fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Λιανικό εμπόριο: ο νευραλγικός τομέας της Ελληνικής οικονομίας σε αυξητική τροχιά

Τάσεις και χαρακτηριστικά του κλάδου σήμερα
retailsoftware1.png

Ο κλάδος του εμπορίου στην Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε νευραλγικό πυλώνα της οικονομίας λόγω της μεγάλης του συνεισφοράς στο ΑΕΠ και της ενίσχυσης της απασχόλησης, μιας και προσφέρει εργασία σε 657.000 ανθρώπους. Βασικά χαρακτηριστικά του κλάδου των τελευταίων 3 ετών είναι η μικρή αλλά σταθερή αύξηση τόσο του όγκου πωλήσεων όσο και της απασχόλησης παρά τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές. Τη μεγαλύτερη αύξηση στον όγκο πωλήσεων καταγράφουν:

  • οι μεγάλες επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων (super market)
  • τα καταστήματα βιβλίων-χαρτικών
  • οι επιχειρήσεις καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων

Σημαντικός και υπολογίσιμος παίκτης είναι και οι μικρές επιχειρήσεις του κλάδου που συνολικά καλύπτουν το 60% των πωλήσεων στο λιανεμπόριο.

Ο κλάδος των τροφίμων φαίνεται ότι αποτελεί τον πλέον δυναμικό μεταξύ των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων, διαφοροποιώντας τον εαυτό τους μέσω της εξειδίκευσης στο αντικείμενό τους και επενδύοντας στην πλήρη κάλυψη των αναγκών των πελατών τους με συνδυασμό προϊόντων και υπηρεσιών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα  είναι τα αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία που έχουν εντάξει και γωνιά café μέσα στο κατάστημα, τα παντοπωλεία που εξελίχθηκαν σε delicatessen και τα κρεοπωλεία που συναγωνίζονται στην πρωτοτυπία των κρεατοπαρασκευασμάτων, στην μεγάλη ποικιλία συνοδευτικών προϊόντων, αλλά και στην μοντέρνα πλέον αισθητική των καταστημάτων τους.

Η αγορά δε σταματά ποτέ να αλλάζει, αφού η καταναλωτική συμπεριφορά μεταμορφώνεται συνεχώς. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο πρέπει να κοιτάζουν μπροστά  και να προβλέπουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις αλλαγές αυτές εάν θέλουν να είναι οι πρωταγωνιστές που οδηγούν τις εξελίξεις κάνοντας πρώτοι τάση αυτό που έρχεται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταγραφούν στη συνείδηση του καταναλωτή ως η πρώτη επιλογή για πρωτοποριακά και καινοτόμα προϊόντα που μπορούν να καλύψουν τις εξατομικευμένες του ανάγκες. Οι αλλαγές που έχουν σημειωθεί στην καταναλωτική συμπεριφορά τα τελευταία χρόνια είναι:

-η στροφή προς τα οικονομικότερα προϊόντα και στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας
-η στροφή στα Made in Greece προϊόντα για τη συνειδητή στήριξη της ελληνικής αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής και των θέσεων εργασίας που αυτή συνεπάγεται
-η αυξανόμενη προτίμηση για τα τοπικά προϊόντα που συνοδεύονται από τις αξίες του παραδοσιακού, του αγνού και του ανόθευτου.
-η στροφή της καταναλωτικής ζήτησης σε προϊόντα που αφορούν την οικιακή ψυχαγωγία
-το σταδιακά αυξανόμενο ενδιαφέρον (παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα) για την υγιεινή διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής
-Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλλαγής στη συμπεριφορά του καταναλωτή είναι η μεγάλη αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών στα τρόφιμα, αλλά σε όλο το φάσμα του λιανικού εμπορίου (καλλυντικά-φαρμακευτικά προϊόντα, είδη pet, ένδυση-υπόδηση, βιβλία κ.ά).

Η θέση της τεχνολογίας στον κλάδο

Το στοίχηµα της προσαρμογής στα νέα δεδομένα στο λιανικό εµπόριο σε αυτό το τεχνολογικό περιβάλλον φαίνεται να κερδίζεται αργά και σταθερά μιας και η επένδυση σε καινοτομία και εξωστρέφεια είναι το δίπτυχο στο οποίο κινούνται οι επιχειρήσεις του κλάδου για το άμεσο μέλλον. Οι επιχειρήσεις, πλέον, μικρές και μεγάλες, προσβλέπουν στην αύξηση της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας μέσω της καινοτομίας και επιδιώκουν τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας μέσα από την εξατομίκευση της αγοραστικής εμπειρίας των καταναλωτών. Αυτό επιτυγχάνεται εύκολα μέσα από τα τεχνολογικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους (συστήματα ERP, e-shops, mobile apps) που καταγράφουν και ιεραρχούν τις προτιμήσεις του κάθε πελάτη, συνδέοντάς τον με προϊόντα και προσφορές που ο ίδιος προτιμά και που καλύπτουν τις δικές του εξατομικευμένες ανάγκες. 

Έντονη η παρουσία του online εμπορίου

Οι ταχύτατοι ρυθμοί ζωής, η έλλειψη χρόνου και οι περιορισμένες σήμερα οικονομικές δυνάμεις των καταναλωτών είναι οι βασικοί λόγοι της μεγάλης αύξησης των ηλεκτρονικών αγορών, ακόμα και για τα είδη πρώτης ανάγκης. Το 2018, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις του λιανεμπορίου τροφίμων στην Ελλάδα άγγιξαν τα 28,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 47,5% σε σχέση με το 2017. Δύο είναι τα βασικά πλεονεκτήματα αυτού του τρόπου αγορών για τους καταναλωτές: η εξοικονόμηση χρόνου και ο μεγάλος αριθμός online προσφορών που διαθέτουν τα καταστήματα. Οι σημερινοί καταναλωτές, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι millenials, παρουσιάζουν υψηλή εξοικείωση με την τεχνολογία, πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές σε πολλά διαφορετικά είδη, αξιοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο και για αυτό το σκοπό και καταγράφονται ως δυνητικοί συστηματικοί online αγοραστές.

retail-software2.jpg
Πώς θα γίνετε η πρώτη επιλογή των πελατών σας

Ένα ισχυρό και αξιόπιστο πληροφοριακό σύστημα είναι σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για κάθε μικρή, μικρομεσαία ή μεγάλη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο του εμπορίου. Ένα σύστημα POS (point-of-sale) αποτελείται από το λογισμικό διαχείρισης και από τον απαραίτητο εξοπλισμό και είναι στην ουσία η κεντρική διαχείριση της επιχείρησης και όλων των δραστηριοτήτων της όπως πωλήσεις, παρακολούθηση αποθήκης και προσωπικού, παραλαβές, έλεγχος ταμείου κτλ. Το σύστημα POS δέχεται καθημερινά και καταγράφει όλες τις συναλλαγές με τους πελάτες και συλλέγει αδιάκοπα όλα τα δεδομένα της καταναλωτικής τους συμπεριφοράς στην εκάστοτε επιχείρηση. Οι POS λύσεις είναι απαραίτητες σε κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης και, φυσικά, μπορούν να συνδεθούν με back office εφαρμογές για πληρέστερη παρακολούθηση σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων από 1 καταστημάτων, σε αλυσίδες καταστημάτων, σε franchise, σε επιχειρήσεις χονδρικών πωλήσεων, στις ηλεκτρονικές πωλήσεις κτλ.


Γιατί χρειάζεστε ένα πληροφοριακό σύστημα;
possoftware-prismawin.png

Είτε έχετε ένα κατάστημα ρούχων, pet shop, αρτοζαχαροπλαστείο, delicatessen, mini market, super market, κρεοπωλείο, οπωροπαντοπωλείο, είτε αλυσίδα καταστημάτων (ιδιόκτητα ή franchise), η ύπαρξη ενός αξιόπιστου πληροφοριακού συστήματος είναι απαραίτητη. Γιατί;

Εξοικονόμηση χρόνου...

01
κάθε επιχείρηση του κλάδου της λιανικής βρίσκεται σε συνεχή αγώνα με τον χρόνο. Να εξυπηρετήσει γρήγορα τους πελάτες, να εφοδιάσει τα ράφια με τα είδη που λιγοστεύουν, να απαντά στις ερωτήσεις των πελατών, να κάνει παραλαβές εμπορευμάτων. Οι POS εφαρμογές της Megasoft είναι τόσο εύχρηστες που το ανθρώπινο δυναμικό χρειάζεται μόλις λίγη ώρα για να μάθει να τις λειτουργεί. Το προσωπικό σας δαπανάει ελάχιστο χρόνο στο να εκτελεί τις καθημερινές εργασίες μέσω της εφαρμογής η οποία χαρακτηρίζεται από απλότητα και ευκολία, και σας επιτρέπει να αξιοποιείτε το μεγαλύτερο μέρος του ωράριο του στην άψογη εξυπηρέτηση του πελάτη η οποία θα αυξήσει τις πωλήσεις. Επιπλέον, η εξυπηρέτηση των πελατών στο ταμείο γίνεται με τη μέγιστη ταχύτητα με τη βοήθεια του λογισμικού και του barcode scanner, αυξάνοντας τη συνολική ικανοποίηση των πελατών στο κατάστημά σας.

... και χρήματος

02
η άμεση προσαρμογή και συμμόρφωση στο συνεχώς μεταβαλλόμενο φορολογικό σύστημα της Ελλάδα είναι σημαντική παράμετρος για την νομιμότητα και την ασφάλεια της επιχείρησης. Οι συχνές αλλαγές καλλιεργούν εκ των πραγμάτων φορολογική αβεβαιότητα στις επιχειρήσεις, ενώ τους επιφέρουν κάποιο κόστος κάθε φορά στο να προσαρμοστούν. Ο επιχειρηματίας που χρησιμοποιεί σύστημα μηχανογράφησης έχει τη δυνατότητα και το πλεονέκτημα να προσαρμόζεται αμέσως σε κάθε αλλαγή αφού το λογισμικό αυτοματοποιεί 100% τη διαδικασία τήρησης των φορολογικών στοιχείων, αναβαθμίζεται έγκαιρα ώστε να είναι σύννομο καλύπτοντας όλες τις διατάξεις των εκάστοτε νόμων, απαλλάσσει τον επιχειρηματία από την υποχρέωση φύλαξης χαρτιών, του επιτρέπει ανά πάσα στιγμή να διορθώσει τυχόν χειριστικά λάθη και παραλήψεις, ενώ μπορεί να παρέχει σωστά οποιαδήποτε πληροφορία του ζητηθεί χωρίς ασάφειες και ανακρίβειες που μπορεί να συνιστούν παράβαση και ενδεχομένως να του στοιχίσουν… Επιπλέον το λογισμικό συμβάλλει στην διαφάνεια των συναλλαγών, στην εξάλειψη των λαθών στο ταμείο κατά την έκδοση των αποδείξεων και στον έλεγχο του προσωπικού της πρώτης γραμμής διασφαλίζοντας πως δε θα έχετε … διαφυγόντα κέρδη.

Αξιόπιστη πληροφόρηση

03
δεν μπορείτε να έχετε μια επιτυχημένη επιχείρηση με προοπτικές ανάπτυξης μόνο με το ένστικτο ή με υπολογισμούς … στο περίπου. Η πληροφορία είναι δύναμη, αλλά αξίζει μόνο όταν είναι μετρήσιμη και μπορείτε να την αξιοποιήσετε. Οι εφαρμογές PRISMA Win λαμβάνουν πληροφορίες από όλα τα τμήματα και όλα τα πόστα της επιχείρησης, συνδυάζουν τα δεδομένα και σας προσφέρουν έναν μεγάλο αριθμό χρήσιμων αναφορών και εκτυπώσεων για να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τον τζίρο της ημέρας, τα best selling είδη, “τον πελάτη της ημέρας” με την μεγαλύτερη αξία σε αγορές, τον “παραγωγικό υπάλληλο” που αγαπούν οι πελάτες σας, τα τμήματα που χρειάζονται ενίσχυση σε προσωπικό, τις ώρες αιχμής, την κατηγορία ειδών που σας φέρνει το μεγαλύτερο κέρδος. Έχοντας όλη αυτή τη γνώση με απόλυτη ακρίβεια στα νούμερα μπορείτε να διοικήσετε την επιχείρησή σας καλύτερα και να πάρετε έξυπνες και σωστές αποφάσεις για το μέλλον της!

Καλύτερη γνώση του πελάτη

04
πώς θα καταλάβετε καλύτερα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των πελατών σας, ώστε να τους εξυπηρετήσετε άψογα; Κάθε φορά που εκδίδεται ένα παραστατικό για τον πελάτη σας η εφαρμογή σας συγκεντρώνει ένα πλήθος πληροφοριών που αφορά την καταναλωτική του συμπεριφορά και τις συνήθειες του. Αδιαμφισβήτητα δεδομένα από την κάθε συναλλαγή σχετικά με το τι είδη προτιμά, αν ψάχνει προσφορές, ποιο είναι το budget του, ποια περίοδο προτιμάει να αγοράζει και τι προϊόντα κάθε φορά, πόσο συχνά σας επισκέπτεται, ποιον υπάλληλο λατρεύει να τον εξυπηρετεί. Με ελάχιστα κλικ όλη αυτή η πληροφόρηση και όχι μόνο….έρχεται στην οθόνη σας και σας επιτρέπει την εξαγωγή χρήσιμων στατιστικών συνολικά αλλά και μεμονωμένα για κάθε έναν πελάτη, προκειμένου να εξατομικεύσετε την εμπορική σας πολιτική με προσωποποιημένες προσφορές και προτάσεις για τον καθέναν.

Παρακολούθηση και οργάνωση της αποθήκης

05
μπορείτε να διαχειριστείτε σωστά και με ακρίβεια την αποθήκη σας μόνο με χαρτί και μολύβι; Στο τέλος της κάθε ημέρας απογράφετε τα είδη σας και ίσως να τα περνάτε σε κάποιο excel; Η διαδικασία αυτή μοιάζει πολύ χρονοβόρα και σίγουρα ενέχει μεγάλα περιθώρια ανθρώπινου λάθους. Ένα σύγχρονο σύστημα POS περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη παρακολούθηση αποθήκης την οποία μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα και άψογα ασχέτως αν έχετε έναν κωδικό στην αποθήκη σας ή χιλιάδες. Οι παραλαβές και οι επιστροφές των εμπορευμάτων γίνονται εύκολα και αυτοματοποιημένα και τα νούμερα είναι πάντα σωστά, γλιτώνοντάς σας πολύ χρόνο, ιδιαίτερα στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα από 1 καταστήματα.

Καλύτερη διαχείριση του προσωπικού

06
ένα έξυπνο POS σύστημα μπορεί να διαχειριστεί το προσωπικό σας, τις βάρδιες, το χρόνο που έχει εργαστεί κάθε υπάλληλος, καταγράφοντας την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης, τι πωλήσεις έχει κάνει, και τι μισθό πρέπει να του καταβάλετε, συνυπολογίζοντας τυχόν προκαταβολές που έχει λάβει. Τέλειο; Και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να θυμάστε τίποτα! Ο ωρομετρητής καταγράφει τα πάντα σχετικά με τα ωράρια, τις προσελεύσεις και αποχωρήσεις του προσωπικού σας, εσείς είστε απόλυτα σωστός στις αμοιβές σας και έτσι όλοι είστε happy!

Προγράμματα επιβράβευσης πελατών

07
τα προγράμματα επιβράβευσης ενισχύουν την πιστότητα των πελατών σας και ισχυροποιούν τη σχέση της επιχείρησής σας μαζί τους. Οι πελάτες μπορούν να συλλέγουν πόντους αγοράζοντας από το κατάστημά ή τα καταστήματά σας και να τους εξαργυρώνουν σε επόμενες αγορές τους, απολαμβάνοντας εκπτώσεις. Εσείς μέσω του loyalty card έχετε την ευκαιρία να συλλέγετε χρήσιμες πληροφορίες για τους πελάτες σας όσον αφορά το φύλλο, την ηλικία, τι προτιμούν να ψωνίζουν και πόσο συχνά που θα σας βοηθήσουν στην ακόμα πιο αποτελεσματική προσέλκυση τους. Εξάλλου είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών προτιμάει να ψωνίζει από επιχειρήσεις που έχουν κάποιο πρόγραμμα πιστότητας. Παράλληλα το κόστος προσέλκυσης νέων πελατών είναι πολύ υψηλότερο από το κόστος διατήρησης του υπάρχοντος πελατολογίου με κίνητρα που το κάνει να αυξάνει σταθερά τις επισκέψεις του στο κατάστημα, επομένως η επένδυση σε ένα πρόγραμμα loyalty card είναι πολύ σημαντική και αποτελεί ξεκάθαρα βασικό παράγοντα επιτυχίας για την επιχείρηση.
Σύνδεση με back office για περισσότερες δυνατότητες

Για τις επιχειρήσεις που έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις και χρειάζονται πιο λεπτομερή παρακολούθηση των ειδών, οι POS εφαρμογές της Megasoft συνδέονται και ανταλλάσουν δεδομένα με τις εμπορικές εφαρμογές για το back office προσφέροντας επιπλέον δυνατότητες όπως:

  • παρακολούθηση παρτίδων με ημερομηνίες λήξης και παρακολούθηση της ιχνηλασιμότητάς τους (για τις επιχειρήσεις τροφίμων)  
  • σύνδεση με όλα τα e-shops. Αν διαθέτετε ηλεκτρονικό κατάστημα, οι εμπορικές εφαρμογές PRISMA Win λαμβάνουν αυτόματα τις παραγγελίες από το e-shop και ενημερώνουν αμφίδρομα τις ποσότητες και τις τιμές των ειδών σας.
Με ποια κριτήρια θα επιλέξετε το ιδανικό πληροφοριακό σύστημα για εσάς;
ολοκληρωμενη λυση για τις λιανικες πωλησεις

Στην αγορά υπάρχουν πολλά συστήματα μηχανογράφησης, τα οποία προσφέρουν μια σειρά από δυνατότητες που εξυπηρετούν λιγότερο ή περισσότερο τις λιανικές πωλήσεις. Η επιλογή, όμως, του κατάλληλου συστήματος για τη δική σας επιχείρηση είναι συνιστώσα πολλών παραμέτρων.

  • Όταν επιλέγετε ένα POS σύστημα, ουσιαστικά επιλέγετε συνεργάτη για την επιχείρησή σας. Με τα ίδια κριτήρια που θα εμπιστευόσασταν και θα επενδύατε σε μία συνεργασία , με κοινό στόχο την ανάπτυξη της επιχείρησης, με τα ίδια κριτήρια πρέπει να επιλέξετε και σύμβουλο μηχανογράφησης. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίσετε τους ανθρώπους της εταιρείας.
  • Επιλέξτε συνεργάτη με κριτήριο την αξιοπιστία και τα χρόνια εμπειρίας που έχει στον κλάδο σας. Θα ξέρει να καλύψει τις ανάγκες σας εξειδικευμένα με τα κατάλληλα εργαλεία.
  • Διαλέξτε μια εταιρεία πληροφορικής που μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένη λύση για κάθε ανάγκη που έχει η επιχείρησή σας σήμερα, αλλά και για αυτές που θα έχει στο μέλλον όταν αυξηθούν οι απαιτήσεις σας. Η λύση που θα διαλέξετε πρέπει να μπορεί να εμπλουτιστεί με επιμέρους module για κάθε ιδιαιτερότητα που μπορεί να έχετε στη λειτουργία σας (π.χ. παρτίδες, είδη με χρώμα-μέγεθος, μελλοντική σύνδεση με e-shop, επέκταση της επιχείρησης με franchise ή άνοιγμα νέων υποκαταστημάτων).
  • Ζητήστε να δείτε και να πειραματιστείτε με τη λύση για να εξακριβώσετε οι ίδιοι ότι η λύση που θα επιλέξετε είναι εύχρηστη, μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κάθε υπάλληλος και διαθέτει όλα αυτά που εσείς χρειάζεστε.
  • Έμφαση στην after sales υποστήριξη! Ρωτήστε συναδέλφους σας για τη λύση που χρησιμοποιούν και τι υποστήριξη έχουν όταν τη χρειάζονται. Εξυπηρετούνται άμεσα; Εξυπηρετούνται σωστά; Οι υπάλληλοι της υποστήριξης έχουν την κατάρτηση και τη θέληση να τους βοηθήσουν και να τους συμβουλεύσουν ώστε να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα που προσφέρει η εφαρμογή τους για να πάνε την επιχείρησή τους πολλά βήματα πιο ψηλά;
Megasoft – Αξιόπιστος συνεργάτης

Η Megasoft διαγράφει μια πορεία 30 χρόνων στον χώρο του επιχειρησιακού λογισμικού, δίνοντας στις επιχειρήσεις αξιόπιστες λύσεις για κάθε ανάγκη. Οι εφαρμογές PRISMA Win καλύπτουν  απόλυτα το λιανεμπόριο με ολοκληρωμένη λύση για το front office ανεξαρτήτου μεγέθους, αριθμού σημείων πώλησης και υποκαταστημάτων αλλά και τομέα δραστηριότητας. Η POS εφαρμογή της Megasoft συνδέεται με ζυγιστικά και ταμειακά συστήματα, επιταχύνει την εξυπηρέτηση στο ταμείο με την έκδοση αποδείξεων μέσω της οθόνης αφής και του Barcode scanner, παρακολουθεί διεξοδικά το προσωπικό και τις βάρδιες, υποστηρίζει την πολιτική εφαρμογής προγραμμάτων επιβράβευσης, επιτρέπει την εκτύπωση ετικετών barcode για τα ράφια και τα είδη και αυτοματοποιεί όλες τις καθημερινές εργασίες όπως: την διεκπεραίωση των παραγγελιών, την παρακολούθηση διαθεσιμότητας ειδών, τις παραλαβές, τις απογραφές  κ.α. Τις εφαρμογές PRISMA Win έχουν επιλέξει σημαντικές εμπορικές εταιρείες του κλάδου του λιανικού εμπορίου.

Αν ανήκετε και εσείς στον κλάδο αυτόν ζητήστε σήμερα κιόλας μία δωρεάν παρουσίαση στον χώρο σας σε όποια πόλη της Ελλάδας ή της Κύπρου και αν βρίσκεστε και μάθετε τι μπορούν να κάνουν οι εφαρμογές PRISMA Win για τη δική σας επιχείρηση!

 

PRISMA Win Retail

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι