fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Διατηρήστε αποτελεσματική την παραγωγικότητα του προσωπικού σας το καλοκαίρι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η διατήρηση του υψηλού επιπέδου παραγωγικότητας στο προσωπικό σας είναι μία πρόκληση! Πιστέψτε μας, δεν είναι κάτι που απασχολεί μόνο τη δική σας επιχείρηση, αλλά σχεδόν όλες! Στην Ελλάδα βρισκόμαστε, ο υπέροχος ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι όμορφες παραλίες, που σαν Ομηρικές σειρήνες μας καλούν, δεν βοηθούν τόσο στη συγκέντρωση το καλοκαίρι. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι και tips που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την παραγωγικότητα του προσωπικού σας ανεξαρτήτως εποχής.

Η τεχνολογία είναι ο σύμμαχος και μία κρίσιμη συνθήκη για να οργανωθεί ακόμα καλύτερα αυτό το ιδιαίτερο διάστημα.

Οργάνωση και Προγραμματισμός

Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της παραγωγικότητας. Μια λεπτομερής λίστα καθηκόντων και ο σωστός προγραμματισμός των εργασιών είναι το Α και το Ω μίας αποτελεσματικής οργάνωσης. Ένα αξιόπιστο πληροφοριακό σύστημα παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για τον προγραμματισμό και την κατανομή των εργασιών, επιτρέποντάς σας να είστε πάντα στο ίδιο μήκος κύματος με την ομάδα σας. Το ERP επιτρέπει την αυτοματοποίηση πολλών καθηκόντων και διαδικασιών, μειώνοντας τον αριθμό των επαναλαμβανόμενων και χρονοβόρων εργασιών. Αυτό ελευθερώνει το προσωπικό σας από τις εργασίες ρουτίνας και τους επιτρέπει να επικεντρωθούν σε πιο δημιουργικές και στρατηγικές ασχολίες, αυτές που πολλές φορές παραμερίζονται και δεν εκτελούνται σε μέρες και ώρες αιχμής…μήπως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αναδειχθούν και να διεκπεραιωθούν;

Ευελιξία στον τρόπο εργασίας και επικοινωνίας

Χρησιμοποιώντας εργαλεία τηλεργασίας και σύγχρονων επικοινωνιακών μέσων, το προσωπικό σας μπορεί να εργαστεί ευέλικτα από οπουδήποτε. Εφαρμογές online διευκολύνουν τη συνεργασία και την πρόσβαση σε αρχεία ανεξαρτήτως τοποθεσίας. Επιλέξτε ψηφιακά εργαλεία που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τα έργα, να προγραμματίζετε συναντήσεις και να επικοινωνείτε αδιάλειπτα με την ομάδα σας από τη φορητή σας συσκευή. Οι εφαρμογές και ο αντίστοιχος εξοπλισμός μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και να διευκολύνουν τη διαχείριση των καθημερινών εργασιών. Επίσης, η εύκολη και άμεση πρόσβαση εκτός από τη συνεργασία διευκολύνει και την ταχεία λήψη αποφάσεων.

Παρακολούθηση και Ανάλυση Επιδόσεων

Αν διαθέτετε ένα πληροφοριακό σύστημα μπορείτε να εξάγετε αναφορές και αναλύσεις επιδόσεων, ώστε να παρακολουθήσετε την παραγωγικότητα του προσωπικού και να ανακαλύψετε σημεία που επιδέχονται βελτιώσεις. Αυτή η ανάλυση θα σας δώσει τη δυνατότητα της λήψης αναγκαίων μέτρων για την αύξηση της αποτελεσματικότητας τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως και πιλοτικά να λειτουργήσουν εν μέσω θέρους και να εφαρμοστούν από το φθινόπωρο σε σταθερή βάση, ανάλογα με την πορεία και το ποσοστό επιτυχίας τους.

Επικοινωνία, Επικοινωνία, Επικοινωνία

Ένα καλό διάστημα για επικοινωνία με πελάτες και προμηθευτές είναι τώρα! Τώρα που η περίοδος είναι πιο χαλαρή και η κίνηση στους δρόμους πιο υποφερτή, ίσως είναι ένα καλό διάστημα να επισκεφθείτε τους πελάτες σας, ειδικά όσους δεν έχετε γνωρίσει ποτέ από κοντά λόγω περιορισμένου χρόνου.
Σε ένα πιο χαλαρό κλίμα και χωρίς το άγχος των αλλεπάλληλων ραντεβού, ίσως οι συναντήσεις αυτές αποβούν πιο εποικοδομητικές από εκείνες που γίνονται βιαστικά, περιορισμένα και υπό πίεση. Σίγουρα, αν μη τι άλλο, θα είναι πιο ευχάριστες!

Ευκαιρία για γνώση

Αν ανήκετε στις επιχειρήσεις που η κίνηση πέφτει τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε λίγο χρόνο κάθε μέρα, ώστε να πραγματοποιήσετε εσωτερικές εκπαιδεύσεις. Οι πιο παλιοί ή πιο έμπειροι θα μπορούσαν να μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους στους πιο νέους και λιγότερο έμπειρους. Επίσης, είναι μια καλή στιγμή για να ενθαρρύνετε το προσωπικό σας να εκμεταλλευτεί την περίοδο για μάθηση, όπως το να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο. Μπορείτε μάλιστα να παρέχετε στο προσωπικό σας πρόσβαση σε εκπαιδευτικά υλικά και εργαλεία μέσω διαδικτύου. Εφαρμογές μάθησης online, όπως πλατφόρμες e-learning, μπορούν να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες του προσωπικού σας, επιτρέποντάς τους να προετοιμαστούν για τις νέες προκλήσεις που θα έρθουν από Σεπτέμβριο.

Προστασία δεδομένων, αναβάθμιση και ενίσχυση της ασφάλειας

Βεβαιωθείτε ότι η επιχείρησή σας διαθέτει ένα αξιόπιστο σύστημα ERP που προστατεύει τα δεδομένα και εξασφαλίζει την αποτελεσματική διαχείριση της πληροφορίας. Επιπλέον, τακτικά backups και αναβαθμίσεις του λογισμικού είναι απαραίτητα για να αποφεύγονται προβλήματα ασφάλειας. Τώρα ίσως είναι η ώρα να κάνετε έναν έλεγχο στα δεδομένα σας, να φτιάξετε τα αρχεία και τους φακέλους και να απαλλαγείτε από υλικό που δεν σας χρειάζετε και ενδεχομένως να αναβαθμίσετε τις εκδόσεις του λογισμικού σας. Επιπλέον, είναι μια καλή περίοδος για έρευνα αγοράς, ώστε να ανακαλύψετε νέα ψηφιακά εργαλεία που πιθανόν να καλύπτουν νέες ανάγκες της επιχείρησής σας. Επικοινωνήστε με τον προμηθευτή σας ή την υποστήριξη του λογισμικού σας και ζητήστε να δείτε τι νέο υπάρχει ή επιπλέον λύσεις για ακόμα περισσότερο ψηφιακό μετασχηματισμό στην επιχείρηση.

Ενισχύστε την ομάδα σας

Οργανώστε ένα event ή ένα meeting σε εξωτερικό περιβάλλον ή με concept που σχετίζεται με το καλοκαίρι. Επίσης μια καλή ιδέα είναι ένα καλοκαιρινό team building. Υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι και εταιρίες που μπορούν να σας το οργανώσουν. Το team building αποτελεί ένα εξαιρετικά ευεργετικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, καθώς συμβάλλει στην ενίσχυση της συνεργασίας και της αρμονίας μεταξύ των υπαλλήλων. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια σειρά δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος και στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των μελών της ομάδας.

Η διατήρηση υψηλής παραγωγικότητας του προσωπικού σας το καλοκαίρι είναι εφικτή με τη σωστή χρήση της τεχνολογίας. Η ευελιξία στον τρόπο εργασίας, η αξιοποίηση της απομακρυσμένης διαχείρισης, η εκπαίδευση και η τεχνολογία είναι μερικά από αυτά που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε αποτελεσματικά την παραγωγικότητα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Μην αφήσετε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη και σίγουρα θα ανταμειφθείτε!

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Βραδιά διασκέδασης για την ομάδα της Megasoft

Η Megasoft έκοψε τη Βασιλόπιτά της σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα

International Women's Day

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι