fbpx

Τα Νέα της Megasoft

Tips για δυναμική επιστροφή στην εργασία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές!

Η επιστροφή στην εργασία μετά από την ευχάριστη ανάπαυλα των διακοπών σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο και αν δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε νοσταλγώντας ακρογιαλιές, βόλτες στα σοκάκια κάποιου κυκλαδίτικου νησιού, ενώ σιγοτραγουδάτε το Melancolia in Settembre του Peppino Di Capri, πιστέψτε μας δεν είστε ο μόνος! Μην αφήσετε τις όμορφες αναμνήσεις των διακοπών και τις αξέχαστες στιγμές με τους αγαπημένους σας να σας οδηγήσουν σε χαμηλά επίπεδα ενέργειας, σε έλλειψη εστίασης και σε μελαγχολία στην εργασία σας. Για να νικήσετε την κατήφεια, να ανακτήσετε τη συγκέντρωση και να αποδεχτείτε τη θετική προοπτική στη δουλειά, διαβάστε μερικά tips που σας προτείνουμε και που πιστεύουμε ότι θα σας βοηθήσουν!

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τους στόχους σας και επαναπροσδιορίστε, όπου κρίνετε απαραίτητο

Μπορεί να τους θεωρείτε αυτονόητους και αλησμόνητους, δεν ισχύει όμως για όλους αυτό! Θυμηθείτε! Δεν είστε ο μόνος που πήγε διακοπές. Ειδικά αν είστε εργοδότης ή ο Manager που ηγείται ομάδας, ένα meeting με την επιστροφή όλων είναι απαραίτητο και ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που θα πρέπει να αναφερθούν και να υπενθυμιστούν είναι οι στόχοι, προσωπικοί και ομαδικοί! Γιατί ερχόμαστε στην εργασία μας; Το Γιατί θα πρέπει να είναι σαφές και να υπενθυμίζεται συνεχώς! Το timing της επιστροφής από τις διακοπές είναι κατάλληλο για να τονιστεί.

Χρησιμοποιήστε τη φρέσκια δημιουργικότητά σας για να επανασυνδεθείτε με την εργασία σας και να κάνετε αλλαγές προς το καλύτερο

Είστε ξεκούραστοι μετά από τις διακοπές, σωματικά και ψυχολογικά, άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός τους. Η σωματική και πνευματική χαλάρωση που προσφέρει το καλοκαιρινό διάλειμμα από την καθημερινή κόπωση συμβάλλουν καθοριστικά στην επανεκκίνηση του μυαλού, έτσι ώστε το άτομο να μπορεί με καλύτερη διάθεση και ψυχραιμία να επιλύσει και να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά δύσκολα θέματα. Ανασκουμπωθείτε! Τώρα είναι η ώρα να αναλάβετε νέα project, να καταθέσετε νέες ιδέες, να δοκιμάσετε νέους τρόπους για να εκτελέσετε τις εργασίες σας πιο αποτελεσματικά, να κάνετε αλλαγές και γιατί όχι να θέσετε νέους στόχους!

Ο προγραμματισμός και η οργάνωση θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την άρνηση να “βουτήξετε” στα βαθιά των εργασιακών σας υποχρεώσεων, ενώ θα αποτρέψει το άγχος και την αναβολή.

Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου αυξάνει την παραγωγικότητα στην εργασία και μειώνει το άγχος. Δημιουργεί καλύτερη διάθεση στα άτομα της ομάδας και προάγει τη συνεργασία τους. Για να πετύχετε την καλύτερη δυνατή διαχείριση του χρόνου χρειάζεται να έχετε ξεκάθαρους στόχους. Αν δεν ορίσετε τους στόχους, δεν θα μπορέσετε να τους πετύχετε. Κάντε λίστα και βάλτε προτεραιότητες. Μη γενικεύετε τα θέματα, ώστε να μην πανικοβάλλεστε. Προσέξτε γιατί με το να διαχειρίζεστε μόνο τα επείγοντα θέματα μπορεί στερείτε τον χρόνο από τα θέματα που είναι πραγματικά σημαντικά για την επιχείρηση ή τη δουλειά σας! Δουλέψτε έξυπνα. Ξεκινήστε με την εργασία που βρίσκεται πρώτη στη λίστα σας και μην προχωρήσετε παρακάτω αν δεν την τελειώσετε. Ό,τι είναι σημαντικό και επείγον πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας. Ό,τι είναι σημαντικό, άλλα όχι επείγον μπορεί να δρομολογηθεί και να μπει σε πρόγραμμα. Αξιολογήστε τις εργασίες και τις υποθέσεις σας, λοιπόν. Ξεχωρίστε τα επείγοντα από τα σημαντικά και ξεκινήστε άμεσα και οργανωμένα, ώστε η καλή διάθεση να διατηρηθεί και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Ζήστε το τώρα και απογειώστε το!

Αντί να σκέφτεστε τι καλά που θα ήταν να είστε ακόμα διακοπές, αποδεχτείτε ότι τελείωσαν και αποτελούν όμορφες αναμνήσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, έτσι δεν είναι; Εστιάστε στο τώρα! Στις σημερινές προκλήσεις που περιμένουν να τις αντιμετωπίσετε. Αναλάβετε δράση για να νιώσετε παραγωγικοί, επανασυνδεθείτε με τους συνεργάτες σας και ισχυροποιήστε την ομάδα σας όσο περισσότερο μπορείτε κάνοντας brainstorming, καταθέτοντας προτάσεις και σχεδιάζοντας στρατηγικές. Αυτή η διαδικασία θα σας κάνει να νιώσετε καλά που βρίσκεστε και ανήκετε εκεί. Θυμηθείτε ότι η κατάκτηση της κορυφής και τα δυνατά αποτελέσματα έρχονται από ισχυρές ομάδες και όχι από μοναχικούς παίχτες. Μην αδιαφορείτε για την “υγεία” της εταιρείας σας, τα πράγματα δεν είναι εύκολα εκεί έξω και η επιστροφή στην εργασία μας περισσότερο χαρά θα πρέπει να μας προκαλεί, παρά μελαγχολία. Πολύ γρήγορα σκεφτείτε 3 πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Θα δείτε ότι υπάρχει σίγουρα ένα το οποίο σχετίζεται με τη δουλειά σας. Αγνοήστε την περιρρέουσα αρνητικότητα, εστιάστε στην παραγωγικότητα, στην ανάληψη των πρωτοβουλιών, δώστε μια δυναμική επανεκκίνηση στην καθημερινότητά σας και αυτή θα σας ανταμείψει!


Καλό μας φθινόπωρο!

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Βραδιά διασκέδασης για την ομάδα της Megasoft

Η Megasoft έκοψε τη Βασιλόπιτά της σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα

International Women's Day

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.
Περισσότερες Πληροφορίες Ναι