fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Η προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στο δίκτυο μας είναι μία! Όρεξη για δημιουργία! Θέλουμε ανθρώπους ανοιχτόμυαλους. Δεν θέτουμε θέμα αποκλειστικότητας σε καμία περίπτωση. Εκείνοι που αποκλείουν συνεργασίες αποκλείουν και χιλιάδες υποψήφιους πελάτες που θα μπορούσαν να προσεγγίσουν αποτελεσματικά με εξειδικευμένες λύσεις.

Αθανάσιος Ντάκουλας - Διευθύνων Σύμβουλος Megasoft AE

Αθανάσιος Ντάκουλας - Συνέντευξη στο περιοδικό Tech Channel Partner - τεύχος 53 – Απρίλιος 2017

Λύση για κάθε ανάγκη και ισχυρό δίκτυο συνεργατών!

25 χρόνια στην αγορά της μηχανογράφησης επιχειρήσεων δεν είναι και λίγα. Αν κάτι χαρακτηρίζει τη Megasoft είναι η απόλυτη εξειδίκευση των λύσεών της σε κάθετες αγορές. Επιπλέον, η ευελιξία του PRISMA Win και η χρήση ειδικών modules καλύπτει κάθε ανάγκη της επιχείρησης ανεξαρτήτως κλάδου και αποτελεί ένα ισχυρό "όπλο" στα χέρια του καναλιού.

  • Φέτος συμπληρώνετε 25 χρόνια στην Ελληνική αγορά. Τι νοσταλγείτε περισσότερο από εκείνη την εποχή όπου η μηχανογράφηση των επιχειρήσεων ουσιαστικά ξεκινούσε σε μια εποχή ουσιαστικά χωρίς Internet και smartphones. Σκιαγραφήστε μας με λίγα λόγια την κατάσταση της αγοράς τότε που η Megasoft ξεκινούσε τη δραστηριότητά της στο χώρο.

Η Megasoft ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1992 από μια παρέα νέων με όραμα και με βασικά εφόδια την αγάπη για την καινοτομία και την πρωτοπορία. Σε μία αγορά που δε γνώριζε τι σημαίνει μηχανογράφηση. Καλά καλά δεν γνωρίζαμε και εμείς οι ίδιοι πού θα μας οδηγούσε αυτός ο δρόμος στο μέλλον. Ένας δρόμος με έντονες προκλήσεις και δυνατές συγκινήσεις, όπως αποδείχτηκε αργότερα. Η ζήτηση στην αγορά της μηχανογράφησης ήταν πολύ μικρή εμείς, όμως, αυτό το βλέπαμε θετικά. Είχαμε περισσότερες επιχειρήσεις να μηχανογραφήσουμε. Πηγαίναμε στις επιχειρήσεις να τους μιλήσουμε γι’ αυτό που είχαν ανάγκη, ώστε να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν και βρίσκαμε μυαλά κλειστά. Έπρεπε να εξηγήσεις το όφελος, τι σημαίνει μηχανογράφηση, συμβόλαιο συντήρησης, γενικότερα υπηρεσία, δεν υπήρχε internet δεν υπήρχε ηλεκτρονική επικοινωνία μόνο με πολλή δουλειά, επιμονή και καλό προϊόν μπορούσες να επιβιώσεις και να πας μπροστά. Γι αυτό και τα καταφέραμε! Προσπαθούσαμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία του επαγγελματία που είχε συνηθίσει να λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια. Η αγάπη μας για τη δουλειά, η εντιμότητα και η επαφή μας με τον πελάτη, που ήταν άμεση και προσωπική, μας επέτρεψαν να μπούμε σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους. Κοιτούσαμε τον πελάτη στα μάτια και εισπράτταμε εμπιστοσύνη.

• Ποια ήταν τα πιο σημαντικά γεγονότα που καθόρισαν την πορεία σας μέχρι σήμερα.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, διατηρεί μία σταθερά ανοδική πορεία, κάτι που αποτελεί και απόδειξη ότι κάτι κάνουμε καλά, ότι κάπου κάνουμε τη διαφορά! Την πορεία μας την καθόρισε, καταρχήν, η πελατοκεντρική μας φιλοσοφία. Κάθε εσωτερική διαδικασία, κάθε απόφαση και κάθε πράξη είχαν και έχουν σαν γνώμονα την κάλυψη των αναγκών και την ανάπτυξη των πελατών μας. Ερευνήσαμε, μελετήσαμε, σχεδιάσαμε προσεκτικά και δημιουργήσαμε εξειδικευμένα προϊόντα λογισμικού για να καλύψουμε τις διαφορετικές ανάγκες των επιχειρήσεων. Εστιάσαμε σε κάθετες αγορές. Δώσαμε λύσεις και καλύψαμε τις απαιτήσεις των αγορών που απευθυνόμαστε.
Αυτό μας διαφοροποίησε. Ακούσαμε τις πραγματικές ανάγκες και υλοποιήσαμε τις κατάλληλες λύσεις. Βλέπαμε μπροστά. Εφαρμόσαμε όλα αυτά που η αγορά ζητούσε με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες προς όφελος των πελατών μας και αυτό μας δικαίωσε. Οι εφαρμογές PRISMA Win αποτελούν προηγμένα προϊόντα λογισμικού που έχουν δημιουργηθεί με τα πιο σύγχρονα εργαλεία. Σχεδιάζονται και παράγονται από μία μεγάλη ομάδα ανάπτυξης λογισμικού που αποτελείται από στελέχη με μεγάλη εμπειρία και βαθιά γνώση.
Ένα άλλο σημαντικό γεγονός που καθόρισε την πορεία μας είναι η ανάπτυξη του δικτύου μας και η επένδυση σε αυτό, κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε, αφού το δίκτυο των συνεργατών μας αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της Megasoft. Μέσα σε μία αδιαμφισβήτητα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας αποκτήσαμε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και έχουμε ανοίξει τις πόρτες σε όλους τους συνεργάτες μας. Χωρίς ουδεμία εξαίρεση μπορούν να έρχονται προκειμένου να εκπαιδευτούν, να πάρουν τεχνικές πληροφορίες και όση βοήθεια χρειάζονται, ενώ τους παρέχεται η δυνατότητα να κάνουν χρήση των γραφείων για παρουσιάσεις στους πελάτες τους. Στόχος μας είναι όλοι μαζί να συνεχίσουμε την επένδυση σε αυτό που δημιουργήσαμε.

• Περιγράψτε μας πως ξεκίνησε και πως εξελίχθηκε το Prisma Win για να φτάσει στη σημερινή του μορφή. Ποιες κάθετες αγορές/κλάδους υποστηρίζει.

Το PRISMA Win ξεκίνησε σαν PRISMA σε περιβάλλον DOS για να καλύψει την εμπορική, καθώς και τη λογιστική διαχείριση των επιχειρήσεων. Οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων, όμως, διαφοροποιούνται ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο ανήκουν. Αναπτύξαμε λογισμικό εξειδικευμένο και κατάλληλο για κάθετες αγορές, όπως του Auto Moto που προσεγγίσαμε και με ιδιαίτερη επιτυχία, αφού έχουμε μηχανογραφήσει ένα μεγάλο αριθμό από επιχειρήσεις ανταλλακτικών, συνεργείων και εκθέσεων οχημάτων και μηχανών. Η γκάμα μας περιελάμβανε εξειδικευμένες λύσεις για μεταφορικές εταιρίες, για τον χώρο της ένδυσης και της υπόδησης για βιβλιοπωλεία, βενζινάδικα, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, κάβες, καθώς και έναν μεγάλο αριθμό module για να δώσουν ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης σε κάθε επιχείρηση. Στη συνέχεια, οι εφαρμογές PRISMA Win εξελίχθηκαν, έγιναν παραθυρικές και εμπλουτίστηκαν με νέες δυνατότητες. Το επόμενο βήμα ήταν να δώσουμε λύση στην εντατική λιανική με τις POS εφαρμογές μας, ενώ τολμούμε να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε κατακτήσει τον χώρο της εστίασης, αφού οι επαγγελματίες με την εμπιστοσύνη τους έχουν καθιερώσει τις εφαρμογές PRISMA Win Εστίαση, Delivery, Mobile ως κορυφαίες επιλογές! Σήμερα, η Megasoft προσφέρει συνολική λύση στην παρακολούθηση και διαχείριση κάθε επιχείρησης, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να επιχειρούν από όπου και αν βρίσκονται από το smartphone ή το tablet τους με τις cloud εφαρμογές της.

• Πόσους συνεργάτες διαθέτετε. Περιγράψτε μας το μοντέλο λειτουργίας του καναλιού των συνεργατών σας, τις πιστοποιήσεις, την εκπαίδευση και την υποστήριξη τόσο σε εμπορικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο presales, τεχνολογίας και marketing που προσφέρετε. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος στο κανάλι σας.

Το άρτια καταρτισμένο δίκτυο συνεργατών μας, που συνεχώς διευρύνεται, αριθμεί συνολικά 300 περίπου συνεργάτες που βρίσκονται σε κάθε πόλη της Ελλάδας και της Κύπρου. Βασική μας προτεραιότητα είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας στους συνεργάτες μας μέσα από συστηματική και ουσιαστική εκπαίδευση, ώστε να προσφέρουν ιδανικές λύσεις και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε κάθε επιχείρηση. Στηρίζουμε το κανάλι έμπρακτα και ουσιαστικά και το αποδεικνύουμε αυτό τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα σε συνεργάτες που αιφνιδιάστηκαν από την οικονομική ύφεση. Δεν αδρανήσαμε, αλλά κινηθήκαμε προς την κατεύθυνση να δημιουργήσουμε και να δώσουμε νέα εργαλεία και κίνητρα, ώστε να κρατήσουμε κάθε έναν συνεργάτη από το δίκτυό μας ενεργό. Βελτιώνουμε συνεχώς τα προϊόντα μας και προσθέτουμε νέες έξυπνες διαχειρίσεις που προσθέτουν αξία και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των συνεργατών, αφού μπορούν να απευθυνθούν σε νέες αγορές και να διευρύνουν το πελατολόγιό τους. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευσή τους, με τη διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης πάνω στα προϊόντα PRISMA Win, αλλά και σε τεχνικές πωλήσεων και σε τρόπους αποτελεσματικής προσέγγισης και υποστήριξης πελατών. Παράλληλα, συνεχίζουμε τις προωθητικές ενέργειες με στόχο την ενίσχυση των αντιπροσώπων μας σε Ελλάδα και Κύπρο.
Η προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στο δίκτυο μας είναι μία! Όρεξη για δημιουργία! Ψάχνουμε ανθρώπους που θέλουν να μάθουν, να εξελιχθούν να στήσουν τη ζωή τους και το μέλλον τους πάνω σε βάσεις γερές. Θέλουμε ανθρώπους ανοιχτόμυαλους. Δεν θέτουμε θέμα αποκλειστικότητας σε καμία περίπτωση.
Εκείνοι που αποκλείουν συνεργασίες αποκλείουν και χιλιάδες υποψήφιους πελάτες που θα μπορούσαν να προσεγγίσουν αποτελεσματικά με εξειδικευμένες λύσεις.

Για να ενταχθεί κάποιος στο κανάλι μας δεν είναι απαραίτητο να διαθέτει μεγάλο πελατολόγιο. Φτάνει να έχει διάθεση να εκπαιδευτεί και να μάθει. Να έχει πάθος για εξέλιξη και να αγαπάει αυτό που κάνει. Να είναι υπεύθυνος και ειλικρινής απέναντι στους πελάτες του και να τους βοηθάει, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα των λύσεων που τους παρέχει.
Αν διαθέτει τα παραπάνω χαρακτηριστικά πολύ σύντομα και με τη δική μας βοήθεια θα δει το εύρος των πελατών του να μεγαλώνει.

• Πόσο βοηθά τους συνεργάτες σας οι έτοιμες λύσεις για κάθετες αγορές, καθώς και τα modules που προσφέρουν πρόσθετη λειτουργικότητα στις υφιστάμενες λύσεις.

Οι έτοιμες λύσεις για κάθετες αγορές βοηθάνε, σαφώς, τους συνεργάτες μας αφού τους δίνουν μεγαλύτερο κοινό να απευθυνθούν. Οι επιχειρήσεις απαιτούν λύσεις εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες στο μοντέλο λειτουργίας τους.
Επίσης, χρειάζονται λύσεις ενιαίες και ολοκληρωμένες όπου τα επιμέρους συστήματα θα συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους. Η Megasoft μπορεί και το παρέχει αυτό, αφού με τις εφαρμογές και τα module που έχουμε αναπτύξει καλύπτουμε όλο το φάσμα των λειτουργιών τους, είτε πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εξειδικευμένες ανάγκες όπως περίπτερα, βιβλιοπωλεία, mini market, pet shop, κομμωτήρια, φυτώρια, συνεργεία, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, μικρές μεταποιητικές μονάδες κ.ά., είτε πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις όπως ομίλους, αλυσίδες franchise, εταιρείες παραγωγικές που συναλλάσσονται με το εξωτερικό και διαθέτουν πολλά υποκαταστήματα κ.ά.

Επιπλέον, τα πολλά χρόνια στην αγορά και η μεγάλη εμπειρία που έχουμε στην μηχανογράφηση μας δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους συνεργάτες μας όλα τα συστατικά που χρειάζονται για μια επιτυχημένη εγκατάσταση.
Και επειδή δεν εφησυχάζουμε ποτέ θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να εκπλήσσουμε ευχάριστα και το 2017 και αυτό είναι το μόνο βέβαιο!

Συνέντευξη στο περιοδικό Tech Channel Partner - τεύχος 53 – Απρίλιος 2017

 

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι