fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Οι γυναίκες της Megasoft μιλούν για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8 Μαρτίου σήμερα και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάζουμε την ημέρα της γυναίκας. Αναδεικνύουμε και μνημονεύουμε τους αγώνες των γυναικών σε όλον τον κόσμο για δικαιώματα και ισότητα. Αγώνες που δεν ήταν μάταιοι. Πολλά άλλαξαν στην πορεία του χρόνου και μαζί άλλαξε και ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία. «Ο ρόλος της στην Κοινωνία», γιατί ο ρόλος της στη ζωή ήταν πάντα ο ίδιος. Πηγή δύναμης, πηγή της ίδιας της ζωής, ισότιμος και άξιος, όπως και του άντρα.

Η ιστορία αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν ως μία γιορτή σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη. Αυτό που ζητούσαν ήταν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ωστόσο, η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και ονομάστηκε Εθνική Ημέρα της Γυναίκας. Το 1977, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τα κράτη μέλη να ανακηρύξουν την 8η Μαρτίου ως Ημέρα του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών και την παγκόσμια ειρήνη.

8 Μαρτίου 2023 και ο αγώνας για ίσα δικαιώματα συνεχίζεται. Και μπορεί αυτό να ακούγεται υπερβολικό για εμάς, τους πολίτες της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου γενικότερα, όμως δυστυχώς δεν είναι. Στην πραγματικότητα, συνεχίζει να υπάρχει μεγάλο χάσμα στις ευκαιρίες, στην απασχόληση, στις αμοιβές, ενώ η βία κατά των γυναικών που συνεχίζει να μας σοκάρει συχνά πυκνά μόνο πρόοδο δε δηλώνουν. Αντίθετα μας δημιουργούν την εντύπωση μιας συνεχούς οπισθοδρόμησης των κοινωνιών σε παλαιότερες περιόδους, που θα έπρεπε να έχουμε αφήσει για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Δυστυχώς, όμως, φαίνεται ότι απέχουμε αρκετά από την πλήρη ισότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από πληθώρα θλιβερών ερευνών. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι, υπάρχουν σήμερα χώρες που στις γυναίκες δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στην ανώτερη εκπαίδευση, στην εργασία, στα ταξίδια, στην αυτοδιάθεση.

Οι έρευνες δείχνουν και επιβεβαιώνουν ότι υφίσταται το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και μισθολογικό χάσμα μεταξύ αντρών και γυναικών, καθώς και  όριο για το πόσο ψηλά μπορεί μία γυναίκα να φτάσει. Σε όλους τους τομείς. Στην εκπαίδευση, στην επιστήμη, στις επιχειρήσεις, στην οικονομία κτλ

Τι πρέπει να γίνει; Αδιαμφισβήτητα οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο καθημερινά στο εργασιακό τους περιβάλλον.  Οι επιχειρήσεις έχουν χρέος να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον ίσων ευκαιριών και μηδενικών διακρίσεων και βέβαια όσες δεν το κάνουν έχουν μερίδιο ευθύνης σε αυτές τις ανισότητες. Η δημιουργία υποστηρικτικής, προς αυτή την κατεύθυνση, εταιρικής κουλτούρας και η έμπρακτη ανάδειξη των γυναικών αποτελούν ουσιαστικά βήματα κατά της ανισότητα των φύλων.

Οι εταιρείες πρέπει να δίνουν ίσες ευκαιρίες και στα δύο φύλα, εξαλείφοντας τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις. Η πραγματική ισότητα μόνο οφέλη έχει να προσφέρει σε όλους τους τομείς όπου ο άνθρωπος ζει και δρα, ώστε όλοι ανεξάρτητα από το φύλο τους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους. 

Σήμερα, το επίπεδο της εκπαίδευσης και της εμπειρίας των γυναικών είναι υψηλό και όλοι πια γνωρίζουμε περιπτώσεις στο περιβάλλον μας που γυναίκες ξεπερνούν τους άνδρες, ακόμα και σε κλάδους παραδοσιακά ανδροκρατούμενους, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι οι γυναίκες αναμφίβολα έχουν θέληση, δυναμική και δυνατότητες για να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν ιδιαίτερα απαιτητικές θέσεις.

Στη Megasoft είμαστε περήφανοι γιατί όλα αυτά εκφράζονται και επιβεβαιώνονται στην πράξη. Εδώ η γυναίκα βρίσκει τη θέση της και τον σεβασμό που αυθύπαρκτα δικαιούται. Σημαντικές θέσεις ευθύνης στην εταιρία μας κατέχουν γυναίκες, ενώ το ποσοστό τους στο σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού είναι υψηλό και συνεχώς αυξάνεται.

Σήμερα, άλλα και κάθε μέρα τιμούμε τις γυναίκες της ζωής μας!

Θέλουμε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας να εκφράσουμε την αγάπη μας, τον θαυμασμό και τον σεβασμό μας στη μητέρα μας, στη κόρη μας, στην αδερφή μας, στη σύντροφο, στη συνάδελφο και σε όλες τις γυναίκες της ζωής μας…και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις απόψεις και τις σκέψεις των δικών μας γυναικών μέσα από ένα αφιέρωμα που ετοιμάσαμε για τη σημερινή ημέρα. 

Χρόνια Πολλά γυναίκες!

Σας ευχαριστούμε που κάνετε τον κόσμο μας πιο όμορφο!

Υπαπαντή Αρβύθη
Εμείς οι γυναίκες, είμαστε μία εγκυκλοπαίδεια η κάθε μία με πολλούς τόμους.. Όπως και με πολλούς ρόλους στη ζωής μας. Τα 3 πιο κρίσιμα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια σύγχρονη γυναίκα είναι σίγουρα δυναμική, ψύχραιμη και ετοιμοπόλεμη! Ας μην παραπονιόμαστε, σίγουρα είναι πολλά αυτά που έχουμε να διαχειριστούμε, αλλά με καλή διάθεση και συνεχή δουλειά μπορούμε να φτάσουμε στα όνειρά μας και να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Mε αφορμή την ημέρα, εύχομαι δύναμη και πάθος σε όλες τις γυναίκες, ώστε να συνεχίζουν να αγωνίζονται για να σταματήσουμε κάποτε να μιλάμε για ανισότητα.
Μπαϊραμίδη Μαριλένα
Η γυναίκα που αποτέλεσε έμπνευση για εμένα είναι η μητέρα μου. Είναι το πρότυπό μου. Μια γυναίκα δυνατή, που κλήθηκε σε μικρή ηλικία να αναλάβει ένα βαρύ οικογενειακό φορτίο και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, βγήκε νικήτρια. Υπέροχη, στοργική μαμά και πετυχημένη επιχειρηματίας, που διατηρεί πάντα μια ιδανική ισορροπία μεταξύ οικογενειακής ζωής και επιχείρησης, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο, με το μοναδικό χιούμορ που τη διακρίνει και την καλή της διάθεση. Οι γυναίκες σήμερα, πρέπει να αντιληφθούν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους και να μιλάνε, να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να μην αφήνουν κανέναν να τις ταπεινώνει και να πιστεύουν στον εαυτό τους και στο τι μπορούν να καταφέρουν, γιατί μπορούν να κάνουν τα πάντα. Η σύγχρονη γυναίκα έχει αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, ενσυναίσθηση. Στη Megasoft δεν υπάρχουν ανισότητες, γυναίκες και άντρες αντιμετωπίζονται το ίδιο, ενώ σε κρίσιμες θέσεις βρίσκονται τόσο άντρες όσο και γυναίκες. Απολαμβάνουμε μια καθημερινότητα, με ίσες ευκαιρίες, που μας δίνει το πλεονέκτημα να ξεδιπλώσουμε όλα τα ταλέντα μας και να καταθέσουμε τις ιδέες μας.
Βάτσιου Γκόλφω
Μία σημαντική γυναίκα που αποτελεί έμπνευση για μένα είναι η μαμά μου. H ζωή της ήταν απλή και συνεχίζει να είναι. Bλέπει τα πράγματα από μια ιδιαίτερη δική της μάτια, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει με θάρρος, υπομονή και κυρίως χαμόγελο, τις δυσκολίες που τυχόν προκύπτουν. Για όλες τις γυναίκες του κόσμου εύχομαι να συνειδητοποιούν τη σημαντικότητα που έχουν στην κοινωνία, να διεκδικούν τα δικαιώματα και τις επιθυμίες τους και να αγαπάει η καθεμία τον εαυτό της. Τρία χαρακτηριστικά της σύγχρονης γυναίκας είναι η ανεξαρτησία, η υπευθυνότητα και η δημιουργικότητα. Πιστεύω, δυστυχώς, ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν ανισότητες στον επαγγελματικό χώρο, στην εκπαίδευση, στην κοινωνία. Στη Megasoft δίνεται σημασία στη γυναίκα και στον ρόλο της, ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης και εκπαίδευσης. Υπάρχουν ίσες ευκαιρίες και η κάθε γυναίκα εδώ νιώθει σίγουρη πως δε θα υποπέσει σε υποτιμητικές συμπεριφορές και διακρίσεις.
Μαυροειδόγγονα Σταυρούλα
Το τρίπτυχο της επιτυχίας της σύγχρονης γυναίκας είναι η αυτοπεποίθηση, ο δυναμισμός και η αισιοδοξία. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα θα ήθελα να στείλω το μήνυμα σε όλες τις γυναίκες να μη σταματήσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους, να φωνάζουν τα θέλω τους δυνατά και να μάχονται καθημερινά για ένα καλύτερο μέλλον. Τα τελευταία χρόνια η θέση της γυναίκας κερδίζει συνεχώς έδαφος σε νευραλγικούς τομείς, το ίδιο συμβαίνει και στη δική μας εταιρία. Η συνεχόμενη εκπαίδευση, οι ευκαιρίες εξέλιξης και οι αλλεπάλληλες προκλήσεις έχουν συμβάλλει στην ανάδειξη γυναικείων προσωπικοτήτων σε τμήματα όπως της υποστήριξης, του marketing,της εξυπηρέτησης πελατών.
Αναστασοπούλου Άλκηστις
3 κρίσιμα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια σύγχρονη γυναίκα, είναι το θάρρος, η πίστη στον εαυτό της και στις δυνατότητές της και η αυτοεκτίμηση. Να τολμά! Να είναι ελεύθερη και απαλλαγμένη από στερεότυπα που οδηγούν σε αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Θέλει θάρρος και δύναμη για να σπάσει ο κύκλος των προκαταλήψεων λόγω φύλου. Θέλει θάρρος μια γυναίκα να μην έχει την επιθυμία και την τάση να ανταποκριθεί στα κοινωνικά πρότυπα. Για τη Megasoft δεν υφίσταται η ερώτηση «ποια είναι η θέση της γυναίκας στη Megasoft» Είναι η θέση του ανθρώπου ως πόρος και ως asset της εταιρείας. Δεν υπάρχει η θέση της γυναίκας. Όπως δεν υπάρχει και η θέση του άντρα. Αντιμετωπιζόμαστε όλοι ως ουσιαστικά assets, ο καθένας για το πόστο του, και αξιολογούμαστε βάσει των ικανοτήτων, της θέλησης, του πάθους, της εντιμότητας, της εργατικότητας, της δημιουργικότητας και του ήθους μας.
Πολλάτου Πόπη
Μια γυναίκα που η ζωή της αποτελεί έμπνευση για μένα είναι η γιαγιά μου. Μια γυναίκα δυναμική, εργατική, άριστη μαγείρισσα και ταυτόχρονα «κοκέτα». Οι αρετές της διαχρονικές και τόσο σημαντικές, είναι πάντα μέσα στο μυαλό μου σε κάθε μου βήμα και κάθε μου επιλογή. Η σύγχρονη γυναίκα είναι δημιουργική, με φαντασία και έμπνευση! Εύχομαι όλες οι γυναίκες να βρουν τη δύναμη και την τόλμη να σπάσουν τα στερεότυπα και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους! Δεν είναι μόνες. Είμαστε πολλές! Η θέση της γυναίκας στη Megasoft είναι αυτή πραγματικά που της αξίζει! Ισότιμη με εκείνη των αντρών συναδέλφων μου. Με ίσες ευκαιρίες, ισότητα σε όλα τα επίπεδα, χωρίς διακρίσεις. Κάτι που θα έπρεπε να συμβαίνει σε όλους τους οργανισμούς.
Φαρμάκη Μαίρη
Αυτό που θα ευχόμουν στις γυναίκες όλου του κόσμου με αφορμή τη σημερινή ημέρα είναι να έχουν δύναμη, να μένουν σταθερές στις αξίες τους με όποιο τίμημα, να υποστηρίζουν τα θέλω τους και να διεκδικούν τον χώρο τους σε όποια γωνιά του πλανήτη κι αν βρίσκονται. Δε μπορώ να σκεφτώ κάποια συγκεκριμένη γυναίκα που να με έχει εμπνεύσει, ωστόσο θαυμάζω τις γυναίκες εκείνες που παρά τις δυσκολίες χαμογελούν και βρίσκουν τη δύναμη να κάνουν σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. Εκτιμώ και θαυμάζω τις γυναίκες που έχουν αδικηθεί και διεκδικούν, τις γυναίκες που ενώνουν τις φωνές τους και ονειρεύονται. Η σύγχρονη γυναίκα είναι δυναμική, ενημερωμένη, φιλόδοξη και αποφασιστική. Είμαι σίγουρη πως θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας για ισότητα και αξιοκρατία, ώστε να πάψουν οι επόμενες γενιές να συζητάνε και να μάχονται για τα αυτονόητα. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί εργάζομαι σε μια εταιρία που σέβεται και τα δύο φύλα το ίδιο. Λειτουργούμε χωρίς ανισότητες, απολαμβάνουμε ίσες ευκαιρίες και οι πρωτοβουλίες που παίρνουμε σε καμία περίπτωση δεν εξαρτώνται από το αν είμαστε άντρες ή γυναίκες.
Κατσαράκη Καλλιρόη
Μια γυναίκα που αποτελεί έμπνευση για μένα είναι η Μαρία Κιουρή. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα που βραβεύτηκε με βραβείο Νόμπελ και η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία, όπως κατέδειξε και η δημοσκόπηση που διενήργησε το βρετανικό δίκτυο BBC, τονίζοντας μάλιστα το ρόλο της στην θεραπεία του καρκίνο! Πιστεύω ότι είναι μια σημαντική πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές των γυναικών που σπούδασαν, κυνήγησαν τα όνειρά τους στην επιστήμη και καινοτόμησαν. Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες να έχουν δύναμη και αυτοπεποίθηση για να διαχειριστούν τις συνεχόμενες προκλήσεις της κοινωνίας και να μεγαλουργούν. Στη Megasoft δεν υπάρχουν διακρίσεις και αυτό μπορεί αμέσως να το διακρίνει κάποιος ερχόμενος σαν νέος συνάδελφος στην εταιρεία μας αλλά και επιλέγοντας να συνεργαστεί μαζί μας. Στο τμήμα υποστήριξης καθημερινά εξυπηρετούμε και δίνουμε λύσεις αρκετές γυναίκες, ενώ γυναίκες κατέχουν και θέσεις ευθύνης.
Χαρίση Εύη
Μια γυναίκα που με έχει εμπνεύσει είναι η γιαγιά μου. Είχε τέτοια ψυχική δύναμη που ό,τι και αν αντιμετώπιζε δεν το έβαζε ποτέ κάτω! Εύχομαι σήμερα σε όλες τις γυναίκες δύναμη και ανεξαρτησία. Να ξέρουν τι θέλουν, τι δε θέλουν, να διεκδικούν, να βάζουν τα σαφή όριά τους, χωρίς υποχωρήσεις! Τα πιο κρίσιμα χαρακτηριστικά της σύγχρονης γυναικάς, κατά τη γνώμη μου, είναι η αυτοπεποίθηση, η ψυχική δύναμη και η οργάνωση, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τους πολλούς και απαιτητικούς ρόλους της. Η θέση της γυναίκας στη Megasoft είναι απαραίτητη, σημαντική και μάλιστα αρκετά ισχυρή! Είμαστε περήφανες γι αυτό και ικανοποιημένες για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει τόσο η διοίκηση όσο και οι άντρες συνάδελφοι!
Ντόντου Ξανθίππη
Πηγή έμπνευσης για μένα αποτέλεσε η μητέρα μου που με τη δυναμικότητά της και με το υψηλό επίπεδο μόρφωσης κατέλαβε θέσεις ευθύνης στον επαγγελματικό στίβο κερδίζοντας εξέλιξη και αναγνώριση. Επίσης, 4 γυναίκες που συνάντησα στο ξεκίνημά μου και θαύμασα για τον τρόπο κυρίως που αντιμετώπισαν τις άλλες γυναίκες, για τις ευκαιρίες και τη γνώση που απλόχερα μου προσφέραν, το πάθος τους για εξέλιξη και δημιουργία βασιζόμενες πάντα στις δικές τους δυνάμεις και στις υπέροχες ομάδες που κατάφεραν να φτιάξουν. Είμαι τυχερή γιατί κλείνω φέτος 19 χρόνια σε μια εταιρία που σέβεται τη γυναίκα και δε διαχωρίζει το ανθρώπινο δυναμικό βάσει φύλου. Ίσες ευκαιρίες χωρίς προκαταλήψεις και με σεβασμό στον προσωπικό μας χρόνο και βέβαια στήριξη της μητρότητας, ώστε να μπορώ να επιτυγχάνω μια ιδανική ισορροπία οικογενειακής ζωής και επαγγελματικής. Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εύχομαι να σταματήσουμε να γιορτάζουμε τέτοιες μέρες για να αναδεικνύουμε προβλήματα και ανισότητες, αλλά μόνο για να προβάλλουμε επιτεύγματα και καινοτομίες.
 Υπαπαντή Αρβύθη

Υπαπαντή Αρβύθη

Εμείς οι γυναίκες, είμαστε μία εγκυκλοπαίδεια η κάθε μία με πολλούς τόμους.. Όπως και με πολλούς ρόλους στη ζωής μας. Τα 3 πιο κρίσιμα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια σύγχρονη γυναίκα είναι σίγουρα δυναμική, ψύχραιμη και ετοιμοπόλεμη! Ας μην παραπονιόμαστε, σίγουρα είναι πολλά αυτά που έχουμε να διαχειριστούμε, αλλά με καλή διάθεση και συνεχή δουλειά μπορούμε να φτάσουμε στα όνειρά μας και να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Mε αφορμή την ημέρα, εύχομαι δύναμη και πάθος σε όλες τις γυναίκες, ώστε να συνεχίζουν να αγωνίζονται για να σταματήσουμε κάποτε να μιλάμε για ανισότητα.

 Πολλάτου Πόπη

Πολλάτου Πόπη

Μια γυναίκα που η ζωή της αποτελεί έμπνευση για μένα είναι η γιαγιά μου. Μια γυναίκα δυναμική, εργατική, άριστη μαγείρισσα και ταυτόχρονα «κοκέτα». Οι αρετές της διαχρονικές και τόσο σημαντικές, είναι πάντα μέσα στο μυαλό μου σε κάθε μου βήμα και κάθε μου επιλογή. Η σύγχρονη γυναίκα είναι δημιουργική, με φαντασία και έμπνευση! Εύχομαι όλες οι γυναίκες να βρουν τη δύναμη και την τόλμη να σπάσουν τα στερεότυπα και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους! Δεν είναι μόνες. Είμαστε πολλές! Η θέση της γυναίκας στη Megasoft είναι αυτή πραγματικά που της αξίζει! Ισότιμη με εκείνη των αντρών συναδέλφων μου. Με ίσες ευκαιρίες, ισότητα σε όλα τα επίπεδα, χωρίς διακρίσεις. Κάτι που θα έπρεπε να συμβαίνει σε όλους τους οργανισμούς.

 Μπαϊραμίδη Μαριλένα

Μπαϊραμίδη Μαριλένα

Η γυναίκα που αποτέλεσε έμπνευση για εμένα είναι η μητέρα μου. Είναι το πρότυπό μου. Μια γυναίκα δυνατή, που κλήθηκε σε μικρή ηλικία να αναλάβει ένα βαρύ οικογενειακό φορτίο και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, βγήκε νικήτρια. Υπέροχη, στοργική μαμά και πετυχημένη επιχειρηματίας, που διατηρεί πάντα μια ιδανική ισορροπία μεταξύ οικογενειακής ζωής και επιχείρησης, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο, με το μοναδικό χιούμορ που τη διακρίνει και την καλή της διάθεση. Οι γυναίκες σήμερα, πρέπει να αντιληφθούν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους και να μιλάνε, να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να μην αφήνουν κανέναν να τις ταπεινώνει και να πιστεύουν στον εαυτό τους και στο τι μπορούν να καταφέρουν, γιατί μπορούν να κάνουν τα πάντα. Η σύγχρονη γυναίκα έχει αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, ενσυναίσθηση. Στη Megasoft δεν υπάρχουν ανισότητες, γυναίκες και άντρες αντιμετωπίζονται το ίδιο, ενώ σε κρίσιμες θέσεις βρίσκονται τόσο άντρες όσο και γυναίκες. Απολαμβάνουμε μια καθημερινότητα, με ίσες ευκαιρίες, που μας δίνει το πλεονέκτημα να ξεδιπλώσουμε όλα τα ταλέντα μας και να καταθέσουμε τις ιδέες μας.

 Φαρμάκη Μαίρη

Φαρμάκη Μαίρη

Αυτό που θα ευχόμουν στις γυναίκες όλου του κόσμου με αφορμή τη σημερινή ημέρα είναι να έχουν δύναμη, να μένουν σταθερές στις αξίες τους με όποιο τίμημα, να υποστηρίζουν τα θέλω τους και να διεκδικούν τον χώρο τους σε όποια γωνιά του πλανήτη κι αν βρίσκονται. Δε μπορώ να σκεφτώ κάποια συγκεκριμένη γυναίκα που να με έχει εμπνεύσει, ωστόσο θαυμάζω τις γυναίκες εκείνες που παρά τις δυσκολίες χαμογελούν και βρίσκουν τη δύναμη να κάνουν σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. Εκτιμώ και θαυμάζω τις γυναίκες που έχουν αδικηθεί και διεκδικούν, τις γυναίκες που ενώνουν τις φωνές τους και ονειρεύονται. Η σύγχρονη γυναίκα είναι δυναμική, ενημερωμένη, φιλόδοξη και αποφασιστική. Είμαι σίγουρη πως θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας για ισότητα και αξιοκρατία, ώστε να πάψουν οι επόμενες γενιές να συζητάνε και να μάχονται για τα αυτονόητα. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί εργάζομαι σε μια εταιρία που σέβεται και τα δύο φύλα το ίδιο. Λειτουργούμε χωρίς ανισότητες, απολαμβάνουμε ίσες ευκαιρίες και οι πρωτοβουλίες που παίρνουμε σε καμία περίπτωση δεν εξαρτώνται από το αν είμαστε άντρες ή γυναίκες.

 Βάτσιου Γκόλφω

Βάτσιου Γκόλφω

Μία σημαντική γυναίκα που αποτελεί έμπνευση για μένα είναι η μαμά μου. H ζωή της ήταν απλή και συνεχίζει να είναι. Bλέπει τα πράγματα από μια ιδιαίτερη δική της μάτια, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει με θάρρος, υπομονή και κυρίως χαμόγελο, τις δυσκολίες που τυχόν προκύπτουν. Για όλες τις γυναίκες του κόσμου εύχομαι να συνειδητοποιούν τη σημαντικότητα που έχουν στην κοινωνία, να διεκδικούν τα δικαιώματα και τις επιθυμίες τους και να αγαπάει η καθεμία τον εαυτό της. Τρία χαρακτηριστικά της σύγχρονης γυναίκας είναι η ανεξαρτησία, η υπευθυνότητα και η δημιουργικότητα. Πιστεύω, δυστυχώς, ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν ανισότητες στον επαγγελματικό χώρο, στην εκπαίδευση, στην κοινωνία. Στη Megasoft δίνεται σημασία στη γυναίκα και στον ρόλο της, ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης και εκπαίδευσης. Υπάρχουν ίσες ευκαιρίες και η κάθε γυναίκα εδώ νιώθει σίγουρη πως δε θα υποπέσει σε υποτιμητικές συμπεριφορές και διακρίσεις.

 Κατσαράκη Καλλιρόη

Κατσαράκη Καλλιρόη

Μια γυναίκα που αποτελεί έμπνευση για μένα είναι η Μαρία Κιουρή. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα που βραβεύτηκε με βραβείο Νόμπελ και η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία, όπως κατέδειξε και η δημοσκόπηση που διενήργησε το βρετανικό δίκτυο BBC, τονίζοντας μάλιστα το ρόλο της στην θεραπεία του καρκίνο! Πιστεύω ότι είναι μια σημαντική πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές των γυναικών που σπούδασαν, κυνήγησαν τα όνειρά τους στην επιστήμη και καινοτόμησαν. Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες να έχουν δύναμη και αυτοπεποίθηση για να διαχειριστούν τις συνεχόμενες προκλήσεις της κοινωνίας και να μεγαλουργούν. Στη Megasoft δεν υπάρχουν διακρίσεις και αυτό μπορεί αμέσως να το διακρίνει κάποιος ερχόμενος σαν νέος συνάδελφος στην εταιρεία μας αλλά και επιλέγοντας να συνεργαστεί μαζί μας. Στο τμήμα υποστήριξης καθημερινά εξυπηρετούμε και δίνουμε λύσεις αρκετές γυναίκες, ενώ γυναίκες κατέχουν και θέσεις ευθύνης.

 Μαυροειδόγγονα Σταυρούλα

Μαυροειδόγγονα Σταυρούλα

Το τρίπτυχο της επιτυχίας της σύγχρονης γυναίκας είναι η αυτοπεποίθηση, ο δυναμισμός και η αισιοδοξία. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα θα ήθελα να στείλω το μήνυμα σε όλες τις γυναίκες να μη σταματήσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους, να φωνάζουν τα θέλω τους δυνατά και να μάχονται καθημερινά για ένα καλύτερο μέλλον. Τα τελευταία χρόνια η θέση της γυναίκας κερδίζει συνεχώς έδαφος σε νευραλγικούς τομείς, το ίδιο συμβαίνει και στη δική μας εταιρία. Η συνεχόμενη εκπαίδευση, οι ευκαιρίες εξέλιξης και οι αλλεπάλληλες προκλήσεις έχουν συμβάλλει στην ανάδειξη γυναικείων προσωπικοτήτων σε τμήματα όπως της υποστήριξης, του marketing,της εξυπηρέτησης πελατών.

 Χαρίση Εύη

Χαρίση Εύη

Μια γυναίκα που με έχει εμπνεύσει είναι η γιαγιά μου. Είχε τέτοια ψυχική δύναμη που ό,τι και αν αντιμετώπιζε δεν το έβαζε ποτέ κάτω! Εύχομαι σήμερα σε όλες τις γυναίκες δύναμη και ανεξαρτησία. Να ξέρουν τι θέλουν, τι δε θέλουν, να διεκδικούν, να βάζουν τα σαφή όριά τους, χωρίς υποχωρήσεις! Τα πιο κρίσιμα χαρακτηριστικά της σύγχρονης γυναικάς, κατά τη γνώμη μου, είναι η αυτοπεποίθηση, η ψυχική δύναμη και η οργάνωση, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τους πολλούς και απαιτητικούς ρόλους της. Η θέση της γυναίκας στη Megasoft είναι απαραίτητη, σημαντική και μάλιστα αρκετά ισχυρή! Είμαστε περήφανες γι αυτό και ικανοποιημένες για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει τόσο η διοίκηση όσο και οι άντρες συνάδελφοι!

 Αναστασοπούλου Άλκηστις

Αναστασοπούλου Άλκηστις

3 κρίσιμα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια σύγχρονη γυναίκα, είναι το θάρρος, η πίστη στον εαυτό της και στις δυνατότητές της και η αυτοεκτίμηση. Να τολμά! Να είναι ελεύθερη και απαλλαγμένη από στερεότυπα που οδηγούν σε αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Θέλει θάρρος και δύναμη για να σπάσει ο κύκλος των προκαταλήψεων λόγω φύλου. Θέλει θάρρος μια γυναίκα να μην έχει την επιθυμία και την τάση να ανταποκριθεί στα κοινωνικά πρότυπα. Για τη Megasoft δεν υφίσταται η ερώτηση «ποια είναι η θέση της γυναίκας στη Megasoft» Είναι η θέση του ανθρώπου ως πόρος και ως asset της εταιρείας. Δεν υπάρχει η θέση της γυναίκας. Όπως δεν υπάρχει και η θέση του άντρα. Αντιμετωπιζόμαστε όλοι ως ουσιαστικά assets, ο καθένας για το πόστο του, και αξιολογούμαστε βάσει των ικανοτήτων, της θέλησης, του πάθους, της εντιμότητας, της εργατικότητας, της δημιουργικότητας και του ήθους μας.

 Ντόντου Ξανθίππη

Ντόντου Ξανθίππη

3 κρίσιμα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια σύγχρονη γυναίκα, είναι το θάρρος, η πίστη στον εαυτό της και στις δυνατότητές της και η αυτοεκτίμηση. Να τολμά! Να είναι ελεύθερη και απαλλαγμένη από στερεότυπα που οδηγούν σε αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Θέλει θάρρος και δύναμη για να σπάσει ο κύκλος των προκαταλήψεων λόγω φύλου. Θέλει θάρρος μια γυναίκα να μην έχει την επιθυμία και την τάση να ανταποκριθεί στα κοινωνικά πρότυπα. Για τη Megasoft δεν υφίσταται η ερώτηση «ποια είναι η θέση της γυναίκας στη Megasoft» Είναι η θέση του ανθρώπου ως πόρος και ως asset της εταιρείας. Δεν υπάρχει η θέση της γυναίκας. Όπως δεν υπάρχει και η θέση του άντρα. Αντιμετωπιζόμαστε όλοι ως ουσιαστικά assets, ο καθένας για το πόστο του, και αξιολογούμαστε βάσει των ικανοτήτων, της θέλησης, του πάθους, της εντιμότητας, της εργατικότητας, της δημιουργικότητας και του ήθους μας.

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι