fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Προετοιμαστείτε για το 2022 έχοντας κατά νου τα εξής…

Σίγουρα κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει το μέλλον, ωστόσο μπορούμε να διακρίνουμε ότι και το 2022 δε θα είναι μια συνηθισμένη χρονιά.
Ο covid19 συνεχίζει να μας απασχολεί. Oι επιχειρήσεις έχουν να διαχειριστούν τους περιορισμούς, τους διαχωρισμούς και τις νέες διαδικασίες που επιβάλλουν τα μέτρα, επομένως μια αβεβαιότητα συνεχίζει να υπάρχει.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα συνεχίσει να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, όπως και η εκπαίδευση του προσωπικού σας πάνω σε νέες δεξιότητες και νέες τεχνολογίες.

Υιοθετήστε τις νέες τεχνολογίες και χρησιμοποιήστε τις προς όφελος σας

Οι νέες φορολογικές υποχρεώσεις που έφεραν τα Ηλεκτρονικά Βιβλία και η ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ οδήγησαν πολλές επιχειρήσεις να επενδύσουν στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Νέα πληροφοριακά συστήματα, νέες εφαρμογές και περαιτέρω κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού ήταν θέματα που απασχόλησαν έντονα τους επιχειρηματίες. Δείτε την εξέλιξη αυτή σαν ευκαιρία, αφού όλη αυτή η επένδυση που κάνετε δε θα εξασφαλίσει μόνο τη φορολογική σας συμμόρφωση, αλλά και τη βελτίωση της απόδοσης. Η ψηφιακή θωράκιση αποφέρει σημαντικά οφέλη σε επίπεδο κόστους, παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας. Ήρθε η ώρα να αλλάξετε τον παραδοσιακό τρόπο λειτουργίας και να υιοθετήσετε σύγχρονες πρακτικές στην εξυπηρέτηση των πελατών, στην επικοινωνία του προσωπικού σας, στη συνεργασία σας μαζί τους, στη διαχείριση των καθημερινών σας εργασιών, στον τρόπο που λαμβάνετε τις αποφάσεις.
Μην αναβάλλετε άλλο τον ψηφιακό σας μετασχηματισμό! Το 2022 θα είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό και η τεχνολογία θα αποτελέσει βασικό και ισχυρό σύμμαχο.

Εστιάστε και αναδείξτε την εταιρική σας κουλτούρα

Η εταιρική κουλτούρα αποτελεί δύναμη για την επιχείρηση και ένα καθοριστικό σημείο για την εξέλιξή της. Είναι “το DNA της”. Το κοινό σύστημα αξιών, αρχών και κανόνων συμπεριφοράς μεταξύ των εργαζομένων. Αυτά τα στοιχεία είναι πηγή ενότητας και δύναμης και όταν είναι αποδεκτά απ' όλα τα μέλη οδηγούν σε αύξηση της ατομικής απόδοσης, αλλά και στην ανάπτυξη της επιχείρησης. Η κουλτούρα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδότη, όπως επίσης  και μεταξύ εργαζομένων. Επηρεάζει την εμπιστοσύνη και τη δέσμευση που αισθάνονται οι εργαζόμενοι προς την εταιρία. 

Η ηγεσία που σκύβει πάνω από τα προβλήματα των εργαζομένων της με ενδιαφέρον για την ανθρώπινη διάσταση είναι αυτό που χρειάζεται κάθε οργανισμός. Ακόμα και αν αυτό γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο ή οθόνη με οθόνη, όπως επέβαλε η τηλεργασία. Χαρτογραφήστε τις αξίες σας, μελετήστε συμπεριφορές και επαναφέρετε κανόνες που θα προσφέρουν ασφάλεια και ευχάριστο περιβάλλον στο προσωπικό σας. Καθώς οι εταιρείες ανταγωνίζονται και αναπτύσσονται σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, επιτυχία θα έχουν αυτές που θα εστιάσουν σε μία κουλτούρα με επίκεντρο τον άνθρωπο με αυθεντικούς τρόπους ανάπτυξης και διατήρησης των ταλέντων τους χωρίς αποκλεισμούς.

Τι λένε οι έρευνες

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας «Global Culture Survey 2021» που διεξήγε η PwC με τη συμμετοχή 3.200 εργαζόμενων απ’ όλο το κόσμο, ποσοστό 69% των συμμετεχόντων αναφέρει ότι η επιχείρηση στην οποία εργάζεται πέτυχε την προσαρμογή στα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν κατά τον τελευταίο χρόνο, με την εταιρική κουλτούρα να συνιστά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Επίσης, οι ερωτηθέντες που δηλώνουν ότι η επιχείρησή τους έχει μια διακριτή κουλτούρα, θεωρούν πιο πιθανό να δουν αύξηση των εσόδων και περαιτέρω ικανοποίηση των πελατών.

Είμαστε όλοι μια ομάδα και μόνο να κερδίσουμε έχουμε από αυτό

Τα δύο τελευταία χρόνια αυτό που αντιληφθήκαμε και εκτιμήσαμε ίσως περισσότερο είναι έννοιες όπως η ομαδικότητα, ο συντονισμός και η ανάληψη πρωτοβουλίας.
Φανταστείτε την επιχείρησή σας σαν μία ομάδα ενός ομαδικού αθλήματος π.χ. σκυταλοδρομία ή συγχρονισμένη κολύμβηση. Μία λάθος κίνηση ενός μέλους μπορεί να καταστρέψει τη συνολική προσπάθεια. Διατηρώντας τα μέλη της ομάδας τον συγχρονισμό και τον συντονισμό τους, επιδιώκονται πάντα οι ίδιοι στόχοι. Οι ομάδες που κερδίζουν είναι αυτές που μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά. H γνώση και η εμπειρία πρέπει να μοιράζεται. Μόνο έτσι το κάθε μέλος θα μπορεί να λειτουργεί με τα υπόλοιπα μέλη αρμονικά. Κάθε μέλος της ομάδας πρέπει να μάθει πώς να ακολουθεί, αλλά και πώς να οδηγεί ταυτόχρονα! Ο εγωκεντρισμός και η έπαρση της μονάδας μπορεί να κερδίσει έναν αγώνα, άλλα σε καμία περίπτωση το πρωτάθλημα!

Η επιχείρηση είναι ανθρώπινη!

Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και του αυτοματισμού μην παραμελείτε τον «άνθρωπο». Η ενσυναίσθηση η δικαιοσύνη και η ηθική είναι κρίσιμα για τη διατήρηση της επιχειρηματικής επιτυχίας. Η επιχείρησή σας είναι ένα σύνολο ανθρώπων. Η τεχνολογία μπορεί να κάνει τις εργασίες μας πιο αυτοματοποιημένες και αποτελεσματικές, αλλά δεν μπορεί να μας κάνει καλύτερους συναδέλφους, υπαλλήλους, managers ή CEOs. Η ανθρώπινη επαφή και προσέγγιση προς όλες τις κατευθύνεις είναι τώρα απαραίτητη περισσότερο από ποτέ. Δυστυχώς, αρκετοί CEOs βασίζονται σε πρακτικές του παρελθόντος για να λύσουν τις παρούσες προκλήσεις. Αυτό συνεπάγεται τον κίνδυνο να παραμείνουν στάσιμοι ή ακόμα χειρότερα – να μείνουν πίσω. Μην είστε ένας από αυτούς. Προκειμένου να είστε ανταγωνιστικοί στο σήμερα θα πρέπει να ενστερνιστείτε την ιδέα ότι οι άνθρωποι είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο και η μεγαλύτερη ευκαιρία για ανάπτυξη σε μία επιχείρηση

Συμπερασματικά...

Και το 2022, η παρουσία του Covid 19 θα θέσει τον ρυθμό για ταχεία ψηφιοποίηση πολλών λειτουργιών τόσο στην καθημερινότητα των ανθρώπων, όσο και των επιχειρήσεων. Η πρόκληση που όλοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε το 2022 δεν είναι το απλά να "επιβιώσουμε", αλλά το να θριαμβεύσουμε. Και αυτό θα το καταφέρουμε κατακτώντας την εξωστρέφεια, την προσαρμοστικότητα και την καινοτόμα σκέψη, υιοθετώντας κάθε νέα τεχνολογία που ήρθε για να κάνει την καθημερινότητά μας πιο εύκολη. Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση απαξίωση και "απόσυρση" των ανθρώπων έναντι των τεχνολογιών. Σημαίνει ανάγκη για εκπαίδευση των ανθρώπων μας, του πιο σημαντικού asset κάθε επιχείρησης και κάθε οργανισμού, ώστε να εκμεταλλευθούν στο έπακρο τις απεριόριστες δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία. 

Επενδύστε στους ανθρώπους σας, στην επιμόρφωσή τους πάνω στις νέες τεχνολογίες, αναγνωρίστε το έργο και τη συνεισφορά τους στην ομάδα και πολύ άμεσα θα απολαύσετε τους καρπούς αυτής της αναγνώρισης.

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Βραδιά διασκέδασης για την ομάδα της Megasoft

Η Megasoft έκοψε τη Βασιλόπιτά της σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα

International Women's Day

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι