fbpx

Για εμάς και τους πελάτες μας δεν υπάρχουν διλήμματα και ερωτηματικά! Ξεκάθαρα PRISMA Win από τη Megasoft και ο απόλυτος έλεγχος περνάει στον επιχειρηματία!

Marketing Dpt

Αφιέρωμα στο περιοδικό Meat News - Τεύχος Μαϊου 2018

Νέα δεδομένα και υποχρεώσεις έφερε στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά του κρέατος ο Νόμος 4492/2017 και μαζί έφερε διλήμματα όπως “ταμειακή ή εξειδικευμένη εφαρμογή;” ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το κατάλληλο λογισμικό που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί, τη μορφή με την οποία θα αναγράφονται οι πληροφορίες, αλλά και τσουχτερά πρόστιμα από τη μη εφαρμογή του νόμου και τις παραβάσεις του.

Πιο συγκεκριμένα, τα κρεοπωλεία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης που έχουν τμήμα κρεοπωλείου και ασχολούνται με τη λιανική πώληση κρέατος, πέραν των άλλων υποχρεώσεών τους σχετικά με την επισήμανση καταγωγής – προέλευσης στο κρέας υποχρεούνται, μεταξύ άλλων:

- Να αναγράφουν στις αποδείξεις (ολογράφως ή με συντομογραφία) το είδος του κρέατος, τη χώρα καταγωγής ή τις χώρες εκτροφής, το βάρος των πωλούμενων ποσοτήτων, την αξία και την τιμή μονάδας
- Να εκδίδουν μηνιαία εκτύπωση δελτίου αναφοράς «Ζ»
- Να διατηρούν για τρία (3) έτη από την ημερομηνία πώλησης του κρέατος τη μηνιαία εκτύπωση αναφοράς «Ζ» ειδών που προκύπτει από τον φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό που χρησιμοποιούν.

Η Megasoft, έγκαιρα, φρόντισε και εναρμόνισε τις εμπορικές και POS εφαρμογές της για τις λιανικές πωλήσεις, ώστε οι πελάτες της κρεοπωλεία και επιχειρήσεις που έχουν τμήμα κρεοπωλείου και ασχολούνται με τη λιανική πώληση κρέατος, να μπορούν να ανταποκριθούν 100% στις νέες διατάξεις που ορίζει ο νόμος με νέα εξειδικευμένα πεδία, διαχειρίσεις και εκτυπώσεις.

Η POS εφαρμογή PRISMA Win Retail που σχεδίασε και ανέπτυξε η Megasoft αποτελεί την ιδανική λύση για τις επιχειρήσεις εντατικής λιανικής, αφού προσφέρει την ταχύτητα και την άμεση εξυπηρέτηση που χρειάζονται τα καταστήματα. Ειδικά σχεδιασμένη για χρήση με οθόνη αφής, προσφέρει δυνατότητα έκδοσης αποδείξεων με ή χωρίς τη χρήση barcode, ενώ είναι εύχρηστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε υπάλληλο. Η εφαρμογή καλύπτει απόλυτα τα κρεοπωλεία με οθόνη πλήρως παραμετροποιήσιμη, συνδέεται με ζυγιστικά και ταμειακές, ενώ η νέα της έκδοση συμπεριλαμβάνει τις αλλαγές που έφερε ο ν. 4492/2017. Τώρα, σε κάθε καρτέλα είδους ο χειριστής της εφαρμογής μπορεί να συμπληρώσει το πεδίο Προέλευση και να ορίσει με αυτόν τον τρόπο τη χώρα καταγωγής ή τις χώρες εκτροφής του κρέατος.

proelefsi

Επιπλέον, το πεδίο Προέλευση εκτυπώνεται στις φόρμες των παραστατικών λιανικής πώλησης, αφού σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, στην απόδειξη λιανικής που παίρνει ο πελάτης για το κρέας, θα πρέπει, εκτός της περιγραφής του είδους του κρέατος, να αναγράφεται και η προέλευσή του.

apodeixi synallagwn

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν αναφορές λιανικών πωλήσεων κρέατος στις οποίες αναφέρονται επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την προέλευση.

origin 2

Πέραν της απόλυτης κάλυψης που προσφέρει ένα πρόγραμμα μηχανογράφησης στις διατάξεις που ορίζει ο εκάστοτε νόμος, το εξειδικευμένο λογισμικό υπερτερεί σαφώς των ταμειακών μηχανών, μιας και αποτελεί τον πιο απλό και εύκολο τρόπο διαχείρισης και οργάνωσης της επιχείρησης και του προσωπικού, αφού η πληροφορία είναι διαθέσιμη στον επιχειρηματία σε πραγματικό χρόνο, κάθε στιγμή με μόλις….μερικά κλικ!

Ο επιχειρηματίας αποκτά τον απόλυτο έλεγχο καταστήματος, ταμείου, τζίρου, και υπαλλήλων και μέσα από το λογισμικό έχει τη δυνατότητα να αυτοματοποιήσει 100% τη διαδικασία τήρησης των φορολογικών στοιχείων, απαλλάσσεται από την υποχρέωση φύλαξης χαρτιών, μπορεί ανά πάσα στιγμή να διορθώσει τυχόν χειριστικά λάθη και παραλήψεις, ενώ μπορεί να παρέχει σωστά οποιαδήποτε πληροφορία του ζητηθεί χωρίς ασάφειες και ανακρίβειες που μπορεί να συνιστούν παράβαση και ενδεχομένως να του στοιχίσουν…

Για εμάς και τους πελάτες μας δεν υπάρχουν διλήμματα και ερωτηματικά! Ξεκάθαρα PRISMA Win από τη Megasoft και ο απόλυτος έλεγχος περνάει στον επιχειρηματία!

 

 • Διαβάστε επίσης

  pngfuel.com 4

  Επιχειρηματικότητα εν μέσω πανδημίας με δράση ως το αντίδοτο της αδράνειας!
  Σε τέτοιες περιόδους αβεβαιότητας οι επιχειρήσεις που επιβιώνουν και σημειώνουν τις ελάχιστες απώλειες είναι εκείνες που έχουν υπεύθυνες και προνοητικές ηγεσίες και ανθρώπινο δυναμικό ενωμένο με πάθος και αποφασιστικότητα.
  περισσότερα...

  truckicon

  Αδιάλλειπτη & άμεση υποστήριξη για την εφοδιαστική αλυσίδα
  Η εφοδιαστική αλυσίδα σηκώνει μεγάλο βάρος αυτήν την περίοδο, αφού εν μέσω πανδημίας ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης είναι υψίστης σημασίας και πρέπει να μείνει συνεχής.
  περισσότερα...

  messagesPRISMA Win POS Messages: Γρήγορη πληροφόρηση, επιτάχυνση στην εξυπηρέτηση
  Συγχρονίστε το προσωπικό σας και βελτιώστε την ταχύτητα στην εξυπηρέτηση των πελατών σας, με την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ του προσωπικού
  Περισσότερα...

  endodiakinisi iconΕνδοδιακίνηση στην POS εφαρμογή σας!
  Νέα δυνατότητα ενδοδιακίνησης στις POS εφαρμογές για να καλύφθουν οι ανάγκες επιχειρήσεων για μεταφορά ειδών από το ένα σημείο πώλησης στο άλλο
  περισσότερα...

  updateiconΑναβαθμίσεις εφαρμογών: διατηρήστε τις εφαρμογές σας ενημερωμένες και ανακαλύψτε όλες τις νέες δυνατότητες και διαχειρίσεις που έχουν προστεθεί
  περισσότερα...

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι