχουν υπεύθυνες και προνοητικές ηγεσίες και ανθρώπινο δυναμικό ενωμένο με πάθος και αποφασιστικότητα.
  περισσότερα...

  truckicon

  Αδιάλλειπτη & άμεση υποστήριξη για την εφοδιαστική αλυσίδα
  Η εφοδιαστική αλυσίδα σηκώνει μεγάλο βάρος αυτήν την περίοδο, αφού εν μέσω πανδημίας ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης είναι υψίστης σημασίας και πρέπει να μείνει συνεχής.
  περισσότερα...

  messagesPRISMA Win POS Messages: Γρήγορη πληροφόρηση, επιτάχυνση στην εξυπηρέτηση
  Συγχρονίστε το προσωπικό σας και βελτιώστε την ταχύτητα στην εξυπηρέτηση των πελατών σας, με την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ του προσωπικού
  Περισσότερα...

  endodiakinisi iconΕνδοδιακίνηση στην POS εφαρμογή σας!
  Νέα δυνατότητα ενδοδιακίνησης στις POS εφαρμογές για να καλύφθουν οι ανάγκες επιχειρήσεων για μεταφορά ειδών από το ένα σημείο πώλησης στο άλλο
  περισσότερα...

  updateiconΑναβαθμίσεις εφαρμογών: διατηρήστε τις εφαρμογές σας ενημερωμένες και ανακαλύψτε όλες τις νέες δυνατότητες και διαχειρίσεις που έχουν προστεθεί
  περισσότερα...

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι