fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Ημέρα του πατέρα

Το να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο δεν είναι κάτι εύκολο. Πρέπει να βάλεις σε δεύτερη μοίρα το εγώ σου και όπως είπε και η Elizabeth Stone (Αμερικανίδα εκπαιδευτικός & συγγραφέας) «Η απόφαση να κάνεις παιδί είναι πραγματικά βαρυσήμαντη. Αποφασίζεις ν' αφήσεις την καρδιά σου να κυκλοφορεί έξω από το σώμα σου για πάντα!»

Αυτό δεν ισχύει μόνο για τη μητέρα που το γεννά, αλλά και για τον πατέρα που στέκεται δίπλα προστάτης, καθοδηγητής και βράχος.

Πατρότητα σημαίνει να βγεις από το comfort zone και να βάλεις τη ζωή σου σε μια περιπέτεια, σε ένα απρόβλεπτο ταξίδι με πολύ αγωνία, άγχος, ξενύχτι, σκληρή δουλειά που εναλλάσσονται με ευτυχία, γέλια, περηφάνεια και δεν τελειώνουν ποτέ για όλη την υπόλοιπη ζωή σου! 

Στη Megasoft, θέλοντας να τιμήσουμε την ημέρα του Πατέρα που εορτάζεται φέτος στις 18 Ιουνίου, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα με πρωταγωνιστές τους δικούς μας συναδέλφους - μπαμπάδες, οι οποίοι με μεγάλη χαρά συμμετείχαν και κατέθεσαν τις σκέψεις τους για τον ρόλο τους, καθώς και τις αγωνίες τους και τα όνειρά τους για τα πολυτιμότερα γι αυτούς πλάσματα! Τα παιδιά τους!

Σας ευχαριστούμε πολύ μπαμπάδες που στηρίζετε κάθε τους βήμα και παλεύετε καθημερινά σαν σούπερ ήρωες για να κάνετε τον κόσμο τους καλύτερο!

Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!

Γρηγόρης Κονταργύρης

Ξέρεις, όταν σου λέει η σύζυγος σου … «είμαι έγκυος» … ξαφνικά, μέσα σε δευτερόλεπτα, γεμίζεις συναισθήματα, τα οποία για κάποιο λόγο είναι όλα σε υπερβολικό βαθμό.. Υπερβολικά χαρούμενος, υπερβολικά ευτυχισμένος, υπερβολικά προστατευτικός…. Θυμάμαι όταν πήρα το πρώτο παιδί μου (την κόρη μου) αγκαλιά, και έβλεπα δυο ματάκια να με «εξερευνούν», το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι, «από τώρα όλα παίρνουν άλλο νόημα, άλλη αξία…» Είχα πλέον στην αγκαλιά μου μία πηγή δύναμης.... Το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας πατέρας στο παιδί του, είναι να βρίσκεται, στα πλαίσια του δυνατού, «πάντα εκεί»… Εκεί, στην πρώτη χαρά, στον πρώτο καλό βαθμό, στο πρώτο μετάλλιο, αλλά και στην πρώτη απογοήτευση, στον πρώτο τσακωμό, στον πρώτο κακό βαθμό…. Εκεί για να μοιραστεί, να δώσει θάρρος και να στηρίξει κάθε προσπάθεια του παιδιού του!!! Δεν ξέρω, αν καταφέρνω να επιτύχω την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής, όμως σίγουρα έχω προσπαθήσει και συνεχίζω να προσπαθώ… Για το αν τελικά τα κατάφερα, ρωτήστε με σε 8-7 χρόνια, μάλλον τότε θα έχουν φανεί τα πρώτα αποτελέσματα, και η απάντηση μου, μ’ αρέσει ή δεν μ’ αρέσει, θα είναι «αντικειμενική»… Τα πρώτα δείγματα είναι καλά, αλλά είναι πολύ νωρίς… Είναι μεγάλη κουβέντα για το αν ο ρόλος του πατέρα αναγνωρίζεται στην πραγματική του διάσταση… Επίσης, από ποιον «θα πρέπει» να αναγνωρίζεται; Αλήθεια ποια μπορεί να είναι η πραγματική διάσταση, και από ποιους ζητάμε την αναγνώριση… Μπορώ να σας απαντήσω για την από εμένα επιθυμητή διάσταση, αλλά και την επιθυμητή αναγνώριση… Η απάντηση είναι ΝΑΙ.. Φυσικά ΝΑΙ… Μεγάλο ΝΑΙ.. Προσωπικά, το εισπράττω κάθε μέρα, τόσο από τα παιδιά μου όσο και από τη σύζυγο μου, με κάνουν να νιώθω σημαντικός για αυτούς… Τα παιδιά μου από εμένα θέλω να κρατήσουν βασικές αρχές, όπως: Να είναι πάντα αληθινοί... Να μην παρατούν τους στόχους και τα όνειρα τους, αλλά να παλεύουν για αυτά… Να μάχονται για το δίκαιο, είτε το δικό τους είτε των άλλων.. Να προσφέρουν πάντα απλόχερα τη βοήθειά τους, σε όποιον τους έχει ανάγκη, χωρίς να περιμένουν αναγνώριση ή αντάλλαγμα…

Γρηγόρης Κονταργύρης
Γιάννης Γκιόκας

Η πρώτη αντίδραση μου όταν έμαθα ότι θα γίνω πατέρας ομολογώ ότι περιείχε μεγάλη δόση αμηχανίας, ενώ ταυτόχρονα ένιωσα έντονα το αίσθημα της ευθύνης. Η πρώτη αγκαλιά - επαφή ήταν αυτό που λέμε "ευλογία", δώρο θεού. Η αγάπη, που προσωπικά τη θεωρώ δεδομένη από τον γονιό στο παιδί και ο ποιοτικός χρόνος μαζί του καθώς και η μόρφωση/παιδεία, πιστεύω ότι είναι τα καλύτερα δώρα που μπορεί να κάνει ένας πατέρας για εκείνο. Σίγουρα η εργασία, μας κρατά πολλές ώρες μακριά τους, αλλά πάντα θα προσπαθούμε να επιτύχουμε την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής. Μετράμε τις αντοχές και τον χρόνο μας και τα αξιοποιούμε όσο το δυνατό καλύτερα. Στην εποχή μας ο ρόλος του πατέρα είναι πιο ενεργός από ότι στο παρελθόν και αδιαμφισβήτητα είναι το ίδιο σημαντικός όσο και της μητέρας στην ανάπτυξη του παιδιού. Διαφορετικός αλλά εξίσου σημαντικός. Προσπαθώ να μοιράζομαι όμορφες στιγμές μαζί τους και από τις πιο όμορφες είναι όταν πάμε για baby swimming και όταν χαμογελάει.... Αυτό που θα ήθελα, σαν οδηγό να έχει πάντα η κόρη μου από εμένα, είναι να κρατήσει στη ζωή της τις ηθικές αρχές/αξίες και την Ελληνική παράδοση/ιστορία.

Γιάννης Γκιόκας
Γιάννης Χρόνης

Στο άκουσμα ότι θα γίνω πατέρας ένιωσα τρομερή συγκίνηση, αλλά ταυτόχρονα και άγχος για το αν θα καταφέρω να ανταπεξέλθω σε όλο αυτό. Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που πήρα την κόρη μου αγκαλιά! Καταρχάς ήταν τεράστια η ανακούφιση που πήγαν όλα καλά με τη γέννα και βέβαια ένιωσα τη μέγιστη χαρά!!! Το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας πατέρας στο παιδί του, θεωρώ ότι είναι να του αφιερώνει αποκλειστικό χρόνο, παίζοντας, διαβάζοντας κλπ. Γι ‘αυτό θέλω να αφιερώνω όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο σε εκκρεμότητες που αφορούν τη δουλειά εκτός ωραρίου. Όταν ολοκληρώνω την εργασία μου και γυρνάω στην οικογένειά μου προσπαθώ να μην σκέφτομαι την πίεση και την ένταση της δουλείας και πιστεύω, τελικά, πως πετυχαίνω την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής. Εμείς οι σύγχρονοι μπαμπάδες συμμετέχουμε σε πολλές πτυχές της καθημερινότητας της οικογένειας σε σχέση με παλιότερες εποχές και αυτό είναι υπέροχο για τα παιδιά, ενώ γεμίζει και εμάς ικανοποίηση! Το παιδί μου θα ήθελα πολύ να κρατήσει κάποιες όμορφες και πολύτιμες στιγμές που έχουμε περάσει μαζί, καθώς και να έχει οδηγό στη ζωή της όλες τις συμβουλές, που με αγάπη της δίνω.

Γιάννης Χρόνης
Μάνος Μπόγδανος

Όταν έμαθα ότι θα γίνω πατέρας αγχώθηκα αρκετά. Επίσης, επειδή θυμάμαι συγκεκριμένα τη στιγμή, θυμάμαι ότι συγκινήθηκα βαθιά, κάτι το οποίο είχε να κάνει πιο πολύ μάλλον με την αντίδραση της γυναίκας μου στο θετικό τεστ. Όσο για το αίσθημα στην πρώτη αγκαλιά, δεν νομίζω ότι συγκρίνεται με κάτι, με οτιδήποτε, ίσως μόνο με την παρηγοριά που μου έδινε η αγκαλιά της μητέρας μου όταν ήμουν παιδάκι και ένοιωθα άρρωστος ή ψηνόμουν στον πυρετό. Το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας πατέρας στο παιδί του δεν είναι ένα PlayStation 5 ???? Όχι πέρα από την πλάκα, νομίζω ότι η παρουσία του, η φυσική του παρουσία, δεν μπορεί να αντικατασταθεί, είναι ανεκτίμητη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί ή να εξαγοραστεί με οτιδήποτε. Προσπαθώ να ισορροπήσω την επαγγελματική και την οικογενειακή ζωή και νομίζω ότι θα είναι ένας συνεχής αγώνας που προσπαθώ να κερδίσω! Με εκατέρωθεν παραχωρήσεις και με καλή θέληση νομίζω ότι μπορείς να δεις το ποτήρι μισογεμάτο αντί για μισοάδειο, εκτός από τις δύσκολες μέρες που μπορεί ο καθένας να έχει! Πιστεύω πως αναγνωρίζεται σήμερα ο ρόλος του πατέρα στην ανάπτυξη του παιδιού, αν και θα μπορούσε να δοθεί ή να δικαιολογηθεί επιπλέον χρόνος, αλλά μάλλον αυτός ο χρόνος σχεδόν ποτέ δεν θα είναι αρκετός… Μια πολύ ξεχωριστή στιγμή με την κόρη μου ήταν η πρώτη φορά που την άλλαξα γιατί δε νομίζω ότι θα μπορούσα να το κάνω για οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο στον κόσμο! Θεωρώ πολύ όμορφες τις στιγμές που αρχίζει να ανταποκρίνεται με χαμόγελο σε χάδια ή σε λόγια μιας και είναι πολύ μικρή και λογικά όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε και καινούριες στιγμές στη λίστα!!

Μάνος Μπόγδανος
Μάκης Ευθυμιάδης

Όταν έμαθα ότι η σύζυγός μου κυοφορεί, το συναίσθημα που βγήκε αβίαστα ήταν απέραντη ευτυχία, ενώ στην πρώτη αγκαλιά με την μονάκριβη κόρη μου, τη μέρα που γεννήθηκε, ξέσπασα σε κλάματα! Στέκομαι και ΘΑ στέκομαι πάντα βράχος δίπλα στην κόρη μου, στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές που θα έχει στη ζωή της και αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι το πολυτιμότερο δώρο που θα μπορούσα να της κάνω! Αυτό που θα ήθελα να κρατήσει από εμένα, είναι ο κύκλος της οικογένειας που δε σπάει ποτέ!

Μάκης Ευθυμιάδης
Νίκος Μπαμπάς

Όταν έμαθα ότι θα γίνω πατέρας πρώτη φορά, ένιωσα πρωτόγνωρα συναισθήματα μέχρι να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς έχει συμβεί. Όταν πήρα το πρώτο μου παιδί αγκαλιά, πληθώρα συναισθημάτων με κατέκλυσαν, που δεν περιγράφονται με λόγια. Δεν θα σας κρύψω βέβαια ότι ένιωσα παράλληλα να παγώνει ο κόσμος την ίδια στιγμή. Κάθε λεπτό με τα παιδιά μου είναι ξεχωριστό, αλλά η υποδοχή τους όταν γυρνάω σπίτι από τη δουλεία είναι από τις στιγμές που με γεμίζουν ευτυχία!

Νίκος Μπαμπάς
Γιώργος Κοντράρος

Όταν έμαθα ότι θα γίνω πατέρας, η αλήθεια είναι πως πέρασαν διάφορες και ανάμεικτες σκέψεις από το μυαλό μου. Το ήθελα πάρα πολύ και χάρηκα απίστευτα! Παράλληλα, όμως, με έπιασε και ένα αίσθημα ευθύνης, για το πώς θα πάει από δω και πέρα μιας και ήταν κάτι καινούριο και πρωτόγνωρο. Βέβαια, ψάχνοντας καθημερινά και οδηγούμενοι, από το πώς και το τι θέλει το παιδί, εγώ και η γυναίκα μου καταφέρνουμε να ανταποκριθούμε στη γονεϊκότητα με επιτυχία. Όταν πήρα την κόρη μου πρώτη φορά αγκαλιά ξέσπασα σε κλάματα, πράγμα ασυνήθιστο για μένα (είχα να κλάψω από μικρός). Εκεί κατάλαβα πόσο δυνατό ήταν τα συναίσθημα, αφού ένιωσα λες και ένα νοητό τείχος χτίστηκε εκείνη τη στιγμή γύρω από την κόρη μου και εμένα μόνο. Δεν υπήρχε κανένας άλλος. Πλέον, την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής την επιτυγχάνω και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω την Megasoft που όχι μόνο λόγω ωραρίου, αλλά και λόγω κλίματος, κατανόησης, εργασιακού περιβάλλοντος και πίστης στους οικογενειακούς θεσμούς, μπαίνει στη θέση μου και αφουγκράζεται τον χρόνο που πρέπει να έχω με την οικογένειά μου, ακόμα και στις δύσκολες περιπτώσεις που με χρειάζεται. Το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας πατέρας στο παιδί του, πέρα από τα υλικά αγαθά και την αντίδραση του παιδιού σε αυτά (π.χ. όταν ανοίγει δώρα), είναι η φυσική του παρουσία, ζώντας όλες τις στιγμές του μαζί του και οι βάσεις που θα του δώσει, οι αρχές και τα εφόδια για να μπορέσει, όταν θα φύγει μακριά, να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες καταστάσεις που θα αντιμετωπίσει.

Γιώργος Κοντράρος
Νίκος Παναγόπουλος

Η πρώτη μου αίσθηση όταν έμαθα ότι θα γίνω πατέρας, ήταν χαρά και φόβος για το άγνωστο, μαζί. Ένα ευχάριστο και ισορροπημένο περιβάλλον, είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να δημιουργήσει ένας πατέρας για το παιδί του. Οι ώρες για την οικογένεια είναι ιερές για εμένα, επομένως, δεν αφήνω τίποτα να εμποδίσει τον χρόνο που αφιερώνω για να βρίσκομαι με τα παιδιά μου. Δυστυχώς, ο ρόλος του πατέρα στην ανάπτυξη του παιδιού, στην πραγματική του διάσταση, δεν πιστεύω ότι ακόμα αναγνωρίζεται. Γενικότερα, η κοινωνία αναγνωρίζει τη Μάνα και όχι τόσο τον Πατέρα που είναι ο σιωπηλός στυλοβάτης. Αυτό που θα ήθελα να κρατήσουν τα παιδιά μου από εμένα είναι, ότι η οικογένεια είναι το παν και οι στιγμές που είμαστε μαζί περνάνε γρήγορα, για αυτό καλό είναι να τις εκμεταλλευτούμε όσο μπορούμε.

Νίκος Παναγόπουλος
Επαμεινώνδας Κρανιάς

Όταν πήρα την κόρη μου για πρώτη φορά αγκαλιά έκλαψα συγκινημένος για αρκετή ώρα. Το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας πατέρας στο παιδί του, είναι να παίζει και να γελάει μαζί του. Ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής δεν καταφέρνω να έχω, αλλά πάντα νικάει το παιδί, οπότε δεν το σκέφτομαι! Θυμάμαι, μάλιστα, ότι όταν γεννήθηκε μου έγινε πρόταση για αύξηση μισθού και φύλαξη και εγώ αρνήθηκα και παραιτήθηκα, οπότε σίγουρα στη δική μου περίπτωση, αποδεικνύεται περίτρανα ότι πάντα νικάει το παιδί! Είτε αναγνωρίζεται, όπως του αξίζει, ο ρόλος του πατέρα στη σημερινή εποχή είτε όχι, το παιδί χρειάζεται και τη μητέρα και τον πατέρα εξίσου. Όλα τα υπόλοιπα το καταστρέφουν. Όταν η κόρη μου κοιμάται στην αγκαλιά μου είναι η πιο όμορφη στιγμή, ενώ σαν οδηγό στη ζωή από μένα, θέλω να κρατήσει τη συνεχή προσπάθεια να είναι ένας καλός άνθρωπος και να βοηθάει όσους έχουν ανάγκη.

Επαμεινώνδας Κρανιάς
Γιώργος Μπαϊρακτάρης

Αυτό που ένιωσα όταν πήρα τον γιο μου αγκαλιά, είναι ότι μπορώ να κάνω τα πάντα γι ‘αυτόν. Το καλύτερο δώρο που μπορεί να δώσει ένας πατέρας στο παιδί του είναι, να δημιουργήσει το περιβάλλον, για να μεγαλώσει σωστά ψυχικά. Προσπαθώ καθημερινά πάρα πολύ για να ισορροπήσω μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής. Δεν θεωρώ ότι αναγνωρίζεται σήμερα ο ρόλος του πατέρα στην ανάπτυξη του παιδιού όσο θα έπρεπε. Η κοινωνία μας και ο περίγυρος δεν βοηθάει σ’ αυτό. Μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή στιγμή έζησα πρόσφατα σχετικά με το γιο μου όταν τελείωσε την εκπαίδευση των καταδύσεων. Είχαμε βουτήξει μαζί και απλά τον καμάρωνα. Αυτό που θέλω να κρατήσει για πάντα, μέσα του οδηγό στη ζωή από εμένα, είναι να ακολουθεί την καρδιά του.

Γιώργος Μπαϊρακτάρης
Ανδρέας Παπαδόπουλος

Όταν έμαθα ότι θα γίνω πατέρας τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Χαρά αλλά και άγχος ταυτόχρονα για το πρωτόγνωρο γεγονός. Ανάμεικτα τα συναισθήματα και όταν πήρα για πρώτη φορά το παιδί μου αγκαλιά, ευτυχία αλλά και τεράστια ευθύνη. Το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας πατέρας στο παιδί του είναι να βρίσκει όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο να είναι μαζί του. Κάθε στιγμή που καταφέρνω να βρίσκομαι με όλα τα παιδιά μου είναι όμορφη και ξεχωριστή, αλλά λατρεύω πραγματικά τις στιγμές που εξορμούμε όλοι μαζί στη φύση! Σαν οδηγό στη ζωή τα παιδιά μου θα ήθελα να κρατήσουν το να μην απογοητεύονται στις δύσκολες στιγμές και να θυμούνται πάντα το ρητό που λέει «η ζωή γονατίζει τους δυνατούς για να αποδείξουν ότι μπορούν να σηκωθούν ξανά».

Ανδρέας Παπαδόπουλος
Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι