fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Case study - χίλια αρώματα

Συνεργάτης που υλοποίησε: YourChoice - Τσιαντόπουλος Δημήτρης    

"Η Megasoft τα τελευταία χρόνια μου έδωσε λύσεις σε ό,τι ανάγκες μου δημιουργήθηκαν για τον έλεγχο και την ανάπτυξη της επιχείρησής μου, πολλές φορές κιόλας μου προτείνανε και πράγματα που δεν τα είχα σκεφτεί και βελτιώσαμε την επικοινωνία με τον πελάτη μας καλύτερα.Ευχαριστώ τον κ. Τσιαντόπουλο και τη Megasoft για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας" - Μουστάκης Μιχάλης

Η Megasoft με τις εφαρμογές PRISMA Win μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένη και αξιόπιστη λύση οργάνωσης, διαχείρισης και ελέγχου σε εμπορικές επιχειρήσεις που διαθέτουν μεγάλο αριθμό σημείων πώλησης (αλυσίδες ή franchise) σε διαφορετικές περιοχές και επιθυμούν να λαμβάνουν feedback σε μία κεντρική διαχείριση από όλα τα σημεία αυτά, να ελέγχουν τις πωλήσεις και το ταμείο τους, ενώ παράλληλα όλα τα καταστήματα να έχουν ένα ενιαίο σύστημα επιβράβευσης πελατών σε πραγματικό χρόνο! Μια τέτοια περίπτωση είναι και η επιχείρηση Χίλια αρώματα! H επιχείρηση Χίλια αρώματα ξεκίνησε το 1989 στην οδό Ερμού, στον πιο γνωστό εμπορικό και πολυσύχναστο δρόμο της Αθήνας, προσφέροντας στο καταναλωτικό κοινό μία τεράστια γκάμα από επιλεγμένα αρώματα και κολώνιες.
Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της εταιρίας και η προσήλωσή της στην απόλυτη ικανοποίηση και των πιο απαιτητικών πελατών, την κατέταξαν πολύ γρήγορα σε μία ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρηση. Προκειμένου να ανταποκριθεί στη συνεχώς αυξανόμενη πελατεία της ανέπτυξε ένα δίκτυο καταστημάτων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ανανεώνοντας συνεχώς τη γκάμα της με νέες κατηγορίες προϊόντων, με σειρές περιποίησης σώματος και προσώπου, κρέμες, σαπούνια και αφρόλουτρα, όλα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.


Οι ανάγκες

aromata

Η μεγάλη αύξηση των καταστημάτων λιανικής, ο συνεχής εμπλουτισμός της γκάμας των προϊόντων με νέα και η ραγδαία διεύρυνση του πελατολογίου επέβαλαν στην επιχείρηση Χίλια Αρώματα την υιοθέτηση ενός ενιαίου πληροφοριακού συστήματος για να αποτελέσει το κέντρο ελέγχου όλης της επιχείρησης και να καλύψει ανάγκες όπως:

• Συγκέντρωση όλων των λειτουργιών της επιχείρησης σε ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο σύστημα μηχανογράφησης

• Ενιαία σύνδεση καταστημάτων λιανικής και πλήρης ενημέρωση της κεντρικής διαχείρισης για τη λειτουργία των καταστημάτων με καθημερινή εποπτεία σε πραγματικό χρόνο και άμεση εικόνα για τις πωλήσεις, το ταμείο, τη διαθεσιμότητα κ.ά.

• Εγκαθίδρυση προγράμματος πιστότητας και επιβράβευσης των πελατών

• Παρακολούθηση των αποθηκευτικών χώρων και της ενδοδιακίνησης

• Παρακολούθηση της παραγωγής, των πρώτων υλών, των συνταγών και κοστολόγηση των παραγώμενων ειδών.

 

 H λύση

store

Στα 10 καταστήματα λιανικής που διατηρεί η επιχείρηση σε περιοχές της Αθήνας, της Πάτρας, του Χαλανδρίου, της Γλυφάδας και των Ιωαννίνων, εγκαταστάθηκε η POS εφαρμογή της Megasoft, PRISMA Win Retail προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες απαιτήσεις των σημείων πώλησης για ταχύτητα και εξυπηρέτηση μεγάλου όγκου πελατών με αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Η εφαρμογή για το Retail εγκαταστάθηκε σε οθόνες αφής και η έκδοση αποδείξεων με τη χρήση barcode έκανε ακόμα πιο γρήγορη την εξυπηρέτηση του πελάτη. Στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης εγκαταστάθηκε η εφαρμογή PRISMA Win Maximum εμπορική διαχείριση που συνδέθηκε (online & offline) με τις POS εφαρμογές για το Retail και έτσι η επιχείρηση τώρα έχει συνεχή ενημέρωση από όλα τα σημεία λιανικής πώλησης, ενώ παρακολουθεί πλήρως όλο το εμπορικό κύκλωμα (παραγγελίες, αγορές, πωλήσεις, αποθήκη, ενδοδιακίνηση κτλ). Επιπλέον, για να καλυφθεί η ανάγκη παρακολούθησης της παραγωγής και της κοστολόγησης εγκαταστάθηκε η αντίστοιχη διαχείριση της Megasoft και έτσι ο προγραμματισμός και ο έλεγχος της παραγωγής σε κάθε στάδιο γίνεται με ασφάλεια, η κοστολόγηση γίνεται με ακρίβεια και οι πρώτες ύλες είναι πάντα διαθέσιμες και στις ποσότητες που πρέπει! Τέλος, η επιχείρηση εφάρμοσε πρόγραμμα πιστότητας με τους πελάτες της επιλέγοντας την εφαρμογή Real Time Loyalty Card. Η συγκεκριμένη διαχείριση συγκεντρώνει όλους τους πόντους επιβράβευσης του πελάτη σε πραγματικό χρόνο από όποιο κατάστημα και αν ψωνίζει κάθε φορά και ενημερώνει την κάρτα του με τους διαθέσιμους πόντους ώστε να τους εξαργυρώνει σε οποιοδήποτε κατάστημα της επιχείρησης επιθυμεί!

 

Τα οφέλη

-Εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος με τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες
-Μείωση κόστους λειτουργίας
-Ενιαία λύση και κεντρική διαχείριση όλων των τμημάτων και όλων των καταστημάτων λιανικής
-Πλήρης έλεγχος των καθημερινών εργασιών και των ταμείων των σημείων λιανικής πώλησης
-Εξάλειψη λαθών κατά την έκδοση αποδείξεων, την καταχώρηση παραστατικών και παραγγελιών
-Άψογη διαχείριση προϊόντων και αποθεμάτων
-Ταχύτερη εξυπηρέτηση πελατών
-Επιβράβευση των πελατών και αύξηση των πωλήσεων μέσα από το πρόγραμμα πιστότητας
-Κεντρικός και πλήρης έλεγχος όλων των τμημάτων, του προσωπικού και των εργασιών
-Εξαγωγή λεπτομερών στοιχείων, στατιστικών πωλήσεων & καλύτερη λήψη αποφάσεων

 

Ο πελάτης 

logo 1000aromata

Με 10 καταστήματα στην Αθήνα, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδος και με εμπειρία 30 ετών,  η εταιρεία 1000 αρώματα έχει κατακτήσει το καταναλωτικό κοινό μέσα από μία μεγάλη γκάμα διαφορετικών προϊόντων! Το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό προτείνει επιλεγμένα αρώματα και κολώνιες, σειρές περιποίησης σώματος και προσώπου και κάνει την επίσκεψη σε κάθε κατάστημα μία μοναδική εμπειρία!

Περισσότερα...

                                                                                                   

Ο συνεργάτης
logo your choice2

H Yourchoice είναι μια σύγχρονη εταιρεία που παρέχει ένα σύνολο υπηρεσιών και μία πλούσια γκάμα προϊόντων υψηλής τεχνολογίας για τη μηχανογράmhφηση των επιχειρήσεων. Ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Megasoft, διαθέτει τις εφαρμογές PRISMA Win που καλύπτουν την Εμπορική και Οικονομική Διαχείριση των επιχειρήσεων, καθώς και ένα μεγάλο αριθμό κάθετων αγορών

Περισσότερα...

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι