fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Marketing τότε και τώρα

marketing.png

Το Μarketing αφορούσε πάντα τη σύνδεση της επιχείρησης με το κοινό, τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος

Σήμερα το κοινό μας περνάει τον περισσότερο χρόνο του στο διαδίκτυο! To διαδίκτυο, πλέον, αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια για την πλειοψηφία των ανθρώπων, ενώ ο αριθμός των ατόμων που “σερφάρουν” συνεχώς αυξάνεται! Η πλειοψηφία των  καταναλωτών  ψάχνει, συγκρίνει και αγοράζει  προϊόντα αλλά και υπηρεσίες online. Σε αυτό το περιβάλλον οι παραδοσιακές τεχνικές του Marketing δεν είναι, πλέον, τόσο αποδοτικές.

paradosiako-marketing.png

Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού το Digital Μarketing εξελίσσεται ραγδαία. Oι συνθήκες της πανδημίας πυροδότησαν την ήδη υπάρχουσα τάση ανάπτυξης της digital ζωής στην καθημερινότητα: όλοι ενημερωνόμαστε, διασκεδάζουμε, ψυχαγωγούμαστε, επικοινωνούμε, κοινωνικοποιούμαστε, προβάλλουμε και προσφέρουμε τις επαγγελματικές μας υπηρεσίες, αλλά και ψωνίζουμε διαδικτυακά. Το ίδιο και οι πελάτες μας!

Στη Megasoft το γνωρίζουμε αυτό!

Φροντίζουμε να έχουμε δυναμική παρουσία στα σημαντικότερα ψηφιακά κανάλια, ώστε να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο έντονο το ψηφιακό “αποτύπωμα” της Megasoft.

Συστηνόμαστε στις επιχειρήσεις μέσω του site μας, των σελίδων μας στα social media επομένως η εικόνα μας εκεί και το υλικό που φροντίζουμε να υπάρχει πρέπει να είναι ουσιαστικό και συνεχώς εμπλουτιζόμενο. Είναι σημαντικό να είναι η σελίδα μας ενεργή και κοινωνική!

Το Digital Marketing περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες Marketing που γίνονται στο διαδίκτυο αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά κανάλια όπως μηχανές αναζήτησης, social media, email κ.ά. προκειμένου να επιτευχθεί μια αποτελεσματική και διαρκής σύνδεση με τους πελάτες μας, παλιούς και νέους.

digital-marketing.png

Website

website.png

Σε αντίθεση με τις ώρες λειτουργίας των γραφείων μας και του τηλεφωνικού μας κέντρου, η ιστοσελίδα μας είναι πάντα ανοικτή 24/7, 365 μέρες στο κοινό για πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες μας, το προφίλ μας, τα στοιχεία επικοινωνίας κ.ά. Ο επισκέπτης μπορεί από τον προσωπικό του χώρο να πλοηγηθεί και να βρει τις πληροφορίες που ψάχνει.

Πολλοί είναι οι χρήστες που επιλέγουν μια επιχείρηση από την ιστοσελίδα της και τον επαγγελματισμό που εκπέμπει. Μια καλή ιστοσελίδα κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν εμπιστοσύνη και ασφάλεια ώστε να πραγματοποιήσουν μια επιθυμητή ενέργεια.

H ιστοσελίδα μας έχει αλλάξει αισθητά!

Έχει αλλάξει ο τρόπος παρουσίασης των προϊόντων. Δεν πουλάμε χαρακτηριστικά, πουλάμε οφέλη! Δίνουμε λύσεις! Σε αυτό τον άξονα κινηθήκαμε προβάλλοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων μας. Η παρουσίαση των λύσεων στο site έπαψε να θυμίζει τιμοκατάλογο….χωρίς τιμές και πλέον απευθύνεται στον ενδιαφερόμενο παρουσιάζοντας τα οφέλη που θα αποκομίσει και πώς θα κάνει τη δουλειά του καλύτερα επιλέγοντάς μας. Φυσικά, πάντα μέσα υπάρχουν διαφημιστικά μας έντυπα, ενώ έχουμε ενισχύσει το site με αρκετά  video παρουσίασης διαχειρίσεων

Σημαντικό κομμάτι στο site τα case study των πελατών μας!

Tα case study τα οποία κατηγοριοποιήθηκαν μέσα στο site ανά κλάδο! Κοντεύουμε να φτάσουμε τα 100! Είμαστε στα 92! Αξιοποιήστε τα case study για συστάσεις σε υποψήφιους κατευθύνετε τους υποψήφιους πελάτες να μπαίνουν και να τα βλέπουν, να βλέπουν τις λύσεις που επέλεξαν συνάδελφοι τους, τι ανάγκες είχαν και πως ωφελήθηκαν από τις εφαρμογές μας!

Οι μαρτυρίες πελατών, όσων χρησιμοποίησαν τις εφαρμογές μας και τις υπηρεσίες μας είναι ο καλύτερος τρόπος για να δει κάποιος πως τα προϊόντα μας κάνουν ό,τι ακριβώς υπόσχονται. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι και κορυφαίοι στο software. Έρευνες έχουν δείξει πως πάνω από το 80% των καταναλωτών διαβάζουν τις αξιολογήσεις πριν προχωρήσουν σε μια αγορά, ενώ σε άλλη έρευνα διαπιστώθηκε ότι το 90% των συμμετεχόντων επηρεάστηκαν από τις θετικές κριτικές σχετικά με τις αγορές που έκαναν.

Τι χρειάζετε να κάνουμε εμείς!

Όλοι όσοι έρχεστε σε επαφή με πελάτες που σας δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες μας και εκφράζουν τα καλά τους λόγια ζητήστε τους να στείλουν το σχόλιο αυτό γραπτώς με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Στη συνέχεια, το Marketing θα αναλάβει να έρθει σε επικοινωνία με τον πελάτη και να τρέξει μια διαδικασία ώστε να αξιοποιηθούν τα λόγια αυτά με τον καλύτερο τρόπο!

Τα case study ενισχύουν την εικόνα και την αξιοπιστία μας αφού αφήνουν τους πελάτες μας να μιλήσουν για εμάς.

Κάθε case είναι ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για κάθε επόμενη πώληση!

Δίνουμε αξία στους πελάτες που μας εμπιστεύονται. Τα case study είναι σαφώς δωρεάν για τους πελάτες  μας, ενώ μέσα από αυτή τη διαδικασία το τμήμα marketing ουσιαστικά δημιουργεί μια εταιρική παρουσίαση του πελάτη και των προϊόντων που προσφέρει. Την παρουσίαση την προωθούμε στο site μας, στις σελίδες μας στα social media, σε όλο το πελατολόγιο μας μέσω του newsletter, σε όλα έντυπα και διαδικτυακά μέσα, μέσω των δελτίων τύπου της Megasoft!

Και βέβαια, δημιουργούμε φρέσκο περιεχόμενο για τις σελίδες μας με λέξεις κλειδιά που είναι πολύ σημαντικό για τη google!

Facebook & Instagram

POST στο facebook, photos στο instagram, stories, like, share όλες αυτές οι ενέργειες ανεβάζουν τη δημοτικότητα μας και δημιουργούν brand awareness. Μια τέτοια στρατηγική με συνέχεια, συνέπεια και διάρκεια αποφέρει αποτελέσματα. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στο Facebook, στο Instagram, και στα περισσότερα social media, είναι να δημιουργήσεις ένα κοινό το οποίο θα αλληλεπιδρά με τα post σου και θα είναι αφοσιωμένο με το Brand σου. Πρόκειται για μια στρατηγική που δε θα φέρει άμεσα πωλήσεις, αλλά θα χτίσει πολύ γερές βάσεις για τεράστια αύξηση των πωλήσεων μακροπρόθεσμα.

Γιατί αυτό όμως; Γιατί η επένδυση σε χρόνο και σε εύστοχο περιεχόμενο στα social βοηθά να απευθυνθείς σε πολλά άτομα και να καταφέρεις να μετατρέψεις έναν άγνωστο σε πελάτη. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να χτίσουμε σχέσεις με τους πελάτες μας κερδίζοντας πρώτα την προσοχή τους, μετά την εμπιστοσύνη τους και τέλος την αφοσίωση τους!

Ένας Follower που γνωρίζει την εταιρεία μέσα από την αλληλεπίδραση που είχε μαζί της στα social media, είναι πολύ πιο εύκολο να αγοράσει από αυτήν. Και τα οφέλη δεν τελειώνουν εκεί. Ο πελάτης που θα προχωρήσει σε αγορά και μείνει ευχαριστημένος μετατρέπεται σε advocate για την εταιρεία. Όταν δοθεί η ευκαιρία θα μιλήσει στο κύκλο του με τα καλύτερα λόγια για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας, γιατί θέλει να δείξει τη δικη του σωστή επιλογή Brand. Ένα πιστό κοινό που αλληλεπιδρά, κάνει δωρεάν διαφήμιση μέσω του word of mouth, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις. Στην γλώσσα των social media μια εικόνα δεν είναι 1000 λέξεις είναι χιλιάδες like!

Τι χρειάζεται να κάνουμε εμείς!

Αν είχατε κάνει like στη σελίδα της Megasoft στο facebook και παρακολουθούσατε τα Post που ανεβάζουμε καθημερινά θα βλέπατε ότι δυστυχώς δεν έχουμε χιλιάδες like ούτε δεκάδες κοινοποιήσεις. Έχουμε, βέβαια, αρκετά, αλλά το λυπηρό είναι ότι δεν προέρχονται από το ανθρώπινο δυναμικό της Megasoft! Είναι πολύ σημαντικό το ανθρώπινο δυναμικό να αλληλεπιδρά με τα social της επιχείρησης. Αγαπάμε το brand μας και το δείχνουμε σαν να λέμε περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω!

Είμαστε περισσότεροι από 70 άνθρωποι στην εταιρία και στον όμιλο γενικότερα και τα like από συναδέλφους κάθε φορά δεν ξεπερνάνε τα 3-4-5 ….Τραγικό! Όσοι δεν έχετε social και είναι επιλογή σας να απέχετε από όλα αυτό είναι κατανοητό και σεβαστό φυσικά! Όσοι όμως διαθέτετε προφίλ είναι αδιανόητο να μην ακολουθείτε τη σελίδα της εταιρίας όπου εργάζεστε. Δε σας ενδιαφέρουν τα νέα, οι νέες εγκαταστάσεις που κάνουμε?  τα testimοnials? Τι λένε οι πελάτες μας για εμάς; Για ΕΣΑΣ!!!  Δε θέλετε να βλέπετε την πορεία της εταιρίας; Το να πηγαίνει η Megasoft καλά είναι κρίσιμο για εμάς, τους ανθρώπους της. Δεν μπορείτε να φανταστείτε αν όλοι κάναμε Like σε κάθε Post της εταιρίας τι σημαντική αλληλεπίδραση θα δημιουργούσαμε και τι όφελος σε δημοτικότητα και μακροπρόθεσμες πωλήσεις θα είχαμε. Υπάρχει κάποιος τουλάχιστον από εμάς που που δεν το θέλει αυτό ?

Κατά καιρούς μας λένε συνάδελφοι όταν τους παραπονιόμαστε εμείς οι marketeers ότι ανεβάσαμε ένα νέο video ή ένα νέο post και δεν μας έκανε ένα like ότι ο λογαριασμός τους είναι ιδιωτικός και δε θέλουν να βλέπει η εταιρία ή άλλοι, τι ανεβάζουν στον τοίχο τους ή τι κάνανε το Σαββατοκύριακο. Φυσικά! Ούτε και εμείς! Και οι δικοί μας προσωπικοί λογαριασμοί είναι ιδιωτικοί!

Ας ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, συνάδελφοι ότι:

  1. τα social της εταιρίας τα διαχειρίζεται το marketing οπότε καταρχάς εμπιστευτείτε μας …ξέρουμε τι λέμε
  2. Ο λογαριασμός του καθενός από εμάς συνεχίζει να είναι απόρρητος. Κάνοντας like στη σελίδα απλά ακολουθείτε τη Megasoft! Δεν είναι πρόσωπο η Megasoft! Δεν γινόμαστε φίλοι, ώστε να μπορούμε να δούμε τι δημοσιεύετε! Η  Megasoft, το τμήμα marketing συγκεκριμένα, που χειρίζεται τα social δεν μπορεί να δει τον τοίχο σας δεν μπορεί καν να δει αν έχετε κοινοποιήσει κάτι από τη σελίδα της Megasoft στους φίλους σας. Μπορούμε να δούμε συνολικά τον αριθμό των κοινοποιήσεων, όχι όμως ποιος τις έκανε. Μπορούμε να δούμε ότι κάνατε like μόνο ονομαστικά όχι να δούμε πληροφορίες και post του προφίλ σας. Η ιδιωτικότητά σας παραμένει, δεν απειλείται. Η Megasoft και οι διαχειριστές των social δεν μπορούν αν δουν τίποτα από τη δραστηριότητα σας στο λογαριασμό σας.

Youtube Channel

Η Megasoft διαθέτει κανάλι στο youtube το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα video.

Τα video είναι διαφημιστικά, αλλά και χειριστικά. Παρουσιάζουν, δηλαδή, τον τρόπο λειτουργίας των εφαρμογών.  

Τι μας προσφέρει το κανάλι και σε ποιους απευθύνεται:

  • Πλούσια πληροφόρηση για τα προϊόντα μας για υποψήφιους πελάτες.
  • Τα τμήματα πωλήσεων μπορούν να αντικαταστήσουν το έντυπο και τη demo παρουσίαση δείχνοντας ένα video στον πελάτη της διαχείρισης που προτείνεται ή να πάρουν μία ιδέα για το τι πρέπει να δείξουν σε κάθε αγορά.
  • Στους πελάτες μας που χρειάζονται μια extra λύση μπορούν να δουν video για τα module και  σημαντικές νέες δυνατότητες.
  • Στους συνεργάτες μας μπορούν μέσω του video να κατανοήσουν τη λειτουργία μιας εφαρμογής ή ενός module.
  • Στους νέους συνάδελφους . Όσοι ενταχθήκατε πρόσφατα στην ομάδα μας μπορείτε να τα δείτε και να ενημερωθείτε για τις λύσεις που προσφέρουμε στην  πράξη

Τι χρειάζεται να κάνουμε εμείς!

Εγγραφή στο κανάλι μας και Like στα video!

Copywriting

Ίσως από τα πιο σημαντικά κομμάτια του digital marketing σήμερα!

Γράφουμε! Γράφουμε πολύ! Άρθρα, τάσεις, εξελίξεις σε αγορές. Τα κείμενά μας δεν προορίζονται μόνο για την προώθηση ή πώληση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας. Όχι άμεσα πάντα! Στόχος είναι η επίτευξη του engagement μεταξύ της επιχείρησης και των πελατών μας, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας μακροχρόνιας σχέσης, καθώς και μιας μορφής συνεχούς επικοινωνίας μαζί τους. Σκοπός μας να είμαστε μια πηγή πληροφόρησης για τους πελάτες μας, αλλά και γενικότερα για τους επιχειρηματίες. Θέλουμε να δείξουμε ότι ξέρουμε καλά την αγορά στην οποία απευθύνονται τα προϊόντα μας. Φυσικά, τα κείμενα έχουν πάντα τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά για να ενισχύσουν το τόσο κρίσιμο SEO !

copywriting.jpg

Google

google-busines1.png

Η εταιρία μας διαθέτει google business. Στις αξιολογήσεις οι συνάδελφοι που έχουν βάλει 5 αστέρια είναι ελάχιστοι!

Οι κριτικές της google είναι πολύ σημαντικές και κρίσιμες για το ενδιαφέρον των υποψήφιων πελατών. Προφανώς και δεν θα σχολιάσουμε τα προϊόντα μας, είναι δουλειά των πελατών μας να τα κρίνουν, αλλά ποια είναι η γνώμη μας για την εταιρία στην οποία εργαζόμαστε; Για εμάς 5 αστέρια! Για εσάς; Αν και για εσάς ισχύει το ίδιο θα το εκτιμούσαμε να το εκφράσετε εμπράκτως βάζοντας σήμερα κιόλας  5*.

Κλείνοντας γίνεται αντιληπτό ότι όλοι κάνουμε marketing! Από τη reception και το τηλεφωνικό κέντρο μέχρι το λογιστήριο και την παραγωγή. Από τους συνάδελφους μας της πρώτης γραμμής, μέχρι εκείνους που είναι στα πιο μέσα γραφεία. 

Προσοχή!: Η σελίδα αυτή και το περιεχόμενό της δημιουργήθηκε από το τμήμα marketing και απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στο ανθρώπινο δυναμικό της Megasoft. Απαγορεύεται η διακίνηση του περιεχομένου ή η κοινοποίηση της σελίδας σε τρίτους. To ίδιο ισχύει και για το video-intro.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι