fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Η μηχανογράφηση λύνει τα χέρια των επαγγελματιών Auto Moto!

Χιλιάδες ανταλλακτικά, άπειροι κωδικοί, πολλαπλές εφαρμογές …και ο πονοκέφαλος δεν έχει τέλος!
Για μία σύγχρονη επιχείρηση ανταλλακτικών, ίσως είναι αδιανόητο να λειτουργήσει και να παρακολουθήσει όλο αυτό το κύκλωμα χωρίς ένα σύστημα μηχανογράφησης, δυστυχώς όμως αρκετές επιχειρήσεις είναι ακόμα διστακτικές στο να προχωρήσουν στην υιοθέτηση ενός πληροφοριακού συστήματος απόλυτα εξειδικευμένου που θα διαχειριστεί αυτόν τον μεγάλο όγκο δεδομένων και θα δώσει την πληροφορία στον επαγγελματία τη στιγμή που τη χρειάζεται, απλώς με το πάτημα ενός πλήκτρου!

Οι επιχειρήσεις Αuto-Moto υποχρεούνται στην έκδοση παραστατικών, είτε με τη χρήση ταμειακής μηχανής, είτε με τη χρήση εμπορικής εφαρμογής. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις ανταλλακτικών που κάνουν χονδρικές πωλήσεις διευκολύνονται από τη χρήση εμπορικής εφαρμογής και εξυπηρετούν αυτόματα, εύκολα  και αποφεύγοντας τυχόν λάθη την υποχρέωσή τους σχετικά με την ενημέρωση της Γ.Γ.Π.Σ. για τις κινήσεις τους.

Πέραν, όμως, των φορολογικών υποχρεώσεων που είναι πολύ σημαντικές και υποστηρίζονται άψογα από ένα εξειδικευμένο πληροφοριακό σύστημα, η μηχανογράφηση συμβάλλει, στην οργάνωση της επιχείρησης, ενώ η πλούσια πληροφόρηση που προσφέρει στους επαγγελματίες είναι εξίσου ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη και την ανάπτυξη της επιχείρησης.
Πιο συγκεκριμένα, ο επαγγελματίας έχει στη διάθεσή του τη στιγμή που τις χρειάζεται πληροφορίες όπως:
Η εικόνα της επιχείρησης σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές
• Η απόδοση των υπαλλήλων ανά εργασία σε μηνιαία ή σε ετήσια βάση
• Πόσοι είναι οι ενεργοί πελάτες, πόσοι έρχονται σε σταθερή βάση και πόσοι δεν έρχονται πλέον
• Πόσες εργασίες (service, αγορά ανταλλακτικών κτλ) γίνονται και με ποια αξία για την περίοδο που επιθυμεί

Επιπλέον, η μηχανογράφηση συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση της επιχείρησης και εξοικονομεί χρόνο στις καθημερινές εργασίες, αφού οι διαδικασίες αυτοματοποιούνται και γίνονται γρήγορα, εύκολα και απλά!

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την εφαρμογή μπορεί:

• Να διαχειριστεί εντολές επισκευής, να τις τροποποιήσει με τις εκτιμήσεις των μηχανικών, να ορίσει ημερομηνία επόμενης επίσκεψης του οχήματος και να τις μετατρέψει σε τιμολόγιο ή σε απόδειξη έτοιμη προς έκδοση
• Να διαχειριστεί τις εγγυήσεις καταχωρώντας τα στοιχεία του Πελάτη και του οχήματός του, καθώς επίσης και πληροφορίες που αφορούν τη διάγνωση και την επισκευή της βλάβης με επιπλέον αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις εργασίες και τα ανταλλακτικά που καλύπτονται από την εγγύηση.
• Να καταχωρήσει και να διαχειριστεί απεριόριστο αριθμό οχημάτων ανά πελάτη, και να παρακολουθεί το ιστορικό των οχημάτων, ακόμη και μετά την αλλαγή του ιδιοκτήτη.
• Να διαχειριστεί απεριόριστους κωδικούς ανά είδος (π.χ. Barcode, Εργοστασιακοί κωδικοί, Κωδικοί προμηθευτών, Κωδικοί Αντικατάστασης) και να αντιστοιχίσει για κάθε είδος τα αντίστοιχά του είδη, καταχωρώντας παράλληλα, το πού έχουν εφαρμογή τα είδη αυτά.
Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της μηχανογράφησης είναι ο μεγάλος αριθμός αναφορών και εκτυπώσεων που καλύπτουν όλο το φάσμα των πληροφοριών που ο επαγγελματίας του χώρου έχει ανάγκη να γνωρίζει να και να χρησιμοποιεί. Οι αναφορές αυτές αφορούν τόσο στους πελάτες και στους προμηθευτές του, όσο και στα ανταλλακτικά του και στις κινήσεις του συνεργείου του. Για παράδειγμα, μπορεί να δει για το ημερομηνιακό διάστημα που επιθυμεί τα υπόλοιπα των πελατών και των προμηθευτών του, να δει “πού χρωστάει και ποιος του χρωστάει” και να προγραμματίσει έγκαιρα τις πληρωμές και τις εισπράξεις του.
Επιπλέον, ένα άρτιο πρόγραμμα μηχανογράφησης καλύπτει την ανάγκη που υπάρχει στις επιχειρήσεις ανταλλακτικών να παρέχουν μηνιαίες αναφορές πωλήσεων ανταλλακτικών και υπηρεσιών στους προμηθευτές τους. Η οικογένεια εφαρμογών PRISMA Win AUTO MOTO της Megasoft προσφέρει όλες τις παραπάνω δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα, ενώ επιλέγεται από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου χρόνια τώρα! Οι εφαρμογές συνεχώς εξελίσσονται και εμπλουτίζονται με νέες δυνατότητες για να προλάβουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Στη διαχείριση των ανταλλακτικών, η αναζήτησή τους για τη δημιουργία παραγγελιών βάσει ειδικών συμφωνιών και τιμοκαταλόγων δεν είναι κάτι απλό! Η Megasoft κατάφερε να απλοποιήσει τη σύνθετη και χρονοβόρα αυτή διαδικασία, και να την επιταχύνει στο μέγιστο, μέσα από ένα ενιαίο και πλήρως παραμετροποιήσιμο περιβάλλον. Η εταιρεία ανέπτυξε μία εξειδικευμένη διαχείριση που επικοινωνεί online με καταλόγους όπως για παράδειγμα: τον κατάλογο tecDoc, καταλόγους εργοστασίων, αντιπροσώπων, προμηθευτών κτλ, αντλεί δεδομένα, ενώ ενημερώνει αυτόματα και τη βάση της εφαρμογής.

Όλα τα παραπάνω σίγουρα δεν θα μπορούσαν να γίνουν με μια ταμειακή μηχανή ή με ένα χειρόγραφο σύστημα . Όμως, όλες αυτές οι δυνατότητες δεν θα έπρεπε να θεωρηθούν από κάποιον ότι αφορούν πολύπλοκα και ακριβά πληροφοριακά συστήματα. Η Megasoft διαθέτει ολοκληρωμένες “value for money” λύσεις μηχανογράφησης απόλυτα εξειδικευμένες για τον χώρο του Auto Moto και σε τιμές προσιτές που κάθε επιχείρηση μπορεί να αποκτήσει κάνοντας μία σημαντική επένδυση για την ανάπτυξή της!

Δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των εφαρμογών PRISMA Win Auto Moto κάνοντας κλικ ΕΔΩ 

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι