fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Σαλόνια ομορφιάς: Η στροφή στην αισθητική βελτίωση της εικόνας μας σήμερα, ενισχύει τον κλάδο και δημιουργεί έντονο ανταγωνισμό

Ανήκετε και εσείς στον κλάδο της
Αισθητικής & της Κοσμετολογίας;
Δώστε στην επιχείρησή σας μια ολοκληρωμένη λύση για την αναβάθμιση της εμπειρίας πελάτη και κάντε την να ξεχωρίσει!
beauty treatment at spa

Αριθμώντας ένα συνεχώς αυξανόμενο πλήθος επιχειρήσεων, ο κλάδος της ομορφιάς και της περιποίησης, σημειώνει μια σταθερά ανοδική πορεία, ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια. Σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές, διαπιστώνουμε αδιαμφισβήτητα ότι η σύγχρονη γυναίκα φροντίζει περισσότερο την εμφάνισή της και προσφέρει στον εαυτό της απολαύσεις που αφορούν τους τομείς της περιποίησης και της αισθητικής. Επιπλέον, ενημερώνεται, αναζητά και δοκιμάζει νέες υπηρεσίες και ο λόγος; να είναι πάντα όμορφη και λαμπερή, να νιώθει καλά και να έχει αυτοπεποίθηση που θα τη βοηθήσουν να ανταποκριθεί στον πολύπλευρο ρόλο της.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν σημαντικές έρευνες, από τις οποίες προκύπτει ότι μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους, το αφιερώνουν στη περιποίησή τους, καθώς και μεγάλο μέρος των προσωπικών τους δαπανών τους αφορά υπηρεσίες ομορφιάς. Επιπρόσθετα, δυναμική παρουσία στον κλάδο παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια και το ανδρικό grooming. Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλα brands διαθέτουν, πλέον, ολοκληρωμένες σειρές ανδρικής περιποίησης, αφού η φιλοσοφία του άνδρα για τον καλλωπισμό έχει αλλάξει ριζικά. Ο σημερινός νέος άδρας αφιερώνει χρόνο για τον εαυτό του, προσέχει την επιδερμίδα του, φροντίζει το σώμα του και τα μαλλιά του, είναι δεκτικός στην ενημέρωση, στην εφαρμογή νέων προϊόντων και γενικότερα επιδιώκει καθετί που θα τον αναζωογονήσει και θα τον ανανεώσει.

Ενδεικτική είναι η άνθιση των barber shops που αποτελούν τη μοντέρνα εκδοχή των παραδοσιακών "κουρείων" και διαθέτουν vintage αισθητική ταξιδεύοντας τον άνδρα του σήμερα σε παλιές εποχές.

Με βέλτιστες πρακτικές για τη διαχείριση της εμπειρίας του και ανθρωποκεντρική προσέγγιση είναι σίγουρο ότι ο πελάτης σας θα επιστρέψει!

Ως απόρροια των παραπάνω προκύπτει ότι σήμερα ο ανταγωνισμός του κλάδου είναι μεγάλος, το κοινό είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό και ενημερωμένο, ενώ έχει στη διάθεσή του μέσα που του επιτρέπουν να προβεί σε έρευνα αγοράς και σε σύγκριση υπηρεσιών, τιμών και αξιολογήσεων.

Ο σύγχρονος επιχειρηματίας θα πρέπει απαραίτητα να εστιάσει στην εξατομικευμένη εμπειρία πελάτη που είναι κρίσιμης σημασίας, προκειμένου να υπερισχύσει έναντι του ανταγωνισμού.

Τα ποιοτικά προϊόντα, ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός και οι καλές τιμές φαίνεται να μην είναι, πλέον, αρκετά για μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε έναν κλάδο με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για την Εμπειρία Πελάτη (Customer experience). Οι επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν σήμερα για να είναι βιώσιμες και να έχουν πιστούς πελάτες, έχουν υιοθετήσει κορυφαίες πρακτικές για τη διαχείριση της εμπειρίας τους με ανθρωποκεντρική προσέγγιση, επιτυγχάνοντας να προσφέρουν πολλά παραπάνω από τα αναμενόμενα και τα συνηθισμένα. Στόχος τους ο πελάτης να φεύγει χαρούμενος, να επιστρέφει και να γίνεται ο καλύτερος διαφημιστής τους.

Ξέρετε τι θέλουν οι πελάτες σας;  Τι δεν θέλουν; Τι τους ενοχλεί; Τι έχουν ανάγκη; Ποιες είναι οι συνήθειες και οι ιδιαιτερότητες τους; Πώς αξιολογούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας;  Αν η απάντηση είναι ναι ….τότε μπορείτε να επιτύχετε μια θετική εμπειρία πελάτη!

"Σύμμαχος οι νέες τεχνολογίες για εξατομικευμένη εμπειρία πελάτη, κερδοφορία, ανάπτυξη! "
spa manager smiling

Η σωστή οργάνωση και ο έλεγχος δίνουν όλη την απαραίτητη πληροφορία που χρειάζεται κάθε στιγμή ο επιχειρηματίας-αισθητικός. Τα σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα είναι ο σύμμαχός του για να οργανώσει το σύνολο της διαθέσιμης πληροφορίας και να τη μετουσιώσει σε πραγματική γνώση. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα μηχανογράφησης αποτελεί αδιαμφισβήτητα σημείο διαφοροποίησης και οργάνωσης των επιχειρήσεων που ξεχωρίζουν στον κλάδο και επιτυγχάνουν εξατομικευμένη εμπειρία πελάτη, κερδοφορία και ανάπτυξη! Το σύστημα αυτό είναι φτιαγμένο για να διαχειρίζεται έναν τεράστιο όγκο δεδομένων και να παρέχει όλη τη χρήσιμη πληροφορία με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου.

Η Megasoft προσφέρει εξειδικευμένη λύση για τα σαλόνια ομορφιάς που καλύπτει κάθε επαγγελματία της αισθητικής & της κοσμητολογίας, αλλά και τους επαγγελματίες της κομμωτικής τέχνης, προσφέροντας οργάνωση και έλεγχο, αφήνοντάς τους όλο τον χρόνο για δημιουργία.

Η εφαρμογή PRISMA Win διαχείριση κέντρων αισθητικής & κομμωτηρίων αποτελεί μία εμπορική διαχείριση που, μεταξύ άλλων, προσφέρει εξειδικευμένες δυνατότητες όπως:

Διαχείριση Reception

Παρέχεται η δυνατότητα διαχείρισης Reception με αυτόματη καταγραφή όλων των εργασιών της ημέρας ανά ραντεβού Πελάτη, ανά Συνεργάτη (Αισθητικό) ή ομάδα συνεργατών.

Υπενθύμιση υποχρεώσεων
Πλήρες ιστορικό Πελάτη
Διαχείριση Συνεργατών (Αισθητικός).
Διαχείριση Loyalty card

Έκδοση καρτών μέλους για τους πελάτες.

Προωθητικές ενέργειες
Παρακολούθηση Αποθήκης
Εικόνα επιχείρησης
Πλούσια πληροφόρηση.

Η λύση μηχανογράφησης της Megasoft συμβάλλει αποτελεσματικά στην εξοικονόμηση του χρόνου κατά τη διεκπεραίωση των καθημερινών εργασιών και απαλλάσσει τον επιχειρηματία, αλλά και το προσωπικό του από τις χρονοβόρες διαδικασίες και τη γραφειοκρατία. Όλες οι διαδικασίες αυτοματοποιούνται και γίνονται εύκολα, απλά χωρίς κόπο και λάθη …που κοστίζουν!

spa happy customer

Ισχυροποιήστε τη θέση σας και αποκτήστε τη δυναμική που χρειάζεστε για να πάτε την επιχείρησή σας όσο ψηλά θέλετε

Όταν έρχεται η πελάτισσα στο σαλόνι ομορφιάς για να κάνει μία συνεδρία ή να εκτελέσει μία θεραπεία από ένα πακέτο προσφοράς που έχει αγοράσει και η υπάλληλος της reception ψάχνει μέσα σε κλασέρ ή σε καρτέλες να βρει τι έχει εκτελέσει ή τι θα πρέπει να κάνει, σίγουρα της δημιουργεί ανασφάλεια και σε καμία περίπτωση την καλύτερη εντύπωση.

Μία reception σε ένα κέντρο αισθητικής που διαθέτει ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα θα εξυπηρετήσει την ίδια πελάτισσα στον ελάχιστο χρόνο, αφού κυριολεκτικά με ένα κλικ η υπάλληλος θα έχει μπροστά της όλη την εικόνα της, τις συναλλαγές της, τις προτιμήσεις της, το υπόλοιπο των θεραπειών της…μέχρι και το πώς πίνει τον καφέ της!

 

 

Σκεφτείτε τώρα σαν πελάτης... Εσείς ποιο κέντρο αισθητικής θα προτιμούσατε;

Συμπερασματικά, τα οφέλη που προσφέρει η μηχανογράφηση για τα σαλόνια ομορφιάς είναι ποικίλα και πολυάριθμα. Ένα από τα σημαντικότερα είναι η εμπειρία που δίνεται στον πελάτη (customer experience), καθώς ο επιχειρηματίας γνωρίζει τα πάντα για εκείνον με κάθε λεπτομέρεια και μπορεί να του παρέχει υπηρεσίες, προσαρμοσμένες πλήρως στις ανάγκες του, κάνοντάς τον να νιώσει μοναδικός.

Έτσι λοιπόν, ο ευχαριστημένος πελάτης μέσω του word of mouth θα μεταφέρει την εμπειρία του και σε άλλους, προσελκύοντάς τους να επισκεφτούν και εκείνοι τον χώρο που τους έκανε να νιώθουν ξεχωριστοί.

Ο επιχειρηματίας, με την εφαρμογή PRISMA Win έχει ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια του, το οποίο διαχειρίζεται έναν τεράστιο όγκο δεδομένων από όλα τα τμήματα και τους τομείς της επιχείρησής του για να του παρέχει εύκολα και γρήγορα όλη τη χρήσιμη πληροφορία που χρειάζεται. Η οργάνωση του χώρου και του προσωπικού του, ο έλεγχος του ταμείου, της αποθήκης και των παραγγελιών γίνεται μια απλή και εύκολη υπόθεση, ενώ μπορεί να σχεδιάσει τα επόμενα επιχειρηματικά του βήματα με την ασφάλεια και τη σιγουριά που του δίνει η δύναμη της πληροφορίας.  

Οι νέες τεχνολογίες παρέχουν αξία για την επιχείρηση συμβάλλοντας καταλυτικά στην ικανοποίηση των προσδοκιών του πελάτη και κατά συνέπεια στην ενδυνάμωση της σχέση του με την επιχείρηση που αγαπάει να επιστρέφει!

....εσείς θα τις επιλέξετε?

PRISMA Win Κομμωτήριο-Κέντρο Αισθητικής

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι