fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Case study - The Warehouse Project

Συνεργάτης που υλοποίησε: Exabit

To Warehouse Project επέλεξε και στα 3 καταστήματά του τις εφαρμογές PRISMA Win για τη μηχανογράφησή του

H επιχείρηση

warehouse storeΤο πρώτο Warehouse άνοιξε στα Εξάρχεια τo 2014, με πολύ αγάπη για τον speciality καφέ, το κρασί, την καλή κουζίνα και τα cocktails. Ο καφές του ψήνεται στην Wisecup και προέρχεται από speciality, origin και premium καφέδες από όλον τον κόσμο, ενώ οι επισκέπτες του μπορούν να αγοράσουν την αγαπημένη τους ποικιλία και για το σπίτι. Το Warehouse διαθέτει κελάρι που περιλαμβάνει ετικέτες από σημαντικούς αμπελώνες της Ελλάδας και του εξωτερικού και προσφέρει 500 επιλογές κρασιών που μπορεί κάποιος να αγοράσει για την κάβα του. Το μπαρ του περιλαμβάνει απλά ποτά, ξεχωριστά αποστάγματα και premium ετικέτες που κάνουν τη διαφορά, αλλά και μια πλήρη λίστα κοκτέιλ με κλασικές και signature συνταγές που ενθουσιάζουν.

Τον Απρίλιο του 2017 άνοιξε το δεύτερο κατάστημα της αλυσίδας το Warehouse CO2 στο Σύνταγμα με έμφαση στα αφρώδη κρασιά, αλλά και τις premium επιλογές και με μενού που περιλαμβάνει κρύα πιάτα, ξεχωριστά τυριά και αλλαντικά, τα οποία και πωλούνται λιανική, αλλά και επιλογές πρωινού, με τη συνοδεία του αγαπημένου εξαιρετικού καφέ.
 
Πιο πρόσφατη άφιξη είναι το Warehouse edge δίπλα στο πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε έναν ευρύχωρο και λιτό χώρο που ακολουθεί τις νόρμες του Εξαρχειώτικου χώρου με τις γνωστές και αγαπημένες, πια, γεύσεις στον καφέ, το κρασί, το φαγητό και τα cocktails.

 

Οι ανάγκες & η λύση

warehouse kallitheaΜε 3 καταστήματα σε Εξάρχεια, Σύνταγμα και Καλλιθέα (ΚΠΙΣΝ) και με ένα κελάρι που εξυπηρετεί την τροφοδοσία των καταστημάτων αυτών, αλλά ταυτόχρονα κάνει και χονδρικές πωλήσεις, η σωστή διαχείριση και ο έλεγχος αποτελούσαν μεγάλη πρόκληση για τους ιδιοκτήτες του Warehouse.

Απαραίτητη προϋπόθεση και κύριο μέλημα του project με το όνομα Warehouse είναι το άψογο service των επισκεπτών. Σημαντικό ρόλο, που συντελεί στην επιτυχία αυτού, είναι ο απόλυτος έλεγχος των αποθεμάτων που αφορούν τόσο την ενδοδιακίνηση όσο και την εμπορία των ειδών.

Η σωστή οργάνωση ενός χώρου εστίασης αφορά τον συντονισμό ανθρώπων και διαδικασιών από διαφορετικά πόστα. Οι σερβιτόροι αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια όταν ανά πάσα στιγμή γνωρίζουν τη διαθεσιμότητα των πιάτων και των ποτών, όχι μόνο μέσω της καλής συνεργασίας με τους συναδέλφους τους, αλλά και των δυνατοτήτων που τους παρέχουν οι εφαρμογές PRISMA Win. Πρέπει, επίσης, να στέλνουν με ταχύτητα τις παραγγελίες απευθείας από το pda στα πόστα παρασκευής (κουζίνα, μπουφές, μπαρ κτλ), χωρίς λάθη και καθυστερήσεις, όπως συμβαίνει με τις χειρόγραφες παραγγελίες. Τη λύση σε αυτή την ανάγκη έδωσε η εφαρμογή PRISMA Win Mobile της Megasoft που χρησιμοποιείται από όλους τους σερβιτόρους και στα 3 καταστήματα της οικογένειας του Warehouse.

Για τον συνολικό έλεγχο και των 3 καταστημάτων, την παρακολούθηση του ταμείου, των σερβιτόρων, των αιθουσών, του τζίρου ανά κατάστημα, των αποθεμάτων και πολλών άλλων ουσιωδών παραμέτρων, επιλέχθηκε η λύση PRISMA Win Restaurant-cafe. Μέσα από την οθόνη αφής, η απεικόνιση των αιθουσών και η πληρότητά τους, γίνεται αξιόπιστο εργαλείο για τον υπεύθυνο βάρδιας. Σε συνδυασμό με την προσωπική και επαγγελματική του αντίληψη, γνωρίζει με μια ματιά ποια τραπέζια εξυπηρετούνται, ποια αναμένουν τις παραγγελίες τους, ποια περιμένουν την έκδοση της απόδειξης και για ποια τραπέζια εκκρεμεί η είσπραξη.
 
Για την παρακολούθηση της πλούσιας κάβας που προμηθεύει τα 3 καταστήματα, αλλά διαθέτει τις ετικέτες της και μέσω χονδρικών πωλήσεων, επιλέχθηκε η εμπορική εφαρμογή της Megasoft, PRISMA Win Maximum, με σκοπό να εξυπηρετήσει στον έλεγχο του εμπορικού κυκλώματος του Warehouse, από τις παραγγελίες και τις αγορές έως την ενδοδιακίνηση και την πώληση. Μέσα από τη διαχείριση της αποθήκης και σε συνδυασμό με τα πλούσια στατιστικά που προσφέρει η εφαρμογή, οι επιχειρηματίες μπορούν να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την κίνηση των ειδών. Θέτοντας όρια ασφαλείας στα είδη μηδενίζεται ο κίνδυνος να μείνουν εκτός αποθέματος ακόμα και στην περίπτωση απουσίας του cellar manager και για τις πιο απαιτητικές ετικέτες.

 

warehouse cellarΤα οφέλη

Τα οφέλη που προέκυψαν στην αλυσίδα εστίασης από την υιοθέτηση των λύσεων PRISMA Win της Megasoft για την Εστίαση είναι πολλαπλά και απεικονίζονται άμεσα στην καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων και συνολικά στην πορεία της επιχείρησης:


• Λήψη παραγγελιών γρήγορα και αλάνθαστα
• Ταχύτητα στην εξυπηρέτηση με κατάργηση των αναμονών
• Ταχύτητα στην έκδοση αποδείξεων
• Αύξηση παραγωγικότητας του προσωπικού
• Αυτοματοποίηση όλων των διαδικασιών
• Όλη η πληροφόρηση που χρειάζονται οι επιχειρηματίες στο μέγεθος...μιας οθόνης
• Μείωση κόστους - αύξηση της κερδοφορίας
• Ασφάλεια δεδομένων
• Χτίσιμο ισχυρών σχέσεων με τους πελάτες!

  

Ο πελάτης

warehouse logo

 

Ξεκινήσαμε από έναν μικρό χώρο στον οποίο σερβίραμε καλό καφέ, κρασί, κρύα πιάτα, αλλά δε χωρούσε πια όλες μας τις ιδέες! Έτσι μετά από πολύ προσπάθεια βρήκαμε έναν πρώην χώρο εκδόσεων των Εξαρχείων και  τον μετατρέψαμε στο δικό μας Warehouse. Αγαπάμε τον καφέ, για αυτό και σερβίρουμε τα καλύτερα χαρμάνια της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και του υπόλοιπου κόσμου, ψημένα στο προφίλ που σας ταιριάζει.

Μας αρέσει να ανανεωνόμαστε συχνά. Έτσι τον Απρίλιο 2017 ανοίξαμε το Warehouse CO2 στην Υπερείδου 1 στο Σύνταγμα με έμφαση στις φυσαλίδες.

Περισσότερα...                    
                                                                                          

Ο συνεργάτης

 

exabit new copy lowres1

 


Μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις μηχανογράφησης και υποστήριξης στις επιχειρήσεις. Οι λύσεις αυτές περιλαμβάνουν την επιλογή της κατάλληλης εφαρμογής και την προμήθεια του πιο σύγχρονου και αξιόπιστου εξοπλισμού. Με τις λύσεις που παρέχει ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Megasoft με τις εφαρμογές PRISMA Win καλύπτει συνολικά τις μηχανογραφικές ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Περισσότερα...

 

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι