fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Ψηφιακός μετασχηματισμός: ήρθε για να μείνει αλλάζοντας τον τρόπο που ζούμε & εργαζόμαστε

Οι Έλληνες επιχειρηματίες υιοθετούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό όχι μόνο για να λειτουργήσουν σύννομα και να προσαρμοστούν στη νέα φορολογική νομοθεσία, αλλά και για να διαχειριστούν με τον πιο σύγχρονο τρόπο το σύνολο των δραστηριοτήτων τους.

Μετά τα τελευταία παγκόσμιας κλίμακας γεγονότα που ξεκίνησαν από την υγεία και επηρέασαν όλους τους τομείς της κοινωνίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι, πλέον, επιλογή. Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός βρίσκεται σήμερα ψηλά στην ατζέντα της Ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να μετατραπεί η χώρα σε ένα σύγχρονο κράτος ικανό να ακολουθήσει - και γιατι όχι να πρωταγωνιστήσει- στην 4η βιομηχανική επανάσταση. Είναι σημαντικό η Ελλάδα να ανέβει όσο το δυνατόν ψηλότερα στον δείκτη DESI (Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), να προσελκύσει ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές επενδύσεις με ευκολία στην υλοποίηση και απλότητα στις διαδικασίες με τη βοήθεια, φυσικά, της τεχνολογίας.

Αυτά που ξέρατε... θα πρέπει να τα ξεχάσετε.

Αυτό, τουλάχιστον, αποκάλυψε η πανδημία που ανάγκασε χιλιάδες επιχειρήσεις να κατεβάσουν ρολά και να "χαθούν" για λίγο από τους πελάτες τους. Όχι, όμως, όλες. Όσες είχαν υιοθετήσει τις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνίας) έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και κατάφεραν να προσεγγίσουν τους πελάτες τους, αλλά και νέους με μία σειρά τεχνολογικών και ψηφιακών εργαλείων που διατήρησαν την επαφή και επέτρεψαν τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους ακόμα και απομακρυσμένα. (Τηλεργασία, τηλεκπαίδευση, απομακρυσμένη διαχείριση, φορητή τιμολόγηση, e-order, e-shop, report server κ.τ.λ.).

Κάθε αρχή είναι δύσκολη, η συνέχεια όμως θα σας συναρπάσει!

Μπορεί να σας φαίνεται αδιανόητο να αποχωριστείτε τα παλιά σας κλασέρ, τις στοίβες με τα χαρτιά, τις καρτέλες με τα υπόλοιπα των πελατών και να αλλάξετε τον τρόπο που δουλεύετε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μία μεγάλη πρόκληση το να προσαρμοστείτε στις αλλαγές και συχνά απαιτούνται νέες δεξιότητες για να μετασχηματιστούν οι διαδικασίες, οι υπηρεσίες και γενικά η επιχείρηση. Η εκπαίδευση και η κατάρτιση των εργαζομένων σε νέες τεχνολογίες και υποδομές είναι απαραίτητη! Η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της συνύπαρξης του παραδοσιακού και του digital έγκειται στους σωστούς χειρισμούς του επιχειρηματία και εξασφαλίζει έναν επιτυχημένο σταδιακό ψηφιακό μετασχηματισμό. Καθώς η επιχείρηση θα ενδυναμώνεται τεχνολογικά, το προσωπικό θα εργάζεται πιο αποτελεσματικά. Η αλληλεπίδραση περνάει σε άλλη διάσταση, η συνεργασία μεταξύ τους, αλλά και με τους πελάτες επιταχύνεται, η καθημερινότητα γίνεται πιο ενδιαφέρουσα, πιο συναρπαστική, πιο αποδοτική!

από τη θεωρία στην πράξη, λοιπόν!

Η αναβλητικότητα και η άρνηση δεν ωφελούν πρωτίστως τους επιχειρηματίες που κινδυνεύουν να μείνουν πίσω και να χάσουν την ευκαιρία της έγκαιρης προσαρμογής σε ένα διάστημα που είναι ιδανικό, αφού αφορά όλους. Οι επιχειρήσεις που μένουν πίσω κινδυνεύουν να αποδυναμωθούν και να αντιμετωπίσουν θέμα επιβίωσης, καθώς πολλές άλλες αξιοποιούν ήδη τις νέες τεχνολογίες και εφαρμόζουν σύγχρονα επιχειρηματικά μοντέλα. Αφήστε στο παρελθόν, εκεί όπου δηλαδή ανήκουν, τα χειρόγραφα και όλες τις παλιές πρακτικές και διεκδικήστε τώρα το εκτόπισμα που σας αναλογεί στην αγορά.
Για να επιτευχθεί ουσιαστική αλλαγή, θα πρέπει να ξεχάσετε τη συνηθισμένη ρουτίνα, να ενθαρρύνετε την ψηφιακή συνεργασία, να επενδύσετε σε εκπαίδευση και υποδομές. Οι ΤΠΕ στις επιχειρήσεις βελτιώνουν σημαντικά την παραγωγικότητα, εισάγουν νέες λύσεις στις συναλλαγές με τους πελάτες και τους συνεργάτες και αποτελούν βασική κινητήρια δύναμη της καινοτομίας και της ανάπτυξης. Η υιοθέτηση ενός πληροφοριακού συστήματος καταχώρησης, παρακολούθησης και διαχείρισης δεδομένων, ενσωματώνει πληροφορίες από όλους τους συμβαλλομένους (πελάτες, προμηθευτές και συνεργάτες) και όλους τους τομείς της επιχείρησης real time. Ένα ERP περιορίζει αισθητά τον χρόνο από επαναλαμβανόμενες εργασίες, ενώ προσφέρει περισσότερο διαθέσιμο χρόνο στην εξυπηρέτηση των πελατών και στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων. Είναι το κέντρο ελέγχου της επιχείρησης, εξελίσσεται μαζί της και προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε τι νέο που θα συναντήσει στο “ταξίδι” της στην ψηφιακή εποχή.

Το απαιτούν οι νέες φορολογικές σας υποχρεώσεις

To 2020 είναι το έτος καθιέρωσης της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και των ηλεκτρονικών βιβλίων για όλες τις επιχειρήσεις. Ήδη η ΑΑΔΕ, για τη διευκόλυνση των συνεπών επιχειρήσεων και την πάταξη της φοροδιαφυγής, υλοποίησε το μεγάλο έργο της ψηφιοποίησης των λογιστικών και φορολογικών τους υποχρεώσεων που αφορά όλες τις επιχειρήσεις και το οποίο περιλαμβάνει:
-ηλεκτρονικά βιβλία
-ηλεκτρονική τιμολόγηση
-διασύνδεση φορολογικών μηχανισμών για αποστολή δεδομένων στην ΑΑΔΕ.
Οι επαγγελματίες θα πρέπει να αποσύρουν τις ταμειακές μηχανές που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, ενώ είναι ήδη σε ισχύ η υποχρεωτική εκτύπωση QR code στο τέλος της απόδειξης από την 1η Ιουνίου.
Τα προγράμματα μηχανογράφησης έχουν τη δυνατότητα διασύνδεσης με την πλατφόρμα myDATA μέσω ενδιάμεσου λογισμικού (Application Programming Interface-API) που θα διαχειρίζεται τα αιτήματα και τις απαντήσεις μεταξύ των δύο εφαρμογών και έτσι τα Ηλεκτρονικά Βιβλία θα ενημερώνονται αυτόματα από το πρόγραμμα μηχανογράφησης, είτε σε πραγματικό χρόνο, είτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Χιλιάδες επιχειρήσεις που δεν έχουν καθόλου μηχανογράφηση ή έχουν παλιά προγράμματα που δεν αναβαθμίζονται, θα πρέπει άμεσα να ενεργήσουν και να επιλέξουν ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μηχανογράφησης προκειμένου να αποφύγουν τη σπατάλη σε χρόνο και χρήματα από τη χειρόγραφη ενημέρωση του mydata και φυσικά τυχόν ανθρώπινα χειριστικά λάθη που κοστίζουν. 

δεν είναι, όμως, μόνο η συμμόρφωση, είναι πρωτίστως η βελτίωση της απόδοσης...

Από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, κερδισμένο βγαίνει τόσο το κράτος, όσο και οι επιχειρήσεις. Η επένδυση των επιχειρήσεων στην ψηφιακή θωράκιση θα τους αποφέρει σημαντικά οφέλη σε επίπεδο κόστους, παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας. H ηλεκτρονική τιμολόγηση και τα ηλεκτρονικά βιβλία λειτουργούν ως ευκαιρία για κάποιες επιχειρήσεις, ώστε να εφαρμόσουν επιπλέον ψηφιακές και τεχνολογικές λύσεις στο σύνολο των δραστηριοτήτων τους όπως είναι: η φορητή απογραφή, η φορητή τιμολόγηση, η απομακρυσμένη διαχείριση, το mobility, η διαχείριση της μισθοδοσίας και του προσωπικού, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις, η διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες. Η πλήρης καταγραφή του ιστορικού και κάθε επικοινωνίας μαζί τους είναι ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα, αφού στηρίζει την καλύτερη και πιο εξατομικευμένη εξυπηρέτησή τους. Οι επιχειρηματίες δε θα πρέπει να επενδύσουν απλά σε λύσεις που εξυπηρετούν μόνο τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, γιατί αυτό πιθανόν να αποτελέσει παγίδα που θα τους εγκλωβίσει σε μία κατάσταση στάσιμη και μη εξελίξιμη. Ζούμε την 4η βιομηχανική επανάσταση. Οι managers των επιχειρήσεων καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις και να αλλάξουν τον παραδοσιακό τρόπο λειτουργίας τους, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να μακροημερεύσουν.
Συστήματα ERP, CRM, Cloud computing, EDI, Mobility, απομακρυσμένη πρόσβαση και διαχείριση, business intelligence, ΙοΤ, πλατφόρμες διασύνδεσης με πελάτες και προμηθευτές, e-commerce, social media, website, e-order είναι μερικά μόνο εργαλεία ψηφιακού μετασχηματισμού που χρησιμοποιούν ήδη αρκετοί ανταγωνιστές σας. Τα οφέλη από την εφαρμογή και τη χρήση της τεχνολογίας σε κάθε πτυχή της επιχείρησης είναι προφανή και πολλαπλά:
-Ταχύτητα & διαφάνεια στις διαδικασίες

-Περιορισμός του λειτουργικού κόστους και του κόστους αποθήκευσης

-Καλύτερη διαχείριση αποθεμάτων

-Αυτοματοποίηση στη συλλογή και στη συσχέτιση των δεδομένων

-Επιτάχυνση στον διαμοιρασμό της πληροφορίας

-Ακριβέστεροι και αδιαμφισβήτητοι υπολογισμοί αποτελεσμάτων

-Εφικτές και ακριβείς προβλέψεις

-Ασφαλή επιχειρηματικά βήματα

-Σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις

-Καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη κ.ά.
Φυσικά, η άμεση προσαρμογή σε όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την τήρηση των φορολογικών υποχρεώσεων της επιχείρησης είναι δεδομένη

Μήπως, όμως, τελικά το πιο σημαντικό απ' όλα είναι η εμπειρία πελάτη;

Οι καταναλωτές ήδη έχουν εκπαιδευτεί και εξοικειωθεί με τη χρήση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών που έχουν αλλάξει ολιστικά τη συμπεριφορά και τη σκέψη τους τα τελευταία χρόνια. Ο τρόπος και τα κριτήρια που επιλέγουν να ενημερώνονται, επικοινωνούν, συνεργάζονται και αγοράζουν, έχει αλλάξει. Οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί, τα εμπόδια στην επικοινωνία εξαφανίζονται. Σήμερα, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται, ανταλλάσσουν ιδέες, εικόνες - video και εμπειρίες όσο μακριά και αν βρίσκονται με τη βοήθεια της τεχνολογίας που είναι ο πρωταγωνιστής σε κάθε πτυχή της κοινωνίας. Ήρθε και η παγκόσμια υγειονομική κρίση που άλλαξε άρδην τις ανάγκες και τις συνήθειές τους και κατ’ επέκταση τις ζητούμενες υπηρεσίες, καθώς και το πώς αυτές προσφέρονται. Οι απαιτήσεις τους έχουν αυξηθεί. Νέες πρακτικές ήρθαν για να μείνουν. Πρακτικές που θα εμπλουτίζονται συνεχώς με περισσότερη καινοτομία για να δημιουργήσουν επιπλέον αξία για εκείνους και ακόμα πιο ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις που οδηγούν τις εξελίξεις. Γίνετε ανταγωνιστικοί και αποτελεσματικοί στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα που τρέχει με απίστευτες ταχύτητες. Κερδίστε τους νέους καταναλωτές (Millennials, Gen Z) και αναβαθμίστε τη συνεργασία σας με τους ήδη υπάρχοντες. Αν δεν το κάνετε εσείς θα το κάνουν άλλοι. Μην αφήσετε το τρένο να φύγει τώρα, θα είναι αδύνατο να το προλάβετε μετά.

Τι λέτε αλλάζουμε; Μαζί θα τα καταφέρουμε!

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ένα «ταξίδι», μια μακρά και συναρπαστική πορεία που χρειάζεται μία ισχυρή και ολοκληρωμένη λύση - όχημα, και αξιόπιστούς συνοδηγούς - συνεργάτες. Στη Megasoft θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να επιταχύνετε την είσοδό σας στην ψηφιακή εποχή με ασφάλεια και σιγουριά.
Οι λύσεις επιχειρησιακού λογισμικού PRISMA Win ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα και υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις, όχι μόνο στις αλλαγές που έφερε η ηλεκτρονική τιμολόγηση και η νέα ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ, αλλά παράλληλα προάγουν και εξελίσσουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό
ενισχύοντας την παραγωγικότητα των εργαζομένων και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων τώρα και για πάντα!

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι